شناسهٔ خبر: 71443201 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

اختتامیه همایش «سوختگان وصل»

دبیر همایش سوختگان وصل گفت: سوختگان وصل در دو دهه اخیر علمدار ادبیات پایداری و مقاومت بوده است.

صاحب‌خبر -

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سعید حدادیان، دبیر بیست و یکمین دوره همایش «سوختگان وصل» عصر امروز (سه‌شنبه) در تالار شیخ انصاری دانشگاه تهران با اشاره به شخصیت شهید سید حسن نصرالله گفت: این شهید بزرگوار ۳۰ سال همچون امیرالمومنین علی (ع) یک شب راحت نخوابیده بود. از مادرش حضرت زهرا (س) چگونگی اوضاع موقت مزار را ارث برد. او از دیگر ذوات مقدسه هم ارث برد. او مجاهد بزرگ فی سبیل‌الله بود و بسیاری که نتوانستند خود را به تشییع او برسانند، به این محفل آمدند.

حدادیان با بیان اینکه سوختگان وصل در دو دهه اخیر علمدار ادبیات پایداری و مقاومت بوده است گفت: ۱۲ سال در زمینه ادبیات پایداری کار کردیم. بعد از آن به دیدار مقام معظم رهبری رفتیم. در دوره بعدی سراغ ادبیات پایداری بین‌المللی پرداختیم. سپس به سراغ مدافعان حرم و ... رفتیم.

دبیر همایش سوختگان وصل با بیان اینکه از سال ۹۶ سراغ دو شخصیت حاج قاسم سلیمانی و سیدحسن نصرالله رفتیم گفت: خدمت مقام معظم رهبری زمانی که گزارش دادم، در قالب شعر و داستان به ایشان پرداختیم گفتند که یکی کم است. در سال ۹۸ همایش «جاءنصرالله» را در زمان حیات او برگزار کردیم.

<div id="video-display-embed-code_12047643"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4459240/12047643?width=600&height=350"></script></div>

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۴۰ عنوان کتاب در قالب آثار برگزیده سوختگان وصل منتشر شد، گفت: در خصوص سیدحسن نصرالله دو جلد کتاب آن سال منتشر شد.

حدادیان با بیان اینکه نگاه ما پرورشی و تربیتی بوده است، افزود: به حرمت عناوین و آثار، هر اثر قابل قبول را برگزیده می‌کردیم. امسال ۱۵ شعر برگزیده و ۱۶ شعر شایسته تقدیر و ۴ داستان برگزیده و ۴ داستان شایسته تقدیر انتخاب شدند. بنای ما همیشه تشویق بوده است. اما اگر از ۳۰ شاعر تقدیر می‌کنیم، با جوایز کلان نبوده بلکه هدایای ما همیشه کم بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد حسن اختری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت (ع) گفت: یکی از مناسبت‌هایی که در آن قرار داریم برنامه تشیع پیکر پاک سیدالشهدای مقاومت شهید علامه سیدحسن نصرالله که قطعا حماسه عظیمی ایجاد خواهد شد و جهان بار دیگر مشاهده خواهد کرد که مردم لبنان و جهان چگونه به مقاومت و دبیرکل حزب‌الله که سالیان سال رنج‌ها را تحمل کرد عشق و علاقه خود را نشان خواهند داد. سید حسن نصرالله یک شخصیت کم نظیر است. کسی که در مکتب اهل بیت (ع) و دین، اقدامات ارزشمند و بی‌نظیری داشته است.

وی گفت: شهید سیدحسن نصرالله تقریبا حدود ۲۵ سال در یک محدودیت خاصی زندگی می‌کرد و بسیاری از شیرینی‌ها و نیازمندی‌های یک انسان را در زندگی برخودش تحریم کرده بود و برای هدف تمام اینها را تحمل می‌کردند. آشنایی بنده با این شهید به حدود ۳۷ سال پیش برمی‌گردد و کاملا با زندگی و شخصیت این شهید بزرگوار آشنا هستم. مکتب حزب‌الله و مکتب نصرالله یک عنوان بسیار شایسته است و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید به عنوان یک مکتب پایه‌گذاری شود و به عنوان یک مکتب دانشجو بپذیرد و تربیت کند. این مکتب نتیجه پخش و ثمر بخش بوده است و عزتی را برای مسلمانان در برداشته است که اگر بخواهیم دستاورد‌های این ایستادگی را بگوییم زمان زیادی می‌طلبد.

