شناسهٔ خبر: 71434817 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

زاکانی: ساخت‌وساز جدیدی در بوستان ولایت انجام نمی‌شود/تا آخرین روز تصدی در شهر کار می‌کنیم

تهران بزرگ - ایرنا - شهردار تهران گفت: در حال حاضر هیچ طرحی برای ساخت و ساز جدید در پارک ولایت وجود ندارد و تنها بازسازی سازه‌های موجود در این مجموعه انجام می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا زاکانی روز سه‌شنبه با حضور در صحن علنی شورای شهر برای بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری پایتخت در خصوص وضعیت ساخت پارک‌های علم فناوری و پارک ولایت اظهار کرد: در حال حاضر هیچ پروژه‌ای برای ساخت جدید در پارک‌های علم و فناوری وجود ندارد و تنها بازسازی ساختمان‌های قدیمی و سوله‌ها در دستور کار است.

وی با بیان اینکه پارک ولایت به عنوان یک مرکز فناوری اولویت خود را بر بازسازی سازه‌های موجود قرار داده است، گفت: این پروژه‌ها طبق شرایط کمیسیون ماده پنج باید با رعایت اصول زیست‌محیطی و فضای سبز اجرا شود.

زاکانی ادامه داد: پروژه‌هایی در شهرداری منطقه ۱۳ به عنوان فضای سبز برای بهره‌برداری مردم در نظر گرفته شده‌ که این پروژه‌ها در حال آماده‌سازی است.

وی درباره هزینه خدمات درمانی کارکنان شهرداری نیز گفت: با رایگان شدن خدمات درمانی مشکلی نداریم اما برقراری بیمه تکمیلی برای کارکنان تعارض‌هایی ایجاد می‌کند چراکه اکنون و با اتخاذ تدابیر لازم، کارکنان با دفترچه می‌توانند به مراکز درمانی مراجعه کرده و خدمات رایگان دریافت کنند. در این شرایط و ارائه خدمات مورد تقاضا، نیازی به برقراری بیمه تکمیلی نیست.

شهردار تهران در مورد تبصره درمان بیمه تکمیلی بازنشستگان نیز پیشنهاد داد برقراری بیمه تکمیلی حذف شود تا امور درمان رایگان شود که اعضای شورای شهر نیز این پیشنهاد را پذیرفتند.

زاکانی: تا آخرین روز تصدی در شهر کار می‌کنم

شهردار تهران گفت: مقدمات بودجه و تبصره‌های آنت در جلسه علنی امروز شورای شهر تصویب شده. بعد از ظهر هم ردیف‌های مورد بررسی قرار می‌گیرند ضمن اینکه ۵۰ درصد این بودجه به حوزه حمل و نقل پایتخت اختصاص دارد که بی سابقه بوده است.

زاکانی در حاشیه بررسی بودجه شهرداری در شورا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شاید بزرگترین پیام بودجه سال آینده همین باشد.

وی افزود: از دو سال قبل شورای شهر و شهرداری اهتمام ویژه‌ای به افزایش بودجه بخش حمل و نقل دارند و وقتی صحبت از بخش حمل و نقل می‌کنیم ۲ قسمت می‌شود یکی معاونت حمل و نقل و پروژه‌های مختلف عمرانی که همه فعال هستند، و حوزه حمل و نقل و زیرساخت‌ها و ناوگان که یک اتفاق بزرگ با برقی‌سازی ناوگان می افتد که آخر هفته جاری تعداد زیادی اتوبوس برقی با حضور رییس جمهور رونمایی می‌شود.

شهردار تهران ادامه داد: اتفاقاتی که در حال افتادن است نظیر آن در گذشته با این ابعاد وجود نداشته است.

زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نظرتان در خصوص قطعی شدن طرح افزایش ۶ ماهه و دوره فعلی شوراها و مدیریت شهری چیست؟ گفت: این تعویقی که در بحث انتخابات انداختند مستند به سیاست‌های ابلاغی است ولی چون تامین‌کننده آن سیاست‌های ابلاغی نبوده،  اینطور که شنیدم بناست که به عنوان یک ابهام مطرح شود.

