شناسهٔ خبر: 71436866 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

تظاهرات گسترده در آمریکا؛ ترامپ رئیس‌جمهور من نیست، نه به دیکتاتوری!

هم‌زمان با «روز رئیس‌جمهور»، ده‌ها هزار معترض در سراسر آمریکا علیه سیاست‌های دونالد ترامپ و نفوذ ایلان ماسک در دولت تجمع کردند.

صاحب‌خبر -

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از العربی الجدید؛ هم‌زمان با «روز رئیس‌جمهور» (تعطیلی فدرال به مناسبت سالروز تولد جورج واشنگتن)، ایالات متحده شاهد تظاهراتی گسترده در سراسر ۵۰ ایالت بود. ده‌ها هزار نفر در این اعتراضات علیه سیاست‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و اقدامات ایلان ماسک، میلیاردر معروفی که توسط ترامپ برای مدیریت «کارایی دولت» منصوب شده است، شرکت کردند.

معترضان می‌گویند ماسک از اختیارات خود برای اخراج کارکنان فدرال سوءاستفاده می‌کند. در این تجمعات، شعارهایی مانند «ترامپ رئیس‌جمهور من نیست» و «دموکراسی را نجات دهید» سر داده شد.

دفاع از قانون اساسی و اعتراض به «تجاوزات اجرایی»

این اعتراضات با هدف دفاع از قانون اساسی و مخالفت با آنچه شرکت‌کنندگان آن را «سوءاستفاده از قدرت توسط دولت اجرایی» می‌دانند، برگزار شد. برخی از معترضان تأکید کردند که آنها علیه «اقدامات ضددموکراتیک و غیرقانونی دولت ترامپ و نخبگان سیاسی» به خیابان آمده‌اند.

معترضان همچنین خواستار احیای فعالیت آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا شدند و نسبت به «به خطر افتادن امنیت ملی» و «اخراج هزاران کارمند» ابراز خشم کردند. آنها همچنین سناتورهای جمهوری‌خواه را به همدستی در این سیاست‌ها متهم کردند.

ایلان ماسک را برکنار کنید!

در پایتخت آمریکا، ده‌ها هزار نفر مقابل ساختمان کنگره تجمع کردند و پلاکاردهایی با شعارهای زیر در دست داشتند:

«کشورمان را نجات دهید، ایلان ماسک را برکنار کنید!»

«دموکراسی را حفظ کنید!»

«هیچ پادشاه و جنایتکاری در کاخ سفید!»

«نسل‌کشی در غزه... اینجا آغاز شده است، ما مجرمان هستیم!»

«نه به میلیاردرها... نه به فاشیسم!»

معترضان همچنین شعار می‌دادند: «کنگره کجاست؟ وظیفه‌تان را انجام دهید!»، و بر عدم اقدام کنگره در برابر سیاست‌های ترامپ انتقاد کردند. در میان پلاکاردها، تصویری از «عمو سام» (نماد ملی آمریکا) دیده می‌شد که در آن نوشته شده بود: «من از تو می‌خواهم که مقاومت کنی!»

در سراسر ایالت‌های مختلف آمریکا، مردم پلاکاردهایی با مضمون «ترامپ رئیس‌جمهور من نیست!»، «ماسک را اخراج کنید و ترامپ را از قدرت پایین بکشید!»، «نه به دیکتاتوری!» و «نه به فاشیسم!» حمل می‌کردند.

اظهارات معترضان: «ما را از کشورمان بیرون می‌کنند!»

گِرِیس، که تنها چند ماه است در واشنگتن مشغول به کار شده، هرچند شغلش در خطر نیست، اما هنگام صحبت با العربی الجدید به گریه افتاد. او با انتقاد از دولت ترامپ و ایلان ماسک گفت:«آنها کشور را به تصرف خود درآورده‌اند و اقدامات غیرقانونی مانند اخراج کارکنان فدرال را انجام می‌دهند، در حالی که این افراد به این کشور خدمت می‌کنند.»

