شناسهٔ خبر: 71442702 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

افزایش ۲۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز تا ۵ سال آینده/ ضرورت اجرای طرح فشارافزایی پارس جنوبی

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس بر ضرورت اجرای طرح فشارافزایی پارس جنوبی تأکید کرد و گفت: در چارچوب برنامه هفتم توسعه، کشور نیاز به ۲۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت جدید تولید گاز در پنج سال آینده دارد که بخش عمده این مسئولیت برعهده شرکت نفت و گاز پارس خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، تورج دهقانی امروز (سه‌شنبه، ۳۰ بهمن) در نشست خبری سخنگوی دولت با اشاره به اینکه این مجموعه صنعتی یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی است و نقش مؤثری در تأمین انرژی کشور دارد، اظهار کرد: حدود ۹۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی پارس جنوبی طی بیش از دو دهه گذشته انجام شده است و امروز ظرفیت تولید گاز در این منطقه به بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب در روز رسیده است، درآمد ارزی این بخش هم ۱۰۰ میلیارد دلار در سال است که نشان از جایگاه راهبردی این منطقه در اقتصاد کشور دارد.

وی به سهم عمده این منطقه در تأمین انرژی کشور اشاره کرد و افزود: ۷۰ درصد گاز کشور، ۴۰ درصد خوراک بنزین تولیدی، ۵۰ درصد خوراک پتروشیمی‌ها، همچنین ۵۰ درصد گاز تحویلی به نیروگاه‌های کشور از پارس جنوبی تأمین می‌شود. این اعداد نشان‌دهنده نقش حیاتی این منطقه در امنیت انرژی کشور است.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس به افزایش ظرفیت تولید گاز این شرکت در دولت چهاردهم اشاره کرد و افزود: با تلاش شبانه‌روزی همکارانمان، ۷ میلیون مترمکعب ظرفیت جدید تولید گاز ایجاد شد و امسال رکورد ۷۱۶ میلیون مترمکعب تولید روزانه به ثبت رسید که نسبت به سال گذشته ۱۰ میلیون مترمکعب افزایش داشته است.

افزایش ظرفیت تولید گاز کشور در چارچوب برنامه هفتم توسعه

دهقانی با اشاره به چالش‌های موجود در تأمین انرژی، بر لزوم توسعه بیشتر تأکید و تصریح کرد: در چارچوب برنامه هفتم توسعه، کشور به ۲۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت جدید تولید گاز در پنج سال آینده نیاز دارد که بخش عمده این مسئولیت به‌عهده شرکت نفت و گاز پارس خواهد بود.

وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی دقیق و کارشناسی‌شده برای افزایش ظرفیت تولید گاز کشور انجام شده است، گفت: با اتکا به دانش و تجربه متخصصان داخلی، اطمینان داریم طی چهار تا پنج سال آینده، حداقل ۱۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت جدید تولید گاز را محقق خواهیم کرد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به توسعه میدان‌های دیگر گازی ازجمله کیش، پارس شمالی و بلال افزود: افزایش ظرفیت تولید گاز کشور در چارچوب برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده و ۱۰۰ درصد افزایش ۱۵۰ میلیون مترمکعبی تولید گاز قابل تحقق است.

افت فشار میدان پارس جنوبی و ضرورت اجرای طرح فشارافزایی

دهقانی با اشاره به افت فشار در میدان گازی پارس جنوبی گفت: پارس جنوبی که ۷۰ درصد گاز کشور را تأمین می‌کند، وارد نیمه دوم عمر خود شده و با افت فشار طبیعی مواجه است. این مسئله می‌تواند تولید را تحت تأثیر قرار دهد، بنابراین نیازمند اقدام‌های پیشگیرانه و فنی برای حفظ ظرفیت تولید هستیم.

وی با اشاره به رقابت ایران و قطر در بهره‌برداری از این میدان مشترک تأکید کرد: با وجود اینکه دوسوم این میدان در اختیار کشور همسایه است و شرکت‌های خارجی به‌راحتی در آن فعالیت می‌کنند، ایران موفق شده است با وجود محدودیت‌ها، مقدار برداشت خود را به ۵۰ میلیون مترمکعب در روز بیشتر از قطر برساند.

سرمایه‌گذاری ۱۷ میلیارد دلاری برای جلوگیری از افت تولید

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اجرای طرح عظیم فشارافزایی را راهکاری کلیدی برای حفظ تولید گاز اعلام کرد و بیان کرد: این طرح که شامل ایجاد هفت هاب فشارافزایی است، به ۱۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. اجرای این طرح نه‌تنها از افت تولید جلوگیری می‌کند، بلکه ارزش اقتصادی زیادی به همراه دارد.

دهقانی در پایان ضمن تقدیر از تلاش‌های متخصصان داخلی، بر تسریع در اجرای این پروژه راهبردی تأکید کرد و گفت: با حمایت وزارت نفت و تلاش متخصصان داخلی، مقدمات اجرای طرح فشارافزایی فراهم شده است و به‌زودی قرارداد آن امضا می‌شود.