شناسهٔ خبر: 71439214 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: شهر | لینک خبر

نصیری تشریح کرد؛

جزییات تمرین سراسری زلزله کلانشهر تهران

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: ورود به محل تمرین سراسری زلزله کلانشهر تهران برای افراد، تنها با هماهنگی از قبل و ثبت نام در سایت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران (tdmmo.tehran.ir) امکان‌پذیر خواهد بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار شهر، نشست خبری تمرین سراسری زلزله کلانشهر تهران امروز -سه شنبه، ۳۰ بهمن ۱۴۰۳- در محل ساختمان این سازمان برگزار شد.

علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این نشست اظهار کرد: ۱۱۰ دستگاه در این تمرین حضور دارند و عملیاتی نمودن پهنه های ۵گانه شهر تهران، بهره گیری از فضای قطب آمادی، امدادی و فرماندهی عملیات، فعال سازی ساختار ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران، انجام عملیات امداد هوایی، فراخوان استان های معین، پیشتاز و مسئول پهنه و نحوه حضور تیم‌ های جستجو و نجات بین المللی از اهداف تمرین سراسری زلزله است.

وی با بیان اینکه ۲ هزار نفر-ساعت، جلسات هماهنگی در ابعاد مختلف برای این تمرین برگزار شده است، افزود: در این برنامه ۲۰۰ کارکرد تمرین می شود، ۵۱سورتی پرواز امدادی اتفاق می افتد، ۱۰ استان در تمرین حضور دارند و این تمرین ۱۰ هزار نفر را شامل می شود که پهنه و مساحت سایت آن به ۱۴ هکتار در بوستان ولایت می‌رسد. بیش از ۲۰۰ نفر ارزشیاب و ارزیاب تخصصی هم در این تمرین حضور دارند.

نصیری، اطفای حریق خودرو، نجات محبوسین از داخل خودرو، اطفاء حریق مرکز تجاری با انباشت کالای چسب و تینر، اطفای حریق ایستگاه تقلیل فشار گاز شهری، مقابله با نشت موادشیمیایی، نجات محبوسین در ساختمان حریق یافته، توزیع تعذیه اضطراری، استقرار کانکس های اسکان موقت، توزیع اقلام ضروری خانوار، برپایی چادرهای امدادی، ایجاد انبار اقلام اضطراری، تدوین دستورالعمل تغذیه اضطراری و غرفه مادر و کودک را از جمله کارکردهای تمرین سراسری زلزله کلانشهر تهران برشمرد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: همچین آلودگی زدایی، تخلیه شهروندان، عملیات نجات، جستجوی مصدومین، فعال سازی سامانه امداد هوایی، عملیات چترریزی، عملیات اسلینگ، انتقال تیم های جستجو، ارزیابی خسارات ساختمانی، تردد از مسیرهای صعب‌العبور، ثبت اطلاعات افراد فوت شده، انتقال اجساد، تشخیص هویت، تامین سردخانه سیار، بازگشایی معابر، بهداشت خانواده، کنترل بیماری‌های واگیردار، احداث مرکز ترک اعتیاد سیار، تریاژ بیمارستانی، حمایت روانی اجتماعی، حمایت از کودکان، انتقال مصدومین به مراکز درمانی، اعزام آمبولانس و انجام فوریت های پزشکی از دیگر کارکردهای این تمرین است‌.

وی بیان کرد: علاوه بر این پوشش بیمه ای تمرین، دفع بهداشتی فاضلاب، توزیع آب اضطراری، بهره گیری از ظرفیت گروه های میراب که از اعضای دوام انتخاب می شوند، ترمیم خطوط تلفن ثابت، تامین اعتبار تمرین، استقرار شلتر رفاهی، استقرار نانوایی صحرایی، ارزیابی خسارات شبکه گازرسانی، تمرین و توزیع سوخت اضطراری، اولویت بندی مراکز جهت سوخت رسانی، پوشش انتظامی سایت تمرین، تامین برق محل‌های اسکان اضطراری، استقرار کلانتری سیار و تعیین نوع و میزان سوخت جایگزین، دیگر کارکردهای این تمرین را شامل می شود.

