به گزارش گروه جامعه دفاعپرس، بیست و نهمین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات ۱۰۴ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین و همچنین ماهیت این سازمان به عنوان یک شخصیت حقوقی، امروز سهشنبه ۳۰ بهمنماه در شعبه یازدهم دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی حجتالاسلام والمسلمین امیررضا دهقانی و مستشاران دادگاه مرتضی تورک و امین ناصری، با حضور وزیری نماینده دادستان، خانواده شهدا و وکلای آنها و همچنین وکلای متهمان در مجتمع قضائی امام خمینی (ره) بهصورت علنی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین امیررضا دهقانی، قاضی دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین در آغاز جلسه دادگاه، اظهار کرد: امروز سهشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ پس از بیستوهشتمین تنفس، ادامه جلسه اول رسیدگی به کیفرخواست صادره از دادسرای عمومی و انقلاب تهران به شعبه یازدهم کیفری یک استان تهران به تصدی اینجانب به عنوان رئیس دادگاه و مستشاران در حال برگزاری است.
وی افزود: نظر به حضور نماینده دادستان، وکلای شکات و متهمان و برخی از شکات در جلسه و رسمی و علنی بودن دادگاه با رعایت همه تشریفات آئین دادرسی کیفری به ویژه مواد دوم، سوم، پنجم، هفتم و مواد ۲۹۶، ۲۹۷، ۳۱۵ و ۳۸۲ این قانون با اعلام رسمی و علنی بودن آن ادامه جلسه اول را آغاز میکنیم.
وکیل شکات، حجتالاسلام مسعود مداح گفت: در خصوص جنایات تروریستی گروهک منافقین در جلسه قبل ابعاد حقوقی این موضوع را نسبت به جرم سرکردگی گروه مجرمانه و سازمانیافتگی آن با عملیات مهندسی را تطبیق دادیم. در این جلسه مصادیق و ارکان مادی جرم سرکردگی گروه مجرمانه موضوع ماده ۱۳۰ قانون مجازات اسلامی را بر یکی از محوریترین اتفاقاتی که منافقین رقم زدند و بحث خانههای تیمی و ترورهای مکرر و شکنجهها بود را تطبیق میدهم.
وی افزود: درباره ارکان مادی جرم سرکردگی، حقوقدانان در تحلیل رکن مادی جرم سه موضوع را بیان میکنند. نخست؛ تحقق رفتار فیزیکی جرم، دوم؛ شرایط عمل ارتکابی و سوم؛ حصول نتیجه مجرمانه است. نسبت به مورد نخست، تحقق رفتار فیزیکی جرم، اولین مورد این است که مصادیق سرکردگی مستند به قانون چیست؟ در ماده ۱۳۰ قانون مجازات اسلامی ۴ مصداق از مصادیق سرکردگی بیان شده است یک؛ تشکیل، دو؛ طراحی، سه؛ سازماندهی، چهار؛ اداره کردن گروه مجرمانه است. استناد میکنم به نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه ۲۸ مرداد سال ۹۸ که بیان کرده، سرکرده الزاماً در عملیات مادی و اجرایی جرم مشارکت ندارد هرچند ممکن است در مواردی هم مشارکت داشته یاشد.
وکیل شکات حجتالاسلام مسعود مداح گفت: الزاماً این طور نیست که سرکردگان گروهک منافقین خودشان مباشرتا در عملیات مجرمانه نیز حضور داشته باشند. اینطور نیست که در بمبگذاری و ترورها و شکنجهها خود اشخاصی که در جلسه گذشته نمودارش را در السیدیها نشان دادیم، بخواهند در جرمها حضور داشته و آنها را محقق کنند. چند نمونه از این موارد را در این جلسه بیان میکنم. سازمان مجاهدین در یک برهه زمانی برای اظهار وجود خود دست به اقداماتی مانند ترور مردم عادی میزند که در جلسه قبل اقرارهای یکی از اعضای منافقین به نام مهران اصدقی را عرض کردم. او بیان کرده که سازمان به ما دستور داد از هر ۵۰ نفر اگر ۳۰ نفر هم مردم عادی بودند شما دست به این اقدامات تروریستی بزنید تا سازمان زنده بماند و اظهار وجود کنید. اینها جزوات متعددی را تکثیر میکنند و در خانههای تیمی بین اعضای خود پخش میکنند، مطالب امروزم از این جزوات سازمان است.