وی اعلام کرد: نتایج مجلس به هر نتیجه‌ای برسد، ما استقبال می‌کنیم  چه در خرداد ماه انتخابات باشد، چه ۶ ماه تمدید شود چه بیفتد برای سال بعد آن، مهم این است که ما تا آخرین روز تصدی مسوولیت برنامه‌ریزی کرده و کار می‌کنیم.

تلاش ما واگذاری بخشی از ورزشگاه تختی به باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس بود

زاکانی در دومین نوبت این جلسه با اشاره به اینکه ورزشگاه تختی در سال گذشته برای اجرای پروژه‌های آزادراه شهید شوشتری و خط ۷ مترو تهاتر شد، اضافه کرد: ما متعهد بودیم بخشی از این ورزشگاه را به باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس واگذار کنیم. اکنون بیش از ۴۰۰ مجموعه ورزشی در سطح شهر فعال است و رویکرد ما توسعه این مجموعه‌هاست.

وی ادامه داد: در نظر داشتیم با احداث مراکز میوه و تره‌بار، بخشی از طبقات بالایی یا پایینی را به کاربری ورزشی اختصاص دهیم که هرچه این توسعه گسترده‌تر شود، برای ما سودمندتر خواهد بود. تعهد دیگر ما ساخت ورزشگاه‌های متوسط با ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ هزار نفر بود که در مذاکرات با طرف چینی، آنها پذیرفتند سه ورزشگاه مخصوص در حوزه بانوان، معلولان و دیگری برای عموم مردم ساخته می‌شود.

شهردار تهران تاکید کرد: برای اجرای این طرح‌ها، باید از ظرفیت‌های موجود مجوز گرفته می‌شود تا بتوان زمین‌های مناسب را تامین کرد. اگرچه اکنون ۱۰ هکتار زمین ورزشی در اختیار نداریم، اما با بنیاد مستضعفان ۱۵۰ هکتار تهاتر انجام شد که امکان تخصیص ۱۰ تا ۱۵ هکتار آن برای احداث مجموعه‌های ورزشی از طریق کمیسیون ماده ۱۰۰ وجود دارد.

وی همچنین اظهار کرد: می‌توان از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی برای احداث این مجموعه‌ها بهره برد. در دوران دولت شهید رییسی، قرار بود یک ورزشگاه بزرگ در جنوب تهران ساخته شود که همتراز یا حتی بزرگ‌تر از ورزشگاه آزادی باشد، اما دولت فعلی این پروژه را ضروری ندانست. با این حال، اگر این موضوع در تبصره‌ها لحاظ شود، ما آمادگی اجرای آن را داریم.

زاکانی گفت: ما خواستار صدور ۲ مجوز هستیم؛ یکی برای ساخت سه ورزشگاه که نیازمند تهاتر زمین یا ملک است و باید با حمایت‌های لازم، طراحی داخلی آن انجام شود تا مانند الگوی مترو به مرحله ساخت برسد. منابع مالی این پروژه‌ها از طریق مولدسازی می‌تواند ۱۰ برابر افزایش یابد. مجوز دوم مربوط به ساخت ورزشگاه بزرگ‌ مقیاس است که نیاز به تامین مالی مستقیم ندارد و از طریق توافق‌ها، امکان تحقق آن وجود دارد؛ چراکه می‌تواند اقدامی ماندگار برای شهر تهران باشد.

شهردار تهران در ادامه با بیان اینکه سازمان نوسازی اختیاراتی دارد، گفت: سازمان نوسازی مکلف است به عنوان نمونه در بخش ساخت باغ راه حضرت فاطمه زهرا (س) خدماتی را در کنار نوسازی بافت فرسوده ارائه دهد. در گذشته و امروز سازمان نوسازی در این زمینه مسئولیت داشته است. هیچ یک از شرکت‌ها و سازمان‌ها اساسنامه سازمان نوسازی را ندارد. اساسنامه اختیارات ویژه دارد و می‌توان شرکت‌های دیگر را نیز ملزم به همکاری با سازمان نوسازی کرد.

وی افزود: مسیر زندگی در ابتدای طرح از منطقه ۲ تهران با ۴۷ کیلومتر آغاز می‌شود اما این مجموعه در برداشت اولیه یک هزار و ۳۷۰ کیلومتر است.