شناسهٔ خبر: 71441399 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تمهید عبور از ناترازی در کرمان با اتکا به انرژی خورشیدی

کرمان - ایرنا - توافق‌ برای احداث سه هزار مگاوات نیروگاه‌های خورشیدی کوچک و بزرگ مقیاس در کرمان به عنوان استانی با موقعیت ویژه برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر به مراحل نهایی رسیده و این در حالی است که یک سوم نیروگاه‌های خورشیدی استان، سرمایه‌گذار خارجی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، اولین نشست شورای راهبری انرژی استان روز سه‌شنبه قرار بود به ریاست استاندار کرمان برگزار شود اما با حضور معاون عمرانی استاندار و مدیران مربوطه در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری برگزار شد.

نشستی که به گفته معاون عمرانی استاندار کرمان، پیرو تصمیم اتخاذ شده در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مبنی بر استفاده از توان بخش خصوصی و مدیریت استان برای تامین انرژی‌های تجدیدپذیر که عمدتا انرژی خورشیدی است و مدیریت مصرف انرژی تا جایی که در اختیار استان قرار دارد، مقرر شده هر ماه یکبار با مدیریت شخص استاندار تشکیل و گزارش دستگاه‌ها در این جلسه ارائه شود.

سخنان سید مصطفی آیت الله موسوی در شورای راهبری انرژی استان را اینجا بخوانید.

یک سوم نیروگاه‌های خورشیدی کرمان سرمایه‌گذاری خارجی است

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان کرمان در این نشست گفت: از ۳۳ نیروگاه خورشیدی استان که در مدار بهره برداری قرار گرفته یک سوم آنها یعنی ۱۱ نیروگاه مربوط به سرمایه گذاری خارجی بوده و نشان می‌دهد ظرفیت بزرگی است که از سرمایه گذاران خارجی در این بخش استفاده کنیم.

صادق سلطانی‌نژاد ادامه داد: ضمن اینکه در بخش‌های داخلی کمک می‌کنیم، در مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان که راه اندازی شده و شروع به کار ساختمان جدید آن را داریم، فرآیندی تعریف کردیم که همه دستگاه‌ها از جمله شرکت‌های برق آنجا نماینده داشته باشند.

وی همچنین گفت: یک سرمایه‌گذار خارجی به استان آمد و کمک کرد که بخشی از نیروگاه‌های خورشیدی راه اندازی شود اما فعالیت دیگر آن در حوزه تولید پنل و تجهیزات نیروگاه خورشیدی که مورد نیاز استان و کشور است با مشکلاتی مواجه شده و طرح تولید پنل در ماهان با سرمایه گذاری ۴۵۹ میلیون دلاری به چالش‌هایی از جمله شهرداری و تامین تجهیزات برخورده که درخواست داریم به تسریع در اجرای این پروژه کمک شود.

تمهید عبور از ناترازی در کرمان با اتکا به انرژی خورشیدی شورای راهبری انرژی استان

معاون عمرانی استاندار هم در پاسخ گفت: هرگونه ساخت و ساز در داخل حریم و محدوده شهر باید با مجوز از شهرداری باشد و هزینه‌ها را پرداخت کند لذا این افراد ساختمانی را در دست ساخت داشتند بدون اینکه هزینه ای به شهرداری ماهان پرداخت کنند لذا شهرداری جلو کار گرفت که موضوع به ما منتقل و با هماهنگی، توافق کردند و بخشی از هزینه‌ها پرداخت شد.

آیت اللهی موسوی افزود: اگر در این زمینه مشکلاتی به ما منتقل شود حل می‌کنیم اما مشکلی که باعث شده این پروژه معطل بماند مربوط به شهرداری نیست، در عین حال آمادگی داریم با سرمایه گذار و دستگاه‌های مربوطه جلسه مشترک داشته باشیم.

بیشترین تعداد مجوزهای صادر شده در کرمان

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان نیز گفت: وفاق خوبی را در استان داشتیم، جلسات متعددی برگزار شده و بخش صنعت و شرکت‌های سرمایه گذاری پای کار بوده اند که بیشترین تعداد نیروگاه‌های در حال بهره برداری و بیشتری مجوزهای صادر شده در سطح کشور را داریم که نشان از ظرفیت بالای استان در این حوزه دارد.