حجتالاسلام والمسلمین مسعود مداح گفت: جزوهای به نام «آشنایی و آموزشهای تاکتیکی با نبرد مسلحانه» برای آموزش اعضا وجود دارد که در این جزوه آمده است: روابط عاطفی و عشیرهای و محفل در یک مبارزه مخفی و تشکیلاتی نمیگنجد. یکی از مواردی که سازمان مجاهدین به دنبال آن بود این موضوع بود که حس انسانی و عاطفی را در بین اعضا بکُشد و زمانی که انسان خالی از عاطفه شد ترور کودک، زن باردار، جوان و شکنجه افراد برای او فرقی نمیکند.
وی گفت: در این جزوه آمده است ارتباطات اعضای سازمان مجاز به ارتباط و تماس با افرادی باشد که سازمان تعیین کرده است. یعنی اعضای سازمان حتی با نزدیکان خود هم نمیتوانند ارتباط داشته باشند مگر اینکه سازمان تعیین کرده باشد.
وکیل شکات ادامه داد: جزوه دیگری به نام «مراحل مختلف تشکیل و رشد یک تیم عملیاتی» در سال ۱۳۶۰ بین اعضای سازمان توزیع شد شروط لازم برای ورود اعضا به تیمهای عملیاتی در این جزوه آمده است که این شروط داشتن آمادگی کامل، دارا بودن انطباق کامل با تشکیلات، داشتن جسارت انقلابی و سایر شرایط بود.
وی گفت: سازمان اینگونه به اعضای خودش القا کرده بود که منجی جامعه است در صورتی که بیش از ۹۸ درصد مردم به جمهوری اسلامی ایران رأی دادند، اما سازمان به گونهای القای میکند که مردم ناراضی هستند و ما بیاید مردم را نجات دهیم.
وکیل شکات ادامه داد: سازمان در جزوه «آموزش عملیات هجومی» تأثیرات اجتماعی عملیات را برای اعضای خودش این گونه تعریف میکند: «با توجه به شرایط اجتماعی ایران که خفقان در آن حاکم است و کوچکترین حرکت حقطلبان به شدت توسط رژیم سرکوب میشود، اقداماتی که میتوان به وسیله آن پردههای رعب و وحشت حاکم را از هم درید، عملیات و تهاجمهای انقلابی رزمندگان مجاهد است». سوال بنده از سرکردگان سازمان این است آیا باید برای نجات خلق، مردم را میکشتید؟
حجتالاسلام والمسلمین مسعود مداح وکیل شکات بیان کرد: در این جزوه آمده است، جامعه ما جامعهای است که در آستانه قیام و در حال جوشش است و به قدری زمینه تهاجمات و عملیاتهای آن زیاد است که کوچکترین اخبار عملیاتی نیروهای مقاومت مانند موجی در اسرع وقت به گوش تمام مردم میرسد و در چنین شرایطی است که میتوان به حق گفت مردم ما فقط به عملیات زنده بوده و ضامن اوجگیری حرکت آنها تنها و تنها در گرو ضربات پیدر پیبر پیکر رژیم رو به زوال است.
وی افزود: مراحل مختلف تکمیل و رشد یک تیم عملیاتی، تاکتیکهای عملیاتی و اینکه نیروهای عملیاتی باید چه ویژگیهایی داشته باشند و چه آموزشهایی را باید ببینند، لوازم و تجهیزات مورد نیاز، و اینکه قرص سیانور و سلاح همیشه باید همراه اعضای تیم باشد، آموزش سلاح و آموزش چکلیستهای اطلاعاتی و امنیتی همه این موارد در این جزوات وجود دارد.