او افزود که «این تصمیمات بدون رضایت مردم گرفته می‌شود» و ماسک که ثروتمندترین فرد جهان است، از قدرت و نفوذ خود برای «اتخاذ تصمیماتی برخلاف قانون اساسی و بدون تأیید مردم» سوءاستفاده می‌کند.

دونا باربی، که یک کهنه‌سرباز ارتش است و ۱۰ سال در ارتش آمریکا خدمت کرده، در گفت‌وگو با العربی الجدید نگرانی خود را از سیاست‌های ترامپ به‌ویژه در حوزه پنتاگون و روابط با متحدان بین‌المللی ابراز کرد:«من ۱۰ سال برای این کشور خدمت کردم، آن هم برای دفاع از آزادی‌ها. مدتی را در آلمان و اروپا گذراندم، و حالا ناراحت‌کننده است که می‌بینم متحدانمان را نادیده می‌گیریم و آنها را به دشمن تبدیل می‌کنیم.»

او همچنین از حذف تمامی محتوای مربوط به زنان در ارتش از وب‌سایت وزارت دفاع ابراز خشم کرد و گفت: «من از این موضوع بسیار عصبانی هستم.»

«غزه» در قلب اعتراضات؛ «ما هم مجرم هستیم!»

در جریان اعتراضات، مسئله غزه نیز به‌عنوان یکی از موضوعات محوری مطرح شد. صدها معترض چفیه فلسطینی بر سر داشتند. تام هاروی، یکی از معترضان، تابلویی در دست داشت که روی آن نوشته شده بود:«نسل‌کشی در غزه... اینجا آغاز شده است، ما مجرم هستیم!»

او در گفت‌وگو با العربی الجدید گفت:«من این تابلو را درست کردم چون از رنج وحشتناک مردم غزه نگران هستم. اکنون، با این دولت جدید، اوضاع به‌مراتب بدتر خواهد شد.»

هاروی همچنین سیاست‌های ترامپ علیه مهاجران را محکوم کرد و خواستار احترام به حقوق انسانی آنها شد.

درگیری در آریزونا و اعتراضات در دیگر ایالت‌ها

طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، گروهی از معترضان سعی داشتند به ساختمان مجلس ایالتی آریزونا وارد شوند تا مخالفت خود را با لایحه‌ای که قوانین سخت‌گیرانه‌تری برای مهاجران بدون مدارک در نظر می‌گیرد، اعلام کنند.

تظاهرات ضد ترامپ و ماسک همچنین در فلوریدا و کالیفرنیا برگزار شد. در سان‌فرانسیسکو، معترضان مقابل ساختمان شهرداری تجمع کردند و سپس به سمت نمایشگاه شرکت تسلا، متعلق به ایلان ماسک، راهپیمایی کردند. آنها دسترسی ماسک به داده‌های حساس دولتی را محکوم کرده و نسبت به نفوذ میلیاردرهای غیرمنتخب در برنامه‌های اجتماعی مانند تأمین اجتماعی و بیمه درمانی ابراز نگرانی کردند.

ثروتمندان غیرمنتخب، تهدیدی برای دموکراسی!

در نیویورک، معترضان در مقابل ساختمان کنگره ایالتی (کاپیتول) تجمع کردند و انتخاب ایلان ماسک به‌عنوان رئیس اداره «کارایی دولت» را «تهدیدی برای دموکراسی» و «تثبیت قدرت در دستان ثروتمندان» خواندند.

در تگزاس، تظاهرکنندگان مقابل دفتر نماینده جمهوری‌خواه «رندی ویبر» تجمع کردند و مخالفت خود را با «پروژه ۲۰۲۵» ترامپ اعلام کردند. معترضان پلاکاردهایی با مضمون «مردم را بر ثروت ترجیح دهید!» در دست داشتند و از تمرکز ثروت و قدرت در دست گروه کوچکی از نخبگان حاکم انتقاد کردند.