مهدی برجی افزود: روحیه ایثار و آمادگی حضور در بحرانها خصلت بسیج است . بهزیستی نیازمند کار جهادی و بسیجیوار است. بسیج مجموعهای است که در آن پاکترین انسانها و آماده ترین اهداف در مسیر تعالی و به کمال رساندن این کشور حرکت میکنند. اکنون نیازمند تزریق روحیه بسیجی در تمامی ارکان جامعه از جمله سازمان بهزیستی هستیم. اگر شما بزرگواران کمک حال بهزیستی نباشید قطعا در ارائه وظایف محوله به مشکل برمیخوریم.
وی ادامه داد: اکنون با بحران سالمندی در جامعه مواجه هستیم و اگر نتوانیم تدبیری برای سالمندی بیندیشیم با مشکلاتی در آینده رو به رو خواهیم شد. در تمام دنیا روند ورود به سالمندی را در یک بازه زمانی یکصد ساله تعریف میکنند اما در کشور ما این روند ۲۰ ساله است. در سال ۱۴۳۰ بیش از ۳۰درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند و به یک کشور شدیدا سالخورده تبدیل خواهیم شد و این یکی از حوزههایی است که نیاز داریم بسیج در آن ورود نماید.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی عنوان کرد: امروز با پیشرفت علم پزشکی آمار معلولیتهای مادرزادی بسیار کاهش یافته است اما در این میان، همچنان شاهد افزایش و رشد چشمگیر دو گروه از معلولیتها در کشور هستیم. اوتیسم یکی از این معلولیتها است. در گذشته نرخ شیوع اوتیسم هشت نفر در ۱۰هزار تولد بوده است اما در پژوهشهایی که اخیرا انجام گرفته نرخ شیوع اوتیسم به یک نفر در 70 تولد تغییر یافته است.
وی افزود: معلولیت ضایعه نخاعی نیز در سالهای اخیر به دلیل وقوع حوادث و سوانح در کشور ما افزایش چشمگیری داشته است. 21 هزار نفر در سال گذشته بر اثر حوادث جادهای جان خود را از دست دادهاند که این اتفاق ناگوار حتی بازماندگان این حوادث را نیز در شرایط بحرانی و دشواری قرار داده است و این افراد نیز نیازمند دریافت خدمات ویژهای هستند. باتوجه به سیر صعودی در روند افزایش سالمندی، معلولیت ضایعه نخاعی و اوتیسم باید با نگرشی بسیجیوار برای رفع این بحرانها به میدان بیاییم.
برجی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ویژگیهای بسیج، خدامحوری و کار دلی کردن است. بسیجی به دنبال تشویق و دریافت مشوقهای بیرونی نیست و به صورت خودانگیخته در هرجا که نیازی را مشاهده نماید، احساس مسئولیت میکند و فراتر از وظایف محوله اقدام مینماید و این تفکری است که نیاز داریم در تمام ارکان جامعه احیا شود. در علم روانشناسی، خودشکوفایی و خودانگیختگی ویژگی یک شخصیت سالم است و اگر میخواهیم جامعهای سالم داشته باشیم باید افرادی را تربیت کنیم که خود انگیخته باشند و وابسته به مشوقها یا عوامل بیرونی نباشند. کسانی که متاثر از رویکرد روانکاوی خود را مقهور گذشته، دوران کودکی و ناتوان و بی اختیارتصور نکنند. در رویکرد رفتاری، رفتار فرد متاثر از تشویق یا تنبیهی است که دریافت میکند و در کل رفتار افراد وابسته به عوامل بیرونی است. درحالیکه در تفکر بسیجی، افراد بدون در نظر گرفتن هر نوع تشویقی در مسیر کمک به هم نوع، سازندگی، بهبود وضعیت و ... حرکت مینمایند و باید این رویکرد و تفکر در تمامی ارکان جامعه جاری شود.