حجتالاسلام والمسلمین مداح تصریح کرد: در بخش اول این جزوه با عنوان مراحل مختلف تکمیل و رشد یک تیم عملیاتی در تاریخ ۲۸ بهمن ماه ۱۳۶۰ آمده است: شما برای اینکه آمادگی لازم را پیدا کنید در تیم عملیاتی باشید برای اینکه دست شما برای تیراندازی به سوی دشمن مردم ایران باز شود باید چند عمل تمرینی روی سوژههای معمولی انجام دهید تا آمادگی لازم برای شرکت در طرحهای بزرگ کسب شود. مراد از سوژههای معمولی در این جزوه، گروههای مذهبی و حزباللهی (زنان چادری و یا هر کسی که ریش به صورت دارد و یا ظاهر مذهبی دارد) است، که در این جزوه آمده کشتن تمرینی این افراد باعث کسب آمادگی برای عملیاتهای بزرگ میشود.
وی ادامه داد: ویژگیهایی برای انتخاب افراد در واحدهای عملیاتی نیز در این جزوات آورده شده است. داشتن امکانات برای حفاظت از خود، خانه، محل خواب، سلاح، پاتوق، آشنایی با سلاحهای مورد استفاده واحدهای عملیاتی، وارد بودن به رانندگی موتور و ماشین، برخورداری از عنصر خودجوش در رابطه با عملیاتها و هوش و حساسیت نسبت به مسائل امنیتی از جمله این موارد است.
وکیل شکات اضافه کرد: این جزوه سپس در رابطه با عضوگیری و ارزیابی صلاحیت این افراد و ورود به واحدهای عملیاتی بحث میکند. بر این اساس؛ این فعالیتها، منسجم، از پیش برنامهریزی شده و طراحی شده و با تشکیلات سازماندهی شده انجام شده است. شخصی که قصد ورود به این گروههای عملیاتی را داشته ابتدا باید یک پرسشنامه را پر میکرد است. هر تیم ۳ یا ۴ نفره در قالب تیمهای خودرویی و موتوری در داخل یک خانه تیمی سازماندهی میشدند. هر خانه تیمی یک فرمانده عملیات، یک دیدهبان، یک مسئول اطلاعات و یک نفر به عنوان محمل دارد که فعالیت گروه را عادیسازی میکند. بر این اساس بانوان و یا کودکانی را در این خانهها وارد میکردند که این تصور ایجاد شود که یک خانواده در آنجا زندگی میکند. پس از اینکه شخص پرسشنامه را پر کرد گزارش تشکیلاتی از وضع این افراد از مسئولین قبلی آنها اخذ میشود و پس از تأیید مسئول قبلی این شخص وارد واحد عملیاتی میشود.
وکیل شکات حجتالاسلام مسعود مداح گفت: سوالم از سرکردگان این گروه مجرمانه این است شما برای آزادی و رهایی مردم از ظلم، بمب گذاری انجام میدهید؟ این جزوات آموزشهای تاکتیکی نبرد مسلحانه است. در آنها آورده شده شما باید عملیاتهایی را انجام داده و از آنها گزارشهایی را تهیه کنید.
وی ادامه داد: اعضا باید خلاصه گزارش، گزارش عملیاتی، گردان، گروهها، روز و ساعت نفراتی که در این عملیات بودند و نوع عملیات را باید به مقام بالادستی خود گزارش میدادند، از قبل از عملیات که چه اقدامات امنیتی و عملیاتی صورت میگرفت.
وی ادامه داد: در جزوه شماره ۱۰ یکی از توجیهات برای سرقت از اموال مردم این بود که برای آزادی خلق دست به مصادرههای انقلابی بزنیم. یعنی مال مردم را برای منافع مادی و شهوانی سازمان خود بدزدند. تجربه ساختن پلاک برای ماشینهای مصادرهای.
وکیل شکات حجتالاسلام مسعود مداح گفت: این جزوات که نمونهای از ساختارمند بودن اقدامات تروریستی توسط گروهک منافقین است تقریباً تمام اقدامات امنیتی و اطلاعاتی اینها را برای ما بازگو میکند. جزواتی که دقیقاً حین، قبل و بعد از عملیات از حفاظت از مقر، نحوه عملیات تأمین سلاح و همه اینها را به افراد آموزش میدهد یکی از این جزوات همین جزوه است که آموزش ساختن پلاک برای ماشینهای مصادرهای است. خودرو مردم را سرقت و پلاک آن را تغییر میدادند این آموزش ساخت پلاک است. در این جزوه به ضرورت کار اشاره شده است. بخشی از آن را قرائت میکنم تا شنیع بودن این سازمان برای همه مشخص شود.
