شناسهٔ خبر: 71443518 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی:

منابع آبی زیرزمینی در معرض خطر است

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی گفت: به علت برداشت بی‌رویه، منابع آبی زیرزمینی استان در معرض خطر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، حشمت‌الله عباسی ظهر امروز _سه‌شنبه سی‌ام بهمن_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برداشت بی‌رویه آب در استان مرکزی منجر به پدیده فرونشست زمین شده است.

وی افزود: متوسط بارش در کشور ۲۵۰ تا ۲۶۰ میلی‌متر و میزان بارش در اراک ۹۵ میلی‌متر ثبت شده است که چهار درصد آن در صنعت و پنج درصد در بخش آشامیدنی مصرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی ادامه داد: به علت برداشت بی‌رویه، منابع آبی زیرزمینی استان در معرض خطر است.

وی با بیان اینکه بیشترین هدررفت آب در بخش کشاورزی استان اتفاق می‌افتد، تاکید کرد: بر اساس آمارها بیشترین میزان هدررفت آب در قسمت کشاورزی است که باید با فرهنگ‌سازی و مدیریت درست آن را کاهش داد.

عباسی اضافه کرد: در استان مرکزی و شهر اراک در دو هفته اخیر بارش‌های مطلوبی داشتیم اما این بارش‌ها تأمین‌کننده نیاز آبی استان از جمله، سدها نیست.

وی با بیان اینکه این شرکت متولی توزیع آب است و تأمین آب از وظایف آب منطقه‌ای تعریف شده است، تصریح کرد: این شرکت تعهدی برای تأمین آب برای باغ ویلاها ندارد، برخی مالکان باغ ویلاها برای پر کردن استخر شنای خود از آب آشامیدنی استفاده می‌کنند که منجر به تخلیه منابع ذخیره آب برای سایر ساکنان روستاها می‌شوند.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی تاکید کرد: نیاز است دستگاه‌های متولی اجازه ساخت غیرمجاز باغ ویلا را ندهند زیرا ساکنان برخی از واحدهای ویلایی با ساخت غیرمجاز، خدماتی نظیر برق، زمین و گاز را هدر می‌دهند، البته این شرکت ملزم و متعهد به تأمین آب مورد نیاز باغ ویلاهایی است که در محدوده طرح هادی قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه قوانین بازدارندگی لازم با شناسایی مشترکان خاطی در انشعاب غیرمجاز را ندارند، گفت: این قوانین محکم نیستند، افراد به خود جرئت می‌دهند تا از آب آشامیدنی در مصارف دیگر استفاده کنند.

عباسی ادامه داد: تاکنون ۳۸۷ فقره انشعاب فضای سبز اراک با هدف تعادل‌بخشی به مصرف قطع شده است و شهرداری اراک اجازه استفاده از آب شرب در فضای سبز را ندارد.

وی با بیان اینکه کسری ۴۰۰ لیتر بر ثانیه آب در کلان‌شهر اراک از سایر منابع آبی و چاه تأمین می‌شود، تصریح کرد: برای کاهش تنش آبی و بهبود کیفیت آب شرب اراک حفر ۳۰ حلقه چاه در نقاط مختلف این شهر در دستور کار قرار است.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی ادامه داد: تاکنون هشت حلقه حفر شده و برای حفر شش حلقه چاه انعقاد قرارداد انجام شده و حفر بقیه چاه‌ها در حال جانمایی است و چهار حلقه چاه که به صورت امانی در اختیار شهرداری قرار گرفته بود به آبفا استان عودت داده شد تا در شرایط لازم از ظرفیت این چاه‌ها برای تأمین آب مورد نیاز مشترکان استفاده شود.

وی با بیان اینکه سد کمال صالح اراک و الغدیر ساوه از نظر ذخیره آب در بدترین شرایط ممکن قرار دارند، عنوان کرد: سد الغدیر ساوه با ظرفیت ۲۷۷ میلیون مترمکعب، اکنون سه میلیون مترمکعب آب قابل استحصال دارد.

عباسی افزود: سد کمال صالح اراک هم با ظرفیت ۹۵ میلیون مترمکعب، کمتر از پنج میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد که اگر مدیریت مصرف آب در استان لحاظ نمی‌شد، این شرکت مجبور به قطع آب بود.

مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی با بیان اینکه مدیریت و برنامه‌ریزی مدون از قطع آب مشترکان در اراک جلوگیری کرد، یادآور شد: ۵۲ درصد آب مورد نیاز این کلان‌شهر از منابع آبی سد کمال صالح و ۴۸ درصد از منابع زیرزمینی و ۶۵۰ لیتر بر ثانیه آب از سد کمال صالح و بقیه منابع مورد نیاز از ذخایر آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود.