شناسهٔ خبر: 71439076 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

بعد از اینکه دنیا را شگفت زده کرد...

چرا کشورها برای ممنوع کردن "دیپ سیک" رقابت می کنند؟

روز به روز، کشورهای بیشتری استفاده از دیپ سیک، این تازه وارد به هوش مصنوعی را که بلافاصله خود را به عنوان رقیب ChatGPT معرفی کرده است، به دلایل امنیت ملی محدود می کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران به نقل از  20minutes، اگرچه چت ربات R1 استارت آپ چینی دیپ سیک صنعت فناوری را با قابلیت های خود تحت تأثیر قرار داد، بسیاری از کشورها به سرعت استفاده از آن را به دلیل نگرانی در مورد امنیت ملی و حفاظت از داده ها محدود کردند.

ایتالیا، تایوان، استرالیا، کره جنوبی و ایالات متحده اقدامات مختلفی را برای محدود کردن دسترسی به دیپ سیک انجام داده اند، از تحقیقات گرفته تا ممنوعیت های کامل مقامات دولتی و زیرساخت های حیاتی.

اگرچه شرایط خدمات Dدیپ سیک مشابه سایر شرکت‌های فناوری است، برخی نگران هستند که با دولت چین همکاری نزدیک‌تری داشته باشد، علی‌رغم انکار پکن مبنی بر اینکه این شرکت «موضوعات اقتصادی، تجاری و فناوری را سیاسی می‌کند».

ظهور چت ربات R1 شرکت دیپ سیک صنعت فناوری را با توانایی آن در رقابت با رقبای آمریکایی خود با هزینه کمتر مبهوت کرده است، اما برخی کشورها به تهدیدات امنیت ملی یا نشت احتمالی اطلاعات حساس با این تازه وارد هوش مصنوعی اشاره می کنند.

ایتالیا اولین کسی است که تحقیقاتی را در مورد دیپ سیک آغاز کرده و آن را از پردازش اطلاعات کاربران ایتالیایی منع کرده است.

در سال 2023، ناظر ایتالیایی قبلاً به‌دلیل نگرانی‌های مربوط به حفظ حریم خصوصی، ربات چت OpenAI در این کشور، ChatGPT را به طور موقت ممنوع کرد. پس از ایتالیا، مقامات تایوانی مقامات و زیرساخت‌های کلیدی این کشور را از استفاده از اپلیکیشن‌های این استارت‌آپ چینی منع کردند و دلیل آن را خطراتی برای «امنیت اطلاعات ملی» دانستند. این تصمیم چند روز بعد توسط استرالیا نیز دنبال شد.

در کره جنوبی، چندین وزارتخانه، از جمله وزارتخانه ای که بر روابط با کره شمالی نظارت دارد، دسترسی به این سایت را در رایانه های خود مسدود کرده اند.

امنیت سایبری

در ایالات متحده، قانون‌گذاران لایحه‌ای را برای ممنوعیت استفاده از دیپ سیک در دستگاه‌های دولتی به دلایل امنیت سایبری - که دارن لاهود، نماینده پارلمان آن را «وابسته به حزب کمونیست چین» توصیف کرده است، ارائه کرده‌اند.

ولادیمیر تیخونوف، استاد مطالعات کره‌ای در دانشگاه اسلو، می‌گوید: «هیچ شرکت فناوری بزرگی از نظر سیاسی خنثی نیست و ساده‌لوحانه است اگر فکر کنیم که این اطلاعات با سازمان‌های دولتی به اشتراک گذاشته نمی‌شود.»

محکومیت پکن

به نوبه خود، پکن می گوید که دولت چین "هرگز از شرکت ها یا افراد نمی خواهد به طور غیرقانونی داده ها را جمع آوری یا ذخیره کنند" و محدودیت های اخیر چندین کشور را به عنوان "سیاسی کردن مسائل اقتصادی، تجاری و فناوری" محکوم کرده است.

 

اخبار مرتبط

انتهای پیام