وی افزود: این جزوه بیان میکند بعد از جریان ۳۰ خرداد در آغاز نبرد مسلحانه با رژیم با توجه به کمبود امکانات بخصوص ماشین برای انجام عملیات و ضربه زدن به مزدوران رژیم نیروهای انقلابی مجبور به استفاده از ماشینهای مصادرهای به طور موقت شده البته استفاده از این ماشینها اگرچه تابحال سبب تسریع در کارها و انجام عملیات بیشتر و راحتتر شده است ولیکن به دلیل بیتجربگی و یا کم توجهی خود کانال بسیاری از ضربات جانی و تدارکاتی بوده است.
قاضی گفت: مراد آنها از ماشینهای مصادرهای، ماشینهایی بوده که به سرقت میبردند؟
وکیل شکات حجتالاسلام مسعود مداح گفت: بله. در جزوات دیگری نمونههایی را بیان میکنند و میگویند خانه تیمی ما لو رفت و فهمیدیم که پاسداران و نیروهای کمیته این خانه را محاصره کردند یکی از اعضا را فرستادیم تا یک ماشین سرقت کرده و برای فرار ما بیاورد.
حجتالاسلام والمسلمین مداح تاکید کرد: در شاخه نظامی از سری تجربیات مجاهدین خلق، انهدام و به آتش کشیدن خودروهای دشمن بود. این جزوه که درباره عملیاتهای سازمان است بیان میکند قبل و بعد از عملیات چه کارهایی باید انجام شود؟ در این جزوه شیوه برخورد با دشمن در هنگام حمله آنها به پایگاههای انقلابیون مجاهد آموزش داده شده است. هر پایگاه سیستم خاص خود را دارد یک نفر به عنوان دیدهبان حضور دارد که برای این امر آئیننامه خاص طراحی شده و هر ۱۵ دقیقه یک بار باید دیدهبانی کند. حتی نوع پرده مورد استفاده برای خانه عملیاتی با جزئیات بیان شده است.
وی افزود: در این جزوه حتی ساعتهایی که چراغ روشن است تذکر داده شده و ساعت ۱۱ شب برای خاموشی واحدهای عملیاتی در نظر گرفته شده است. حتی گفته شده در خانههایی که حیاط دارد یک میز در داخل حیاط قرار داده شود و افراد به طور مستمر داخل کوچه را دیدهبانی کنند. کوچکترین جزئیات در این جزوهها برای افراد آورده شده تا بتوانند عملیاتها را پیش ببرند و از خود دفاع کنند. شیوه برخورد در حین حمله به پایگاهها، شیوه حفظ امنیت پایگاه و روش پیدا کردن خانه مناسب آموزش داده شده است. در اینجا گفته شده حتماً با یک محمل عادیسازی شده به سراغ خانه بروید. طی ۱۰ تا ۱۵ صفحه جزوه تمامی موارد این عادیسازی آموزش داده شده است. مثلاً گفته شده فرد در پوشش بنّایی و با وسایل و ادوات بنایی به بنگاه مراجعه کرده و خانه تهیه کند و یا زن و یا کودکی را همراه با خود به بنگاه ببرند. همچنین مناطق مناسب برای تهیه خانه در تهران شناسایی و معرفی شدند و گفته شده در مناطقی خانه اجاره کنید که همسایهها و افراد آن محل با رژیم همراهی نکنند یا از افراد مذهبی نباشند.
وکیل شکات تاکید کرد: جزوه دیگری نیز نکاتی پیرامون جعل به اعضا آموزش میدهد. شاخه نظامی بیان میکند که هر تیم عملیاتی باید در قالب دو یا سه نفر تعریف شود. شاخههای دو نفری مربوط به گروههای موتوری و شاخههای ۳ و ۴ نفره مربوط به گروههای خودرویی است. این تیمها در خانههای تیمی با ضوابط و شرایط خاص مستقر میشوند و دست به اقدامات تروریستی میزنند. هر واحد عملیاتی باید گزارش عملیات خود را نوشته و به مسئول بالادستی خود برساند. جزئیات این عملیات شامل نفرات شرکت کننده در عملیات، سلاحهای مورد استفاده، تعداد کشتهشدگان در عملیات، محل عملیات و تجربیات شخصی افراد در این عملیات باید در این گزارش ذکر شود.
