شناسهٔ خبر: 71439553 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

جدیدترین اختراع دانشمندان؛

الماس چینی هم وارد بازار شد

جدیدترین اختراع دانشمندان؛ یک تیم از دانشمندان دو دانشگاه چینی موفق به توسعه الماس مصنوعی «فوق‌العاده مقاوم» شده‌اند که سختی آن ۴۰ درصد بیشتر از الماس طبیعی است.

صاحب‌خبر -

کارشناسان می‌گویند که این نوآوری می‌تواند منجر به پیشرفت‌های بزرگ در چندین صنعت مهم که به الماس وابسته هستند، از جمله ابزارهای برش و صیقل، شود. تا به حال، سخت‌ترین انواع الماس در دهانه‌های شهاب‌سنگ‌ها و نوارها یافت شده‌اند که به این معنی است که این نوع الماس‌ها نادر و اغلب کوچک هستند.

بیشتر الماس‌های طبیعی و مصنوعی دارای ساختار مکعبی هستند، اما این الماس‌های فوق‌العاده مقاوم مانند آنچه در دهانه‌ها یافت می‌شود، و به نام لونسدالیت (lonsdaleite) شناخته می‌شود، دارای ساختار شش‌گوش است.

لونسدالیت برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ در شهاب‌سنگ کنیون دیابلو در آریزونا کشف شد. در حالی که کاربردهای این الماس شش‌وجهی به دلیل اندازه کوچک و خلوص نمونه‌های به‌دست‌آمده به‌طور عمده استفاده نشده بود، تیمی از دانشمندان توانستند الماس شش‌وجهی با تبلور بالا و نیمه‌خالص را با گرم‌کردن گرافیت تحت فشار بسیار زیاد تولید کنند.

دانشمندان به رهبری لیو بینگ بینگ و یائو مینگ گوانگ از دانشگاه جیلین چین می‌گویند که این الماس دارای ثبات حرارتی بسیار بالا و سختی فوق‌العاده است، به این معنی که می‌تواند پتانسیل بزرگی برای کاربردهای صنعتی داشته باشد.

بر اساس تحقیقی که در مجله Nature Materials منتشر شده است، الماس شش‌وجهی ساخته شده دارای کیفیت بالا و خصوصیات فیزیکی عالی است، به‌طوری‌که ۴۰٪ قوی‌تر از الماس طبیعی است. همچنین ساختار “الماس فوق‌العاده” دارای ثبات حرارتی تا ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد و سختی بسیار بالایی معادل ۱۵۵ گیگاپاسکال (GPa) است که این در مقایسه با الماس طبیعی دارای سختی حدود ۱۰۰ گیگاپاسکال و ثبات حرارتی حدود ۷۰۰ درجه سانتیگراد است.

با وجود ویژگی‌های نادر این الماس، پروفسور الیور ویلیامز، رئیس گروه ماده متراکم و اپتیک در دانشگاه کاردیف، می‌گوید که این الماس گران‌تر از الماس طبیعی که در فروشگاه‌های جواهرات به فروش می‌رسد نخواهد بود. او افزود: «قیمت الماس مصنوعی می‌تواند از ۳۰۰ دلار به پایین باشد که برای کاربردهای صنعتی، باید بسیار ارزان‌تر از الماس طبیعی محسوب می‌شود».

 

منبع شفقنا
انتهای پیام/