حمیدرضا حبیبی افزود: با توجه به شرایطی که استان کرمان از نظر تابش، شرایط زمین و ارتفاع از سطح دریا دارد، ظرفیتی که وجود دارد بیشتر از نیروگاه‌هایی است که به صورت پراکنده در استان داشته باشیم و با موجی از سرمایه گذاران مواجه بوده‌ایم که ظرفیت‌های بالایی هم از سمت صنایع بزرگ در استان هم سرمایه گذاران بخش خصوصی نشان می‌دهد.

وی با اشاره به مراحل ورود سرمایه گذار اظهار داشت: درباره احداث نیروگاه خورشیدی مرحله اول ظرفیت سنجی است که سرمایه گذاران به شرکت برق منطقه ای و شرکت‌های توزیع برای امکان سنجی مراجعه می‌کنند تا ببینند نیروگاه کجا احداث شود؛ در این مرحله موافقت اولیه می‌دهیم و به سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) برای اخذ پروانه احداث معرفی می‌کنیم.

۳۳ نیروگاه خورشیدی به شبکه متصل است

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان گفت: در حال حاضر نیروگاه‌های متصل به شبکه در استان اعم از نیروگاه‌هایی از طریق شرکت‌های توزیع و نیروگاه‌های کوچک مقیاس یک تا هفت مگاوات، نیروگاه ۱۰ مگاواتی که تجربه موفقی در استان بوده به صورت سرجمع ۳۳ نیروگاه با توان تولید پیک ۲۱۷ مگاوات ظرفیت است که از این مقدار ۱۵۷ مگاوات مربوط به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و ۶۰ مگاوات مربوط به صنایع بزرگ مثل گل گهر، صنایع مس و سایر صنایع و به شبکه وصل است.

تمهید عبور از ناترازی در کرمان با اتکا به انرژی خورشیدی نیروگاه خورشیدی

وی بیان کرد: نیروگاه‌هایی که پروانه و مجوز احداث از ساتبا دارند در استان ۳۴ نیروگاه با ظرفیت هزار و ۵۷۲ مگاوات هستند که بیشترین سهم را دارد و در مرحله بعد واحدهای در حال احداث با مجموع ظرفیت ۶۴۷ مگاوات بوده که در این بخش تمامی موارد از طریق بخش خصوصی است.

حبیبی افزود: علاوه بر اینها یکسری موافقت‌های اولیه داریم و ظرفیت‌هایی است که تخصیص داده شده ولی هنوز به مرحله اخذ پروانه نرسیده و جدید است؛ به طوری که در یکی دو هفته اخیر ۴۷۸ مگاوات به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و صنعت واگذار شده است.

وی گفت: سرجمع ظرفیتی که در برنامه ریزی استان قرار دارد ۲ هزار و ۹۱۴ مگاوات نیروگاه‌های خورشیدی است که در آینده نزدیک قرار است به شبکه وصل شود.

مشارکت صنایع بزرگ استان و بخش خصوصی

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان ادامه داد: نیروگاه‌هایی که به شبکه وصل هستند شامل ۱۰ مگاواتی، نیروگاه‌های بزرگ صنایع مس، نیروگاه‌های ۲۵، ۵ و ۲۰ مگاواتی شرکت گل گهر و حدود ۳۰ مگاوات نیروگاه‌های کوچک مقیاس است، همچنین حدود ۶ نیروگاه ۱۰ مگاواتی در شهرستان‌های بافت، جیرفت، زرند و بخش ماهان متصل به شبکه داریم.

وی گفت: نیروگاه‌های در حال احداث نیز ۶۴۷ مگاوات با توجه به استعلام از ساتبا در حال احداث است و مراحل ساخت آنها رصد می‌شود، همچنین نیروگاه‌های دارای مجوز پروانه احداث در مرحله اخذ زمین و سایر مجوزها با ظرفیت هزار و ۵۷۲ مگاوات است که سهم زیادی را صنایع بزرگ به خود اختصاص داده‌اند.

حبیبی اظهار داشت: بخش خصوصی دو، سه طرح ۱۰۰ و ۲۰۰ مگاواتی در منطقه راین و زرند دارد که در حال پیگیری و طی مراحل است.

وی افزود: در دو ماه گذشته سرمایه گذارانی داشتیم، علاوه بر ظرفیت‌هایی که گفتیم تمایل به سرمایه گذاری دارند و در بعضی شهرستان‌ها با محدودیت ظرفیت پست‌های برق برای اتصال نیروگاه خورشیدی ازجمله شهرستان‌های رفسنجان، کرمان، زرند و بردسیر مواجه شدیم.