وی اضافه کرد: واحد عملیاتی گردان، گروهان و یک تیم تروریستی با این شاخ و برگ و به صورت نظاممند و سازمانیافته عمل میکنند. در تیمهای چهار نفره در خانههای تیمی یک فرمانده، یک معاون، مسئول آتش و راننده وجود دارد. مسئول آتش در این خانههای تیمی به کسی گفته میشود که در صورت گرفتار شدن گروه در مخمصه شروع به تیراندازی میکند و با آتش برافروختن و تیراندازی، دشمن را مشغول میکند تا دیگران بتوانند فرار کنند. اما در تیم تهاجمی و عملیاتی مسئول آتش کسی است که اقدام تروریستی را انجام میدهد.
قاضی پرسید: شما در لایحه خود آوردهاید که این گردانها بعد از سال ۶۰ تأسیس شدهاند. آیا از ابتدا بوده و یا از قبل بوده؟
وکیل شکات پاسخ داد: مسعود رجوی از زمانی که در زندان بوده کار تشکیلاتی انجام داده است. در جلسات قبل نیز کارشناس به این موضوع اشاره کرد که رجوی در زندان ۱۳ تا ۱۴ ساعت کار تشکیلاتی انجام میداد که بتواند با این ساز و کار سازماندهی افراد را انجام دهد؛ اما واحدهای عملیاتی و خانههای تیمی زمانی به اوج خود میرسد که اعضای اصلی سازمان از کشور فرار کردند. به اقرار اعضای این گروهک، سازمان برای اینکه اعضای اصلی خود را از کشور خارج و در داخل کشور اظهار وجود کند به این اقدامات عملیاتی و ترور مردم عادی دست زد.
قاضی سوال کرد: این جزوات برای چه سالی است؟
وکیل شکات گفت: این جزوات عمدتاً برای سال ۱۳۶۰ است.
قاضی به وکیل شکات گفت: شما در لایحه نوشتید بعد از اینکه اعضای سازمان در انتخابات شرکت کردند، مردم به آنها رأی ندادند اقدامات آنها در شاخههای نظامی شدیدتر شد.
مسعود مداح گفت: مهمتر از این عدم صلاحیت مسعود رجوی بود بدین جهت که قانون اساسی را قبول نداشت اظهار به مخالفت جدی کرد و خودش هم که کاندید شده بود رد صلاحیت شد. از اینجا به بعد که متوجه میشوند نمیتوانند به قدرت و حکومت دست پیدا کنند و عملاً مردم اینها را نمیخواهند این اقدامات تروریستی را انجام دادند و توجیه آنها این بود که برای نجات مردم این کارها را انجام میدهیم. سوال این است اگر مردم شما را میخواستند به شما در مجلس رأی میدادند و بیش از ۹۸ درصد به جمهوری اسلامی رأی نمیدادند.
پیروزفر وکیل متهمان ردیف ۸۹ تا ۱۰۷ پرونده خطاب به قاضی گفت: شما پرسیدید مستندات این جزوه کجاست، وکیل شکات جوابی ندادند. ایشان امروز دوباره درباره عقاید سازمان مجاهدین صحبت کردند. آقای صداقت سه جلسه درباره این موضوع صحبت کرده بود. این مستنداتی که برای عملیاتها ذکر شده در کیفرخواست و استناداتی که نماینده دادستان و بازپرس آوردند در نشریه مجاهد بوده و میتوانیم بگوییم نشریه مجاهد، چون منتسب به مجاهدین خلق است باز از لحاظ قانونی میتوان اشاراتی به آن داشت ایشان اعلام نمیکند که جزوات از کجا آورده شده است.
وکیل شکات گفت: دو بحثی که وکیل متهمان مطرح کرد، یکی نسبت به مستندات این جزوات است، این جزوهها در خانههای تیمی این گروهک کشف شده است و بخشی از این جزوات هم مشخص است که نوشته شده برداشته شده از شماره فلان نشریه مجاهد است. اینجا آرم نشریه مجاهد موجود و قابل مشاهده است.
