به گزارش ایرنا سید مصطفی آیت اللهی موسوی روز سه شنبه در اولین نشست شورای راهبری انرژی استان که در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری برگزار شد افزود: برنامهریزی کردیم ۲ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی بزرگ مقیاس با کمک صنایع و معادن بزرگ استان و استفاده از ظرفیت قانونی احداث شود که این تفاهم نامه مراحل انتهایی خود را طی میکند.
وی بیان کرد: این تفاهمنامه بین مجموعه صنعت ما و مجموعه برق منطقهای مبادله خواهد شد، مجوزی که برای هزینه کرد باید اخذ شود نیز در دستگاههای نظارتی مطرح و مجوز آن اخذ شده و در عمل میتوانیم بهزودی شاهد شروع عملیات اجرایی احداث حدود ۲ هزار مگاوات نیروگاه بزرگ مقیاس خورشیدی در استان از سوی صنایع باشیم.
معاون استاندار کرمان گفت: همچنین برای کمک به مدیریت مصرف برق، رفع کمبود و ناترازی که وجود دارد، قرار است توافقی بین مجموعه شرکتهای توزیع برق استان و مجموعه دفاتر شهری و روستایی مبادله شود که با استفاده از ظرفیتی که برای این مجموعهها مهیا شده، حدود هزار مگاوات نیروگاههای کوچک مقیاس را در استان برنامهریزی کنیم.
وی افزود: شهرداریها و دهیاریها زمین را در اختیار بگذارند و مراقبت و نگهداری را داشته باشند، نصب نیروگاه با شرکت برق باشد؛ در این زمینه نیاز است از تهران مجوز گرفته شود که مکاتبه آن انجام شده و بعد از اخذ مجوز و مبادله موافقتنامه که انجام شد، این هم در برنامه ما قرار دارد و تا اینجا سه هزار مگاوات انرژی خورشیدی تولید میشود.
اطلس نیروگاهی کرمان آماده است
آیت اللهی موسوی گفت: علاوه بر این، سرمایهگذاران بخش خصوصی که تا این لحظه مراجعه کردند به شرکتهای برق منطقه ای و شرکتهای توزیع معرفی شدند و متناسب با حجم کاری که میخواهند انجام دهند، اطلس نیروگاهی توسط شرکت برق منطقه ای استان آماده شده و سرمایه گذار میداند برای احداث نیروگاه در کدام نقطه امکان اتصال به شبکه و تامین برق وجود دارد لذا انتخاