شناسهٔ خبر: 71438537 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سخنگوی ریاست جموری لبنان:

استفاده از همه ابزارها برای تحقق عقب نشینی اسرائیل حق لبنان است

تهران-ایرنا- سخنگوی نهاد ریاست جمهوری لبنان با بیان اینکه ارتش این کشور آماده انجام ماموریت های خود در مرزها است، تاکید کرد: لبنان حق دارد که تمام ابزارها را به کار گیرد تا عقب نشینی اسرائیل از خاک لبنان محقق شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا به نقل از الجزیره، نجات شرف الدین نهاد سخنگوی ریاست جمهوری لبنان امروز سه شنبه گفت: تاکید می کنیم که ارتش لبنان آماده انجام ماموریت های خود در مرزها است. تاکید می کنیم که اسرائیل را باید ملزم به خروج از جنوب لبنان کرد.

وی تاکید کرد: لبنان درخصوص مساله تجاوزهای اسرائیل به شورای امنیت مراجعه خواهد کرد. ما به تمام بندهای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت پایبند هستیم درحالی که اسرائیل آن را نقض می کند. تداوم حضور اسرائیل در خاک لبنان اشغالگری به شمار می رود. لبنان حق دارد که تمام ابزارها را به کار گیرد تا عقب نشینی اسرائیل محقق شود.

شرف الدین خاطرنشان کرد: مذاکرات با کمیته نظارت بر آتش بس و کمیته بین المللی صلیب سرخ برای آزادی اسرای لبنانی در اسارت رژیم اسرائیل را پیگیری خواهیم کرد.

رسانه های لبنانی امروز سه شنبه از استقرار ارتش لبنان در ۱۱ شهرک و روستای دیگر در جنوب لبنان با ادامه عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی و تداوم بازگشت لبنانی ها به مناطق سکونت خود خبر دادند.

خبرگزاری رسمی لبنان هم اعلام کرد که از بامداد امروز تاکنون نیروهای اشغالگر از مناطق یارون، مارون الراس، بلیدا، میس الجبل، حولا، مرکبا، عدیسه، کفرکلا و الوزارنی در مرزهای جنوبی لبنان خارج شده اند و تنها در ۵ نقطه مرزی باقی مانده اند.

پیشتر ارتش رژیم صهیونیستی با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرده بود که نظامیان این رژیم در پنج نقطه در جنوب لبنان باقی خواهند ماند. رژیم اشغالگر اسرائیل بهانه این تصمیم را رصد هرگونه فعالیت حزب الله در جنوب رودخانه لیطانی عنوان کرده است.

این بیانیه رژیم صهیونیستی در حالی صادر شد که «نبیه بری» رئیس مجلس لبنان در گفت‌وگو با رسانه‌ها تاکید کرد: آمریکایی‌ها به من اطلاع دادند که رژیم صهیونیستی در ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) از روستاهایی که همچنان آن‌ها را در اشغال دارد به جز پنج نقطه عقب‌نشینی خواهد کرد؛ من هم به نمایندگی از خود و «جوزف عون» رئیس جمهوری و قاضی «نواف سلام» نخست وزیر لبنان، مخالفت قاطع کشورمان را با این موضوع به آن‌ها اعلام کردم.

رئیس پارلمان لبنان افزود: همچنین حاضر به اظهارنظر درباره تمدید زمان عقب‌نشینی اشغالگران نشدم و این وظیفه آمریکایی هاست که خروج اشغالگران از خاک لبنان را به آن‌ها تحمیل کنند و باعث به بار آوردن بزرگترین شکست برای دولت لبنان نباشند.

بری تاکید کرد: در صورت ادامه اشغالگری، حاکمیت لبنان مسئول خواهد بود و گذشت زمان، نتیجه این وضعیت را مشخص خواهد کرد که در این صورت، ارتش، در جنوب رودخانه لیطانی به طور کامل وظیفه خود را انجام خواهد داد.

وی ادامه داد: درباره شمال رودخانه لیطانی نیز، این موضوع به لبنانی‌ها و میز گفت‌وگو برای بحث در مورد راهبرد دفاعی مربوط است.

رئیس پارلمان لبنان همچنین گفت: حزب الله به طور کامل به آتش بس پایبند است و در صورتی که اشغالگری باقی بماند این به معنی آزادی تحرک و تجاوزگری در لبنان برای صهیونیست‌ها است که این موضوع، مطلقا مردود است.

به گزارش ایرنا، آتش‌بس بین رژیم صهیونیستی و لبنان با میانجیگری بین‌المللی بامداد روز چهارشنبه (هفتم آذر) اجرایی شد.

بر اساس توافق آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی، روز یکشنبه هفتم بهمن ماه، مهلت ۶۰ روزه این رژیم برای خروج کامل نظامیانش از خاک لبنان به پایان رسید.

پیش از این رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود با وجود پایان موعد نهایی خروج نظامیانش از جنوب لبنان، در خاک این کشور باقی خواهند ماند.

از سوی دیگر، ارتش لبنان اعلام کرد که تل‌آویو در عقب‌نشینی از جنوب این کشور تعلل می‌کند.

از زمان اجرایی شدن این توافق، ارتش رژیم صهیونیستی چندین بار با حمله به مناطق جنوبی لبنان و شهید و زخمی کردن شهروندان این کشور، آتش بس را نقض و از بازگشت آوارگان لبنانی به برخی شهرک‌ها و روستاها در جنوب این کشور ممانعت کرده است.

هشتم بهمن ماه جاری دفتر نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان از تمدید آتش بس در این کشور تا ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) خبر داد.