علی یوسف احمد الشریف وزیر خارجه سودان روز سه شنبه، ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۳ با علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورایعالی امنیت ملی دیدار و درباره مسائل مهم دوجانبه، منطقهای و بینالمللی گفتوگو کرد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی در ابتدای این دیدار ضمن خوشآمدگویی به وزیر خارجه سودان و هیأت همراه با اشاره به سابقه تاریخی و ارتباطات دوجانبه گفت: روابط ایران و سودان تاریخی و ریشهدار است. در اکثر این دوران، ما همواره مواضع انقلابی و ضد صهیونیستی و غرب را از سودان شاهد بودیم. غربی که بدون هیچ قید و شرطی از رژیم صهیونیستی دفاع میکند.
احمدیان با بیان این که ما خواستار آرامش سودان و خاتمه خشونت و جنگ هستیم، یادآور شد: از رنج مردم سودان ناراحت و غمگین میباشیم.
دبیر شورایعالی امنیت ملی با اشاره به روابط دوجانبه میان ایران و سودان با تأکید بر ضرورت توسعه این روابط عنوان کرد: همه مردم سودان، مسلمان و برادر ما هستند، اما دخالتهای خارجی مانع ایجاد وحدت و آرامش در سودان شده است. ما از دولت رسمی سودان که مورد حمایت اکثریت مردم سودان است، حمایت میکنیم و امیدواریم هر چه زودتر ریشه شرارت در داخل سودان خشک شود.
وی با اشاره به دخالتها و دسیسههای عبری- غربی در کشورهای اسلامی گفت: حضور رژیم صهیونیستی در هر جایی که هست منشأ شر و شیطنت است و این سیاست آنها نیست. بلکه ذات اسرائیل است.
احمدیان با اشاره به درگیریهای داخلی در سودان ادامه داد: بخشی از این اتفاقات، هزینه حمایت سودان از ملت رنجدیده فلسطین است با این حال ملت سودان همچنان در این مسیر پایدار و وفادار ماندهاست.
علی یوسف احمد الشریف نیز در این دیدار ضمن تبریک چهل و ششمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، با اشاره به درگیریهای ۲ سال اخیر در سودان گفت: جنگ و شورش در داخل سودان یک ریشه خارجی دارد که با ابزار داخلی در سودان انجام میشود که هدف آن تجزیه سودان و غارت ثروتهای این کشور است.
وزیر خارجه سودان با اشاره به دسیسههای بینالمللی رژیم صهیونیستی گفت: ما در غرب آسیا و شرق آفریقا تحت توطئه رژیم اسرائیل هستیم.
وی در ادامه ضمن قدردانی از جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از ثبات و یکپارچگی این کشور، عنوان کرد: ارتش سودان پس از دو سال درگیری موفق شده است که شورشیان را از مناطق تصرف شده پس بزند و برای این موفقیتها از همه¬ی حمایتهای ملت دوست ایران از سودان تشکر داریم.
احمد الشریف با ترسیم چشمانداز روابط دو کشور بالاخص پس از جنگ داخلی تأکید کرد: ما به دنبال روابط راهبردی بلندمدت و دوستانه با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
منبع: مهر