شناسهٔ خبر: 71436751 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

عملیات برای یافتن سه کوهنورد لارستانی در قله دماوند ادامه دارد

شیراز - ایرنا- عملیات برای یافتن سه کوهنورد مفقود شده لارستانی در ارتفاعات قله دماوند امروز (سه شنبه )۳۰ بهمن ماه آغاز شد.

صاحب‌خبر -

رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان لارستان از توابع استان فارس در مصاحبه با خبرنگار ایرنا بیان کرد:‌ یک گروه کوهنورد حرفه ای ساعت چهار بامداد امروز عملیات خود را برای یافتن سه کوهنورد مفقود شده لارستانی آغاز کردند.

علی آقا زاده ادامه داد:‌ این برای دومین بار است که این گروه به ارتفاعات دماوند اعزام می شوند که بار اول ۲۵ بهمن ماه بود و با توجه اینکه گروه تا ارتفاع ۴۵۰۰ متری قله صعود کردند اما به دلیل وجود باد، بوران وامکان فروریختن بهمن ناگزیر شدند به پایین قله باز گردند.

وی تاکید کرد :‌تاکنون متاسفانه سارا خوشه چین و رحمان فصاحت جان خود را از دست داده اند اما امکان زیادی وجود دارد که محمد رنجبر در پناهگاهی امن قرار گرفته باشد و بسیارامیدوار هستیم که نجات پیداکند.

کوهنورد نجات یافته

آقا زاده افزود: ‌تاکنون مهدی ضیاپور یکی از کوهنوردان نجات یافته تحت مراقبت شدید پزشکی قرار گرفته هر چند بخشی از بدنش به دلیل سرما زدگی سیاه شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سه‌شنبه ۱۶ بهمن‌ماه، تیم چهار نفره‌ای از لارستان استان فارس تصمیم به صعود زمستانه دماوند می‌گیرند. این تیم روز چهارشنبه ۱۷ بهمن‌ماه به پناهگاه چهار هزار متری رسیده و در روز پنجشنبه ۱۸ بهمن‌ماه در پناهگاه پناهگاه پنج هزار متری دماوند در جبهه شمالی مستقر می‌شوند و روز جمعه نیز یک روز بیشتر در همان پناهگاه باقی می‌مانند.

عملیات برای یافتن سه کوهنورد لارستانی در قله دماوند ادامه دارد چهار کوهنورد نورد لارستانی

سارا خوشه چین و رحمان فصاحت در این صعود به دلیل کاهش شدید دمای بدن (هیپوترمی )‌ جان خود را از دست داده اند. اما از سرنوشت مهدی رنجبر دیگر کوهنورد لاری خبری نیست.

سارا خوشه چین، مهدی رنجبر، مهدی ضیاپور و رحمان فصاحت چهار کوهنورد لارستانی عضو تیم کوهنوردی باشگاه اسپروز این شهرستان بودند که ۱۶ بهمن ماه با وجود برف و کولاک شدید و هشدار فدراسیون و هیات ها به قله دماوند صعود می کنند.

قله دماوند کجاست؟ جاذبه ها

به گزارش ایرنا ،قله دماوند با ارتفاع پنجهزار و ۶۱۰ متر یکی از افتخارات طبیعی ایران به شمار می رود که در مرکز رشته کوه البرز و جنوب دریای خزر استان مازندران قرار گرفته است.

این قله به عنوان مرتفع ترین کوه ایران و مرتفع ترین کوه آتشفشانی قاره آسیا و خاورمیانه شناخته می شود که در تقسیمات کشوری در بخش لاریجان شهرستان آمل در استان مازندران جای گرفته است.

نماد شکوه و عظمت ایران

این قله مرتفع برای ایرانیان نمادی از شکوه، عظمت، استقامت و پایداری و تاریخ کشور است، هر کجا نامی از ایران باشد، قله سر به فلک کشیده دماوند می درخشد و به عنوان دوازدهمین قله مرتفع دنیا شناخته شده است.

وجود آبشارهای یخ زده به ارتفاع هفت متر، یخچال های طبیعی، چشمه های آب گرم گوگردی، گونه زیادی از گیاهان، وجود جانورانی همچون روباه، شغال، گرگ، قوچ، میش، گراز ، خرگوش و پرندگانی همچون عقاب طلایی، کبک، تیهو، جغد و بلدرچین بر جذابیت های این کوه سر به فلک کشیده خاورمیانه افزوده است که حتی این جانوران تا ارتفاع ۴ هزار متری هم زندگی می کنند.

نخستین فردی که قله دماوند را در سال ۲۹۲ هجری قمری فتح کرد ابود دلف خزرچی بود که این جهانگرد در سفر نامه خود به صعود به قله دماوند اشاره کرده است.