وکیل متهمان گفت: من هم میتوانم آرم روی جزوهای زده و به متهمین منتسب کنم. الان مطالبی که در فصلها و نشریات مجاهد میآاید آموزشها در کیفرخواست در ۵ مورد آمده و ما این مستندات را در کیفرخواست دیدیم ولی اینها را نگاه کنید الان نوشته شده است جلاد دهه ۶۰، این یعنی چه؟ به هرحال استناد قانونی نشریه مجاهد ذکر میشود.
مداح گفت: کتابی که این مستندات را چاپ کرده جلاد دهه ۶۰ نام دارد. این کتاب اسناد درون تشکیلاتی منتشر نشده از گروهک تروریستی منافقان را منتشر کرده است.
قاضی گفت: کتاب را به خانم وکیل بدهید و بگویید به چه مواردی استناد میکند.
قاضی ادامه داد: پس برخی از مواردی که ذکر میکنید در کیفرخواست نیست، خب مستنداتش را اگر منبع و پاورقی دارد را مشخصاً اعلام کنید.
وکیل متهمان گفت: کتاب که جزو مستندات قانونی نیست. میخواستم اعتراضم را بیان کنم.
قاضی به وکیل شکات گفت: شما از این به بعد به هرکدام از این جزوات استناد میکنید منابع استنادی خود از این جزوه را بیان کنید.
وکیل شکات گفت: برخی از این جزوات از نشریه مجاهد برداشته شده است. در جزوه «از سری تجربیات رزمندگان مجاهد و نحوه مقابله با درگیریهای ناخواسته» به اعضا آموزش داده شده است که اگر به خانههای تیمی حمله شد چه کاری انجام دهند. در مورد علل رخداد درگیریهای ناخواسته توضیح داده است؛ که از نشریه ۱۳۱ مجاهد ۲۵ آذر سال ۱۳۶۱ برداشته شده است.
وی ادامه داد: در جزوه «انهدام خودروهای دشمن» چگونگی انفجار خودروها را توضیح دادهاند که از نشریه ۲۲۵ مجاهد برداشته شده است. یکی از کارهای فرمانده عملیات انتشار این جزوهها بود که با یک کد نویسی این جزوهها را بین اعضا توزیع میکرد.
وکیل شکات گفت: در جزوه «خصوصیات و وظایف فرمانده عملیات» ویژگی افرادی که میخواهند عملیات انجام دهند را توضیح داده است که یکی از این ویژگیها داشتن سابقه عملیاتی است که نشان میدهد تجارب را نمیتوان از جزوهها اخذ کرد بلکه باید در چند عملیات شرکت کرد.
قاضی از وکیل شکات پرسید: چه دلیلی دارید که این نشریات و جزوات را به اعضای سازمان نسبت میدهد.
وکیل شکات گفت: این جزوات از خانههای تیمی، خودروها و از خود اعضای سازمان کشف شده و اعضای سازمان نیز اعتراف کردهاند که سازمان برای آموزش این جزوهها را در اختیار آنها قرار میداد.
وی ادامه داد: جزوه دیگری به نام «چگونه میتوان پایگاههای مقاومت نظامی ایجاد کرد» است که در آن به اعضای سازمان گفته شده زمانی که خانه تیمی اجاره و خود را مکانیک معرفی میکنید، شکل و لباس خود را شبیه یک مکانیک باشد.
وکیل شکات گفت: مردم با منافقین همراه نبودند و قصد داشتند خود را مخفی کنند. در موارد یمردم از خانههای تیمی مطلع میشدند و به کمیته اطلاع میدادند.
قاضی از وکیل شکات پرسید: اینکه سازمانی به اعضای خود مواردی مانند تظاهر به مکانیک بودن را آموزش دهد چه ارتباطی به اقدامات تروریستی دارد؟
وکیل شکات پاسخ داد: تمام این موارد مقدماتی برای انجام اقدامات تروریستی و عمل مجرمانه است و در اقاریر اعضای سازمان هم آمده است. در اقاریر پروین پرتوی با نام مستعار مریم آمده است.
انتهای پیام/ 381
∎