اطلس سرمایه گذاری انرژی خورشیدی تهیه شد

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان گفت: برای سرمایه گذارانی که مراجعه می‌کردند و دغدغه شان این بود که از کجا شروع کنیم، نیازی وجود داشت تا نقاط مستعد برای اتصال به شبکه، به همگرایی برسد تا سرمایه گذاران دچار سردرگمی نشوند.

وی گفت: برای شروع کار یک اطلس تهیه کردیم که در تمامی مناطق استان از نظر فنی با شعاع سه کیلومتر سرمایه گذار را راهنمایی می‌کند تا اگر زمین مساعد پیدا کرد این نقطه از نظر برق ظرفیت داشته باشد و از این نقطه کار خود را شروع کند.

تمهید عبور از ناترازی در کرمان با اتکا به انرژی خورشیدی

حبیبی ادامه داد: این اطلس سرمایه گذاری را به‌روز در سایت شرکت برق منطقه ای بارگذاری کردیم و سعی داریم با توجه به مجوزهایی که صادر می‌کنیم و ظرفیت پست‌های برق محدودتر می‌شود، به‌روز رسانی شود.

وی گفت: در جنوب استان از احداث نیروگاه خورشیدی استقبال می‌کنیم زیرا به خاطر شرایط آب و هوایی و شرایط دیگر، سرمایه‌گذاران آنجا را در نظر دارند.

چاره ای جز ساخت نیروگاه تجدید پذیر نداریم

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان اضافه کرد: وضعیت انرژی در کشور هم در سوخت و هم برق مناسب نیست که دلایل متعددی دارد و اولویت اول کشور انرژی است؛ حضور مستقیم رییس جمهور در این عرصه نشان دهنده اهمیت این حوزه است لذا با توجه به دشواری‌های ساخت نیروگاه حرارتی و چالش تامین سوخت، چاره ای جز احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر نداریم.

وی گفت: آنچه در جهان بالاترین عدد ثبت شده، ۵.۴ ساعت تولید حداکثری است که در کرمان حتی بالای ۶ است و نشان می‌دهد کرمان موقعیت ویژه دارد. همچنین با توجه به وضعیت بارندگی و نیروگاه‌ها احتمالا از اردیبهشت ماه مدیریت بار مصرفی را با شیب ملایم شروع کنیم که در تابستان به حداکثر می‌رسد و باید از الان اقدام کنیم.

حبیبی افزود: چالش‌های متعدد داریم که با همراهی همه دستگاه‌ها در استان در حال رفع است، از جمله چالش تامین زمین که جلسات مختلفی با محوریت استانداری برگزار شده و خیلی از آنها را پشت سر گذاشتیم و تامین تجهیزات با صدور مجوزها در حال پیگیری است.

تمهید عبور از ناترازی در کرمان با اتکا به انرژی خورشیدی

راه عبور از وضعیت فعلی صرفه‌جویی است

وی تصریح کرد: راه عبور از وضعیت فعلی انرژی صرفه جویی است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای کرمان گفت: دستورالعمل بهینه سازی مصرف انرژی از طرف وزارت نیرو ابلاغ شده که همه صنایع و حتی سرمایه گذاران می‌توانند برای بهینه سازی مصرف انرژی از جمله تبدیل کولرهای گازی و آبی پرمصرف به کم مصرف یا تبدیل لامپ‌های خیابانی پرمصرف به کم مصرف سرمایه گذاری کنند.

وی افزود: دستگاه‌های اجرایی و صنایع طبق قانون تکالیفی دارند که نسبت به تامین بخشی از انرژی مورد نیاز خود از محل انرژی‌های تجدید پذیر اقدام کنند و نیاز به همراهی همه جانبه است تا وضعیت انرژی کشور پایدار شود.

۲ هزار و ۹۵۴ مگاوات انرژی خورشیدی متصل و در حال کار

معاون عمرانی استاندار کرمان در این بخش توضیح داد: ۲ هزار و ۹۱۴ مگاوات نیروگاه خورشیدی چه اتصال به شبکه، چه در حال کار در استان وجود دارد که به‌زودی تکمیل می‌شود، در کنار حدود ۴۰ مگاوات نیروگاه پشت‌بامی که شرکت توزیع اقدام کرده و ۲ هزار و ۹۵۴ مگاوات شامل می‌شود که این ظرفیت اضافه بر آمار قبلی است که اعلام کردم.