دبیر بنیاد عاشورا در ادامه با اشاره به شخصیت برجسته شهید سید حسن نصرالله افزود: ما شخصیت دیگری را نداریم که در قلب دشمن، مسلمان و غیر مسلمان به خیابان‌ها بیایند و عکس این شهید عزیز و پرچم حزب الله را به نمایش بگذارند و مردم در جایی که قلب و میدان دشمن است هوادار شهید سید حسن نصرالله بوده و هستند. دشمن هر نیرنگی ر به کار می‌گیرد که نگذارد این تشییع در تاریخ بشریت ثبت شود. یکی از پراهمیت‌ترین عنصر‌های این مکتب، اعتقاد و توکل به خداوند و ولایت‌مداری است که رشته ایمان از نایب به امام تا ایمان به خداوند در یک سلسله است. اینها پیمان بسته‌اند و سرزنش هیچ سرزنش کننده‌ای و تهدید هیچ تهدیده کننده‌ای نمی‌تواند مانع تلاش و حرکت‌شان شود. ما امروز در جامعه به این مکتب نیاز داریم و این عامل اصلی حرکت و پیشرفت و موفقیت ما خواهد بود. ما به اطاعت و پیروی و باور و ایمان به خداوند نیازمند هستیم تا وسوسه کننده‌ها و افرادی که تلاش می‌کنند در روحیه و ایمان و مردم تزلزل ایجاد کنند را از بین ببریم.

وی گفت: رژیم اشغالگر صهیونیستی یک رژیم متجاوزگر است و همواره در حال جنایت و کودک کشی است. لبنان و لبنانی‌ها به رژیم اشغالگر قدس حمله نکردند؛ بلکه این رژیم کودک‌کش صهیونیستی بود که به لبنان حمله برد. این موضوع برای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی است که مردم لبنان برای آزاد سازی کشورشان تلاش کردند. نکته دیگر این راه ایستادگی و مقاومت است. ما باید اساس مقاومت را فراموش نکنیم و این عین آیه قرآن است که اگر استقامت به خرج دادید عزت و سعادت نصیب شما خواهد شد. در آیه دیگر خداوند می‌فرمایید اگر در مقابل متجاوزان قرارگرفتید در مقابل آنها ایستادگی کنید وعقب نشینی نکنید و مقاومت داشته باشید. ما امروز نیازمند تلاش و ایستادگی هستیم و پشت سر رهبر انقلاب حرکت کنیم و بدانیم که مقاومت می‌ماند و سربلند به جلو حرکت می‌کند و آمریکا و اسرائیل هرگز نمی‌توانند به هدف خود برسند.

در انتهای مراسم از ۱۶ شاعر برگزیده و ۱۵ شاعر شایسته تقدیر و همچنین ۴ نویسنده برگزیده و ۴ شایسته تقدیر تجلیل شدند.

 

برگزیدگان بخش داستان :

روبان صورتی نوشته هدی حشمتیان، انگشت یک سناتور نوشته زهرا اخلاقی، مسیح نوشته مجتبی صفدری، ارض موعود نوشته سارا شجاعی

 

شایستگان تقدیر بخش داستان:

 قاصدک‌های خوش خبر نوشته سهیلا سپهری، حرف من تغییر نمیکنه نوشته امینه گل زاده، همین یک بار نوشته مریم اشعری، شاخه خمیده زیتون نوشته معصومه میرزایی

 

۱۶ برگزیده بخش شعر:

سیدمحمدحسین ابوترابی، فائزه امجدیان، الهام صفالو، فاطمه عارف نژاد، طیبه عباسی، مرضیه موفق شورچه، عاطفه جوشقانیان، مریم رستمی، ماهرخ درستی، نجمه بنائیان بروجنی، سیدمحمد بهشتی، زهرا شعبانی، معصومه سادات شاکری، مریم کرباسی، هانیه احمدی نژاد، شهاب مهری

 

۱۵ شایستگان تقدیر بخش شعر:

زهرا حاجی پور، علی حسنی، امیرحسین قاسمی پور، عاطفه خرمی، محمد زارعی، حسن صیاد، علی مقدم، نگین مدیری، پروانه نجاتی، داوود رحیمی، مهرداد مهرابی، وحید طلعت، سعاده سادات حوائجی، محمدحسین