علیرضا نورا روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استقرار صنایع بزرگ نظیر پتروشیمی و فولاد توسعه مناطق ساحلی را دو چندان خواهد کرد و رونق اشتغال و تولید را شاهد خواهیم بود.
وی بیان کرد: طرح توسعه چابهار بهعنوان قطب سوم پتروشیمی ایران پس از قطبهای عسلویه و ماهشهر در منطقه مَکُران در جنوب شرقی ایران و در محدوده دریای عمان در استان سیستان و بلوچستان، با هدف جلوگیری از خامفروشی و تکمیل زنجیره ارزش در حال اجراست.
سرپرست ویژه فرمانداری چابهار گفت: منطقهای که با توجه به دسترسی به دریای عمان و آبهای آزاد بینالمللی و نزدیکی به بازارهای هدف از جمله چین، هند و شرق آسیا بهعنوان سومین قطب پتروشیمی ایران در دستور کار قرار گرفته و با ایجاد آن افزون بر درآمدزایی و رشد اقتصادی، شاهد افزایش رونق و اشتغالزایی در جامعه محلی نیز خواهیم بود.
وی با بیان اینکه شرکت توسعه پتروشیمی نگین مَکُران در راستای توسعه سواحل مَکُران در چابهار در حال اجراست، خاطرنشان کرد: چابهار به عنوان قطب آتی توسـعه صنعت پتروشیمی به ثبت رسیده است.
نورا ادامه داد: شهرک پتروشیمی مَکُران با مساحتی بیش از یکهزار و ۲۶۰ هکتار در محدوده منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار واقع شده که فاز نخست آن شامل طرحهای متانول، اوره و چندین طرح پیشرفته GTX است.
وی ظرفیت تولیدی فاز نخست این شهرک در حدود هشت میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال پیشبینی شده که عمده محصولات آن صادراتی و بقیه محصولاتی است که بعنوان خوراک برای مجتمعهای پتروشیمی و صنایع پایین دستی در نظر گرفته شده و یا وارد بازارهای کشور خواهد شد.
سرپرست ویژه فرمانداری چابهار گفت: همچنین قرار است برای تکمیل زنجیره ارزش محصول، صنایع پایین دستی نیز در شهرک پتروشیمی مَکُران ساخته شود.
وی تصریح کرد: شرکت توسعه پتروشیمی نگین مَکُران، متولی ایجاد زیرساختها و امور زیربنایی جهت ساخت شهرک پتروشیمی، تامین سرویسهای جانبی متمرکز (یوتیلیتی)، توسعه و ساخت انبارها، پایانهها و مخازن صادراتی، ساخت خطوط انتقال گاز متان (از خط لوله هفتم سراسری) و نیز مدیریت شهری شهرک پتروشیمی مَکُران است.
نورا ادامه داد: در واقع این شرکت بعنوان متولی توسعه و ایجاد سومین قطب صنعت پتروشیمی کشور بعد از ماهشهر و عسلویه در منطقه آزاد چابهار است.
وی افزود: مجتمعهای پتروشیمی پیشبینی شده در فاز نخست شهرک پتروشیمی مَکُران به طور تقریبی روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی نیاز دارند که گاز طبیعی مورد نیاز این شهرک از طریق خط لوله هفتم سراسری گاز با انشعاب ایرانشهر به چابهار تامین میشود.