وی گفت: اعلام شد در رفسنجان، زرند، کرمان و بردسیر دچار مشکل هستیم، ممکن است از نظر پست‌های برق دچار مشکل باشیم ولی اگر سرمایه گذار بخواهد در این نقاط پست مرتبط را احداث کند محدودیتی از نظر زمین و کار وجود ندارد.

اما مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان گفت: با این جلسات و کنار هم قرار گرفتن و هم افزایی اتفاقات بهتری در استان رقم می‌خورد به ویژه که بخش خصوصی و اتاق بازرگانی هم به ما اضافه شده است.

محمد سلیمانی افزود: یکی از اقداماتی که در حوزه شرکت‌های توزیع رقم می‌خورد نیروگاه‌های زیر هفت مگاوات یا پشت بامی است که در نقطه مصرف هستند و تلفات در شبکه را ندارند لذا برای ما اهمیت زیادی دارند. این نیروگاه‌ها در قالب طرح‌های مختلف توسط مردم به صورت عادی یا حمایتی توسط بهزیستی، کمیته امداد و سازمان بسیج مستضعفین در حال اجرا هستند.

تمهید عبور از ناترازی در کرمان با اتکا به انرژی خورشیدی نیروگاه پشت بامی

نیروگاه‌های پشت بامی به ۲ هزار نیروگاه می‌رسد

وی بیان کرد: هزار و ۴۵۲ نیروگاه پشت بامی داریم و پیش بینی ما در این حوزه ۴۱۰ نیروگاه در حال پیگیری است که این عدد به ۲ هزار نیروگاه در استان برسد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان گفت: قوانین و مقرراتی هم داریم که باید اجرای آنها پررنگ شود، از جمله بخش اداری که طبق قوانین ملزم است ۲۰ درصد میزان مصرفی خود را طی چهار سال انرژی از انرژی خورشیدی تامین کند؛ یعنی سالی پنج درصد. آن دستگاه بعد از چهار سال ۲۰ درصد قبض را اگر سیستم خورشیدی نکند باید به قیمت آزاد پرداخت کند چون هم به بودجه فشار می‌آید و هم دستگاه‌های نظارتی ورود می‌کنند.

معافیت قطعی برق برای بخش صنعت و کشاورزی

وی افزود: در حوزه صنعت نیز طبق الزام باید سالی یک درصد مصرفی خود را انرژی تجدیدپذیر طی پنج سال بگذارند. صنایعی که سامانه انرژی خورشیدی نصب کنند در تابستان شامل محدودیت‌های برق نخواهند شد که اطلاع رسانی شده ولی تحرک لازم را در این بخش نداریم.

سلیمانی گفت: بخش کشاورزی استان نیز ظرفیت زیادی دارد و اگر ۸۰ درصد مصرفی کشاورزی سیستم خورشیدی شود شامل معافیت‌های قطعی برق خواهد شد و بهره بردار از فروش برق تولیدی درآمدزایی هم دارد.

وی اضافه کرد: با شرکت برق منطقه ای جلسه مشترک گذاشتیم و ظرفیت همه پست‌های برق را احصا کردیم و قرار شد تا حدی که پست‌ها جوابگو هست بخشی را شرکت برق منطقه ای و بخشی را ما جلو ببریم. تا الان ۴۴۱ مگاوات سرمایه گذاری مطالعه انجام دادیم و در بخش های مختلف کار در انجام است؛ یعنی غیر از عددهایی که گفته شد امکان سنجی کردیم و در قالب موافقت اولیه یا ثانویه در حال انجام است.

کاهش استعلامات نیروگاه خورشیدی به یک استعلام

معاون عمرانی استاندار کرمان در این قسمت از جلسه یکی از مصوبات دولت را یادآوری کرد و گفت: برای اینکه زمینی را کاربری دهیم حداقل ۱۷ استعلام انجام می‌دهیم ولی برای نیروگاه خورشیدی فقط یک استعلام براساس مصوبه دولت آن هم مربوط به محیط زیست است و از هیچ دستگاهی نیاز نیست استعلام گرفته شود. محیط زیست اگر تایید کند نیروگاه می‌تواند احداث شود حتی در مصوبه به صراحت اعلام کرده از بابت رودخانه‌ها و آبراهه‌ها سرمایه گذار خودش طرح‌های لازم را اجرا کند و نیاز به استعلام شرکت آب منطقه ای نیست.