نصیری درخصوص سناریوی تمرین عنوان کرد: طبق برنامه ساعت ۶:۱۷ روز پنجشنبه ۲ اسفند وقوع زلزله اعلام می شود. زلزله ای ۶.۷ ریشتری در مقیاس امواج درونی زمین در گسل ری در عمق ۶ کیلومتری از سطح زمین در این سناریو تعیین شده است و این تمرین تا ساعات عصر همان روز ادامه خواهد داشت.

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، آمادگی ها برای زلزله را کمتر از ۵۰ درصد عنوان کرد و انجام تمرین‌ها و آموزش ها و سایر اقدامات را برای آمادگی ضروری دانست. 

وی یادآور شد: ورود به محل تمرین برای افراد، تنها با هماهنگی از قبل و ثبت نام در سایت سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ( tdmmo.tehran.ir) امکان‌پذیر خواهد بود.

نصیری در پاسخ به سوالی درباره تابلوهای امدادی نصب شده در سطح شهر، توضیح داد: این تابلوها و شبکه راه های اضطراری یکی از نقاط قابل بهبود در بحث شرایط بحران است. برای دسترسی های ماشین‌ها و دستگاه های امدادی در صحنه حوادث، این شبکه طراحی شده است. اما مشکل این است که این شبکه و تابلوها هنوز تکمیل نشده است و با توجه به توسعه شهر در سال های اخیر نیاز به بروز رسانی دارد تا بعد از آن بتوان آن را تمرین کرد. 

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران درباره مخازن اب اضطراری اشاره شده در تمرین گفت: مخازن آب اضطراری که در تمرین مشخص شده برای شرایط خاص زلزله پیش بینی شده است که تقریبا زمان یک هفته ای را شامل می شود تا مشکل شبکه آب حل شود یا کمک هایی از بیرون برسد اما مساله خشکسالی و کمبود آب در شرایط عادی نیاز به یک فکر اساسی دارد که شامل یک هفته یا زمان مشخص نمی‌شود. 

وی با اشاره به همکاری های سازمان پیشگیری و مدیریت بحران با جایکا ژاپن (آژانس همکاری بین‌المللی ژاپن) عنوان کرد: کشور ما نه تنها از ژاپن و نهادهای بین المللی در حوزه دانش مدیریت بحران چیزی کمتر ندارد بلکه در بسیاری از بخش ها از سایر کشورها جلوتر هستیم. اما مشکل ما در این مساله این است که از این دانش استفاده نمی شود و رهنمودهای اساتید این حوزه اجرایی نمی شود. چرا که دانش یک امر فانتزی نیست و باید به مرحله اجرا برسد. 

نصیری با اشاره به ایمن سازی مجموعه هایی مانند بازار گل محلاتی ، بازار تهران و ایمن سازی و رفع خطر ۸۵ گود پرخطر در شهر تهران از تداوم اقدامات برای ایمن‌سازی شهر خبر داد. 

رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: کار مهمی که در این دوره انجام شد این بود که ۵ لرزه نگار درون چاهی نصب کردیم به عمق ۵۰ متر که سنسور یا لرزه نگار در آن قرار دارد و می تواند کوچکترین زلزله را ثبت کند و یک مورد با ۱۰۰ متر عمق در بوستان نهج البلاغه در حال انجام است. 

وی درباره نصب شتاب نگار ها نیز توضیح داد: به ۵۰ شتاب نگار که موج اولیه زلزله را از فاصله موج زلزله از گسل اطراف تا سنسوری که در مرکز تهران قرار دارد در حدود ۱۲ تا ۱۵ ثانیه زودتر خبر می دهد نیاز داشتیم که ۲۴ مورد از قبل وجود داشت و ۲۶ دستگاه شتاب نگار در آیت دوره از مدیریت شهری تهیه و نصب شد که این شتاب نگارها به ما کمک می کنند که ۳۲ دستگاه یا سازمان به صورت اتوماتیک هشدارها را صادر کنند و برخی از آمادگی ها ایجاد شود. مثلا قطع شبکه گاز در این فاصله و مدت زمانی انجام می شود تا از انفجارها و آتش سوزی های احتمالی جلوگیری شود. 

انتهای پیام/