شناسهٔ خبر: 71442167 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

صادرات حبوبات و سیب‌زمینی محدود شد

تهران- ایرنا- وزیر جهاد کشاورزی گفت: با هدف تنظیم بازار داخل از امروز صادرات حبوبات و سیب‌زمینی برای تنظیم بازار داخل محدود شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از وزارت جهادکشاورزی، غلامرضا نوری قزلجه روز سه شنبه گفت: با توجه به ضرورت تنظیم قیمت بازار داخل، صادرات سیب‌زمینی و حبوبات از امروز - ۳۰ بهمن ۱۴۰۳- تا پایان سال محدود خواهد شد.

وی افزود: جلسات متعددی با بخش‌های خصوصی درباره تنظیم بازار محصولات برگزار شده و به این نتیجه رسیدیم که محدود کردن صادرات می‌تواند به تنظیم بازار داخل کمک کند.

در جلسه یکشنبه ستاد تنظیم بازار، به وزارت جهاد کشاورزی اختیار داده شد که برای ایجاد محدودیت در صادرات محصولات کشاورزی که با افزایش قیمت مواجه شده‌اند، تصمیم‌گیری کند.

بازار سیب‌زمینی متعادل می‌شود

مرتضی معتمد معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی هم در زمینه بازار عرضه و تقاضای سیب زمینی گفت: محدودیتی برای عرضه سیب‌زمینی داخلی و وارداتی به بازار تا تعادل‌بخشی به قیمت سیب‌زمینی و تنظیم بازار وجود ندارد.

وی گفت: اکنون سیب زمینی با قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم 24 هزار و ۵٠٠ تومان از سوی سازمان تعاون روستایی و شرکت جهاد استقلال به غرفه‌داران معرفی شده از سوی سازمان میادین میوه و تره‌بار تهران تحویل می‌شود تا با قیمت هر کیلوگرم ٢٩ هزار و ۵٠٠ تومان به صورت دست‌چین در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند.  

مرتضی معتمد افزود: علاوه بر عرضه سیب‌زمینی با نرخ مصوب وزارت جهادکشاورزی، از روز گذشته عرضه سیب‌زمینی داخلی و وارداتی باکیفیت به صورت کیسه‌های ۴٠ کیلویی و هم به صورت بسته‌بندی کوچک مقدار خانوار مصرف که سورت مجدد شده به فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شده تا آنها نیز با قیمت مصوب هر کیلوگرم ٢٩ هزار ۵٠٠ تومان به مردم عرضه کنند.  

وی ابراز داشت: برای دسترسی آسان‌تر شهروندان، عرضه سیب‌زمینی در واحدهای سیار با نصب بنر با قیمت مصوب ٢٩ هزار ۵٠٠ تومان در نقاط  پررفت و آمد مختلف سطح شهر تهران خبر داد و تصریح کرد: با هماهنگی شهرداری تهران این اقدام توسط اتحادیه مرکزی تعاونی‌های روستایی ایران انجام شده که با استقبال زیاد مردم روبرو شده است.  

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران همچنین به آمادگی سازمان برای تحویل سیب‌زمینی و عرضه آن توسط واحدهای صنفی خوشنام (کاسبان امین) اشاره کرد و گفت: با تحویل سیب‌زمینی و عرضه آن توسط این اصناف، فضای دسترسی مردم به این محصول با قیمت مصوب، بسیار آسان‌تر خواهد شد.  

وی تامین سیب‌زمینی از تولیدکنندگان و ذخیره‌سازان عمده توسط اتحادیه‌های تعاون روستایی و عرضه آن به غرفه‌داران سازمان میادین میوه و تره‌بار را از اقدامات مهم برای حذف واسطه‌گری و تعادل‌بخشی به قیمت‌ها بیان کرد و گفت: این اقدام در کاهش قیمت مصرف کننده بدون بار مالی برای دولت بسیار موثر بوده و تا هر زمانی که لازم باشد تداوم خواهد یافت.  

معتمد درباره عرضه سیب‌زمینی با قیمت عمده‌فروشی مصوب به سایر استان‌های کشور نیز پاسخ داد: با دستور رییس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، سیب‌زمینی به برخی از استان‌ها همچون البرز، گلستان، خراسان جنوبی و قم ارسال شده تا در اختیار مردم قرار گیرد.  

وی پیش‌بینی کرد که با تدابیر اتخاذ شده توسط وزارت جهادکشاورزی مبنی بر ممنوعیت صادرات سیب‌زمینی، صدور مجوز برای صنایع به منظور وارادت محصول مورد نیاز خود و استفاده از توان واردکنندگان با تجربه در کنار جهاد استقلال برای تامین نیاز داخلی، تا هفته آینده عرضه و تقاضا در تعادل قرار گرفته و آرامش پایدار بر بازار این محصول حاکم شود.  

معاون فنی و بازرگانی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در پاسخ به این پرسش که فاصله زیادی میان قیمت‌های مصوب وزارت جهاد کشاورزی برای عمده‌فروشی محصولات با سطح شهر می‌باشد، اظهار داشت: تامین مکفی و تعیین قیمت محصولات کشاورزی صرفا تا سطح عمده‌فروشی برعهده وزارت جهادکشاورزی است و دستگاه‌های متولی نظارت بر سطوح خرده‌فروشی باید با واحدهای صنفی که ضوابط قیمت‌گذاری خرده‌فروشی ابلاغی از سوی سازمان حمایت مصرف کننده و تولید کننده را رعایت نمی‌کنند، برخورد کنند.

وی در همین حال از بازرسی اتاق اصناف و تعزیرات حکومتی خواست تا با این پدیده که قیمت‌ها را به صورت نامتعارف بالا می‌برند و تحمل آن را برای افراد جامعه و به ویژه اقشار آسیب‌پذیر سخت می‌کنند، برخورد جدی‌تری صورت گیرد.   معتمد کاهش تولید ناشی از کاهش قیمت سیب‌زمینی طی سه سال گذشته و ضرر تولیدکنندگان، سرمازدگی مزارع سیب‌زمینی در جنوب کرمان و نیز به تاخیر افتادن زمان برداشت ناشی از چند دوره سرمای کم‌سابقه، رونق صادرات در سال جاری با توجه به تقاضای ‌بازار کشورهای همسایه، خودداری ذخیره‌سازان از عرضه محصول برای کسب سود بیشتر را از عوامل کاهش عرضه سیب‌زمینی به بازار و افزایش نامتعارف قیمت عنوان کرد.