آیت اللهی موسوی افزود: البته محیط زیست برای استعلام نیاز سایرین را بگیرد، اشکال ندارد حتی در مصوبه دولت آمده نیاز به طی مراحل تصویب در کارگروه زیربنایی ندارد یعنی اگر نیروگاه احداث شد راه و شهرسازی در طرح‌های خود موظف است این نیروگاه را به عنوان انرژی ببیند. وقتی دولت به عنوان مسئولان بالادستی ما چنین تاکید و مصداقی دارند ما در استان نباید مانع شویم، البته برای هماهنگی در حوزه سرمایه گذاری، زمین و کاربری آماده همکاری هستیم.

مرجع واحد برای معرفی افراد به منابع طبیعی مشخص شود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان هم گفت: با تعداد زیادی افراد یا شرکت‌هایی مواجه هستیم که مستقیم درخواست‌های خود را به اداره ما می‌دهند و هر فردی از طرف فرماندار، نماینده مجلس یا اشخاص دیگر خود را معرفی می‌کنند لذا مرجع واحدی به منابع طبیعی معرفی شود تا از این بی نظمی و بعضا نارضایتی که در مجموعه ما پیش می‌آید جلوگیری شود.

علیرضا ابوالحسنی افزود: رییس سازمان منابع طبیعی کشور بتازگی به مدیران کل منابع طبیعی استان‌ها تفویض اختیار داده و همه اختیاراتش درخصوص نیروگاه خورشیدی را به مدیران کل استان‌ها تفویض کرده است لذا نیاز نیست به تهران نامه بفرستیم ولی در داخل نامه محدودیت و ممنوعیت‌هایی را لحاظ کردند.

تمهید عبور از ناترازی در کرمان با اتکا به انرژی خورشیدی

درخواست محیط زیست برای محدوده‌های آب شرب

سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان هم گفت: دولت مصوبات خوبی داشته است که مدیریت مصرف انرژی تسریع پیدا کند.

محسن جعفری نژاد افزود: برای تسریع فرآیند و راحتی کار در استعلام درخواست داریم با هماهنگی شرکت آب منطقه ای محدوده‌های در ارتباط با آب شرب برای امکان سنجی مشخص شود و نقشه‌ها در اختیار اداره کل حفاظت محیط زیست قرار گیرد.

برنامه شهرک‌های صنعتی برای احداث نیروگاه خورشیدی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کرمان هم گفت: ۶۹ قرارداد در مجموعه شهرک‌های صنعتی با ظرفیت ۲۰ مگاوات منعقد شده که هشت مگاوات به‌تازگی به بهره برداری رسیده و ۱۲ مگاوات در شهرستان‌های مختلف در حال احداث است.

حسین میجانی بیان کرد: برنامه داریم حداکثر در یک سال آینده ۶۰ مگاوات دیگر تولید شود و از ۱۰۰ مگاوات برق مورد نیاز، ۸۰ مگاوات را از انرژی‌های تجدید پذیر تامین کنیم.

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز در این نشست به نقش برگشت حقوق دولتی معادن اشاره کرد و گفت: مشکلاتی در استان داریم مثل نبود زیرساخت‌هایی که قرار است اجرا شود و تبصره ماده ۱۴ قانون معادن که می‌گوید ۱۵ درصد از حقوق دولتی معادن باید به استان برگردد و این کار انجام نشده است.

ناهید کلانتری افزود: با توجه به دستاوردهای صنعت فولاد و مس در استان، محورهای برنامه هفتم توسعه را به سمت صنایع پایین دستی آنها و دانش بنیان برده ایم و خدمات و زیرساخت‌هایی که برای صنایع بزرگ نیاز است.

وی یادآور شد: ۶۵ درصد حقوق دولتی معادن به استناد تبصره ۴ ماده ۱۴ قانون معادن باید به وزارت صنعت، معدن و تجارت برگردد و ۱۵ درصد به استناد تبصره ۶ به استان‌هایی که معدن در آنهاست و حقوق دولتی پرداخت می‌کنند اما طی سال‌های اخیر کمتر از این بوده است.

تبصره پنج ماده ۱۴ قانون معادن شاه کلید توسعه استان است

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: همچنین تبصره پنج ماده ۱۴ قانون معادن شاه کلید توسعه معادن کشور بخصوص استان کرمان است که نقش مهمی در درآمدهای کشور دارد.

