شناسهٔ خبر: 71440297 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

شناسایی مناطق پر خطر خاورمیانه به لحاظ مارگزیدگی

کرج - ایرنا - عضو هیات علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از برنامه ریزی این مجموعه برای شناسایی مناطق پرخطر خاورمیانه به لحاظ مارگزیدگی و عقرب زدگی و تامین پادزهر با همکاری‌ سازمان‌های بین‌المللی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از روابط عمومی موسسه رازی ،" مرتضی تقی‌زاده طرنابی" روز سه شنبه در حاشیه برگزاری کنفرانس آنلاین بین‌المللی جانوران سمی و آنتی‌ونوم، با اشاره به مشکلات جدی در زمینه تامین آنتی‌ونوم در برخی مناطق جنگزده و فقیر در همسایگی ایران افزود: موسسه رازی برای راه‌اندازی مرکز تولید پادزهر در منطقه خاورمیانه برنامه ریزی ویژه دارد.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر کشورهای مختلف، به ویژه افغانستان، با قاچاق آنتی‌ونوم روبه‌رو بوده‌اند و در این مناطق بسیاری از افراد در اثر نیش مارهای سمی جان خود را از دست می‌دهند.

عضو هیات‌علمی موسسه رازی بیان داشت: این منطقه، به‌ویژه مناطق مرزی ایران، پاکستان، افغانستان و حتی کشورهای جنگزده مانند لیبی و سوریه، با مشکلات جدی در زمینه تهیه آنتی‌ونوم برای درمان مارگزیدگی و عقرب زدگی مواجه هستند.

تقی‌زاده طرنابی با اشاره به لزوم همکاری‌های بین‌المللی برای حل این مشکل، گفت: هدفگذاری کردیم تا موسسه رازی به‌عنوان مرکز تولید و تأمین آنتی‌ونوم و پادزهر در منطقه خاورمیانه فعالیت کند، در این راستا، موسسه رازی قصد دارد به عنوان اولین آزمایشگاه همکار سازمان بهداشت جهانی (WHO) در این منطقه شناخته شود.

وی خاطرنشان کرد: این مرکز قادر خواهد بود تا مارهای سمی جدید را شناسایی کرده و کیفیت سموم آنها را بررسی کند، همچنین در تامین آنتی‌ونوم برای کشورهای نیازمند مشارکت داشته باشد.

تقی زاده طرنابی افزود: در این پروسه، مهمترین مسئله و هدف مدنظر، تامین سلامت و نجات جان انسان‌هاست.

وی همچنین به فعالیت‌های موسسه رازی در زمینه تولید آنتی‌ونوم و همکاری با مراکز بین‌المللی در زمینه تأمین داروهای ضروری برای مناطق فقیر و جنگزده اشاره کرد و گفت: در نظر داریم با بهره‌گیری از دانش و تجربیات خود به‌ویژه در کشورهای خاورمیانه، راهکارهایی برای مقابله با مشکلات مربوط به سموم سمی و آنتی‌ونوم ارائه دهیم و به بهبود شرایط سلامت در این مناطق کمک کنیم.

جهش موسسه رازی در کنترل کیفی سرم‌های درمانی

مدیر کنترل کیفیت فرآورده های بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی نیز گفت: این مجموعه با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته و آزمایشگاه‌های تخصصی، کنترل کیفی سرم‌های درمانی را به سطح مرجع در کشور ارتقا داده و آماده ارائه خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان و خصوصی است.

"سینا سلیمانی" اظهار کرد: موسسه رازی با بهره‌گیری از آزمایشگاه‌های تخصصی و تجهیزات پیشرفته، موفق شده است تمام آزمایش‌های مورد نیاز برای کنترل کیفیت سرم‌های درمانی را راه‌اندازی کند.

وی افزود: کیفیت بالای سرم‌های درمانی موسسه رازی، چه در سطح کشور و چه در سطح بین‌المللی، حاصل فرآیندهای دقیق کنترل کیفی در این مجموعه است.

مدیر کنترل کیفیت فرآورده‌های بیولوژیک موسسه رازی همچنین از توانایی این مجموعه در ارائه خدمات کنترل کیفی به شرکت‌های دانش‌بنیان و خصوصی در حوزه سرم‌های درمانی خبر داد و گفت: با توجه به زیرساخت‌های پیشرفته و تجربه گسترده موسسه رازی در کنترل کیفیت فرآورده‌های بیولوژیک، امکان ارائه آزمایش‌های مرجع و تخصصی در سطح کشور فراهم شده است.

سلیمانی خاطرنشان کرد: موسسه رازی با بهره‌گیری از فرآیندهای دقیق کنترل کیفیت، سرم‌های درمانی خود را به یکی از محصولات با بالاترین استانداردها در کشور و جهان تبدیل کرده است. این سرم‌ها به دلیل آزمایش‌های کامل و مداوم در آزمایشگاه‌های تخصصی موسسه، اعتبار زیادی از نظر کیفیت کسب کرده‌اند.

وی گفت: با توجه به زیرساخت‌های پیشرفته و تجربیات گسترده موسسه رازی در زمینه کنترل کیفیت فرآورده‌های بیولوژیک، این موسسه به‌عنوان مرجع آزمایشگاهی قادر است خدمات کنترل کیفیت سرم‌های درمانی را به شرکت‌های دانش‌بنیان و خصوصی در سطح کشور ارائه دهد.