شناسهٔ خبر: 71441067 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رئیس جهادکشاورزی استان:

فارس قطب تولید گل نرگس در کشور است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با بیان اینکه ایران بعد از انگلیس و هلند رتبه سوم سطح زیر کشت گل نرگس دنیا دارد، گفت: فارس با تولید قریب به نیمی از گل نرگس کشور، قطب تولید این محصول است.

صاحب‌خبر -

مجتبی دهقان‌پور امروز، ۳۰ بهمن در نشست جهادکشاورزی فارس با اشاره به اینکه برداشت گل از نرگس‌زارهای استان از آبان ماه شروع شده است و تا اسفندماه ادامه دارد، نوید برداشت بیش از ۳۰۰ میلیون شاخه گل نرگس در سال جاری داد.

رئیس جهادکشاورزی فارس اظهار کرد: استان فارس با سطحی بالغ بر ۶۰۰ هکتار نرگس‌زار، بیشترین سطح زیر کشت مثمر گل نرگس کشور را دارد.

وی با اشاره به اینکه ارقام گل نرگس عبارتند از شهلا، مسکین، پُر پَر، هزار پَر، خوشه ای و هلندی، تصریح کرد: رقم شهلا به دلیل عطر مطبوع و سایز گل آن مورد اقبال همگان است.

رئیس جهادکشاورزی فارس افزود: ارقام هلندی دارای گل بسیار درشت ولی فاقد عطر و بو هستند که در سطوح خیلی کم در استان فارس کشت می‌شوند.

فارس دارای بزرگترین نرگس‌زار دیم کشور است 

دهقان‌پور با اشاره به اینکه نام فارس با نرگس‌زارهای خفر و کازرون پیوندی کهن دارد، اظهار کرد: شهرستان کازرون با سطحی قریب به ۱۸۰ هکتار بزرگترین نرگس زار دیم کشور و شهرستان خفر با سطحی بالغ بر ۳۵۰ هکتار بیشترین سطح زیرکشت و تولید نرگس آبی کشور را دارد.

رئیس جهادکشاورزی فارس تصریح کرد: علاوه بر شهرستان‌های مذکور گل نرگس در شهرستان‌های رستم، ممسنی، فیروزآباد، فراشبند، مهر و شیراز نیز تولید می‌شود.

دهقان‌پور با اشاره به اینکه گل نرگس آبی در شهرستان خفر به صورت توام در باغ‌ها کاشته می‌شود اما در سایر شهرستان‌ها در مزارع آبی کاشته می‌شود و بالاترین عملکرد در این مزارع رقم می‌خورد، گفت: شهرستان ممسنی با سطحی بالغ بر ۳۵ هکتار بزرگترین مزرعه گل نرگس آبی استان فارس را دارد.  

به گفته وی، بالاترین ارزش افزوده مربوط به اسانس گل نرگس است که در صنایع عطرسازی فرانسه تولید و با بالاترین قیمت به دنیا از جمله ایران صادر می‌شود و ایران با داشتن مقام سوم تولید گل نرگس از این مزیت محروم است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: آلکالوئیدهای موجود در پیاز گل نرگس با تاثیرات دارویی، موارد استفاده فراوانی در درمان بیماری‌های پوستی و دارای اثرات ضد تومور، ضد باکتری و ضد قارچ است که در کشورهای مذکور استخراج و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

انتهای پیام