وی افزود: بررسی که ما کردیم در سال ۱۴۰۲ در چند قلم مالیات، حقوق دولتی، عوارض گمرکی، سود و حق انتفاع معادن، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از استان کرمان خارج شده است از طرفی قوانین بودجه برای تبصره ۴ و ۶ ماده ۱۴ قانون معادن و برگشت ۶۵ و ۱۵ درصد حقوق دولتی محدودیت ایجاد می‌کند.

کلانتری گفت: صنایع استان هم در تامین آب از محل آب‌های نامتعارف و تصفیه فاضلاب و انتقال آب کمک دادند، هم نیروگاهای احداث شده در شهرستان‌های سیرجان و رفسنجان و نیروگاه‌های در دست اجرا داریم که صنایع بزرگ بیشتر از نیازشان در زمینه تولید برق فعالیت داشته اند.

معاون برنامه ریزی و سرمایه گذاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان گفت: شاه کلید توسعه استان در استفاده از ظرفیت تبصره پنج ماده ۱۴ قانون معادن است و با توجه به اینکه در سال جاری بیش از ۱۹ هزار میلیارد تومان حقوق دولتی واریز کردیم، تبصره ماده پنج می‌گوید اگر بهره برداران معادن در جهت بهره برداری بهینه، صیانت از ذخایر معدنی، ارتقای بهره وری، تحقیق و توسعه، اکتشاف و محیط زیست اقدام کنند تا ۲۰ درصد مشمول معافیت می‌شوند.

وی اضافه کرد: ۲ سال این تبصره را اجرایی کردیم بعد از آن تفویض اختیار را از استان گرفتند و در آن ۲ سال از طریق تفاهمی که با شرکت مس داشتیم، توانستیم ۵۰ درصد معافیتی که دادیم را به استان برگردانیم و با هماهنگی استانداری کارهای زیرساختی در استان انجام دهیم.

کلانتری گفت: در کنار تبصره پنج ماده ۱۴، بند پ ماده ۴۸ قانون برنامه هفتم توسعه را داریم که احداث و توسعه نیروگاهای تجدید پذیر توسط بهره برداران معادن و طرف‌های قراردادشان است که ۲۰ درصد سرمایه گذاری این نیروگاه بعد از تایید وزارت نیرو مشمول معافیت تبصره پنج ماده ۱۴ می‌شود و فرصتی خوبی برای استان است که معادن بزرگی دارد و سهم ما در حقوق دولتی بالاست هم اینکه اعلام آمادگی کردند و می‌توانند مشمول این معافیت شوند.

وی افزود: در کنار آن رای شورای عالی معادن را داریم که به ایمیدرو اجازه می‌دهد تا هشت درصد از حقوق دولتی خود را در استان صرف ایمنی، بهره وری بخش معدن، انرژی خورشیدی و زیرساخت‌های حوزه معدن کند.

پیشنهاد احداث نیروگاه پشت بامی در سایت نهضت ملی مسکن

اما مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان در این نشست پیشنهاد دیگری ارائه کرد و گفت: با توجه به اینکه برق رسانی به سایت‌های در حال احداث نهضت ملی مسکن پر هزینه است، می‌توان از طریق نیروگاه‌های خورشیدی پشت بامی، بخشی از برق مورد نیاز این سایت‌ها را تامین کرد.

رضا حافظی افزود: لازم است بررسی و هماهنگی‌هایی درخصوص احداث نیروگاه خورشیدی در سایت‌های نهضت ملی مسکن و اینکه چه تسهیلاتی در این زمینه وجود دارد انجام تا افراد ترغیب شوند.

معاون عمرانی استاندار هم از وی خواست این پیشنهاد را به شورای عالی مسکن ارائه دهد تا برای بخشی از تامین برق نهضت ملی مسکن، احداث نیروگاه خورشیدی جزو مجموعه ساخت این واحدها دیده شود و یک الزام باشد.

آیت اللهی موسوی همچنین در این نشست گفت: زمین‌هایی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گرفته و هیچ اقدام موثری انجام نداده بودند که با ابلاغ به دستگاه‌های اجرایی مرتبط اعم از زیرمجموعه جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و راه و شهرسازی قرار شد این اراضی خلع ید و آماده شود تا در اختیار سرمایه‌گذار جدید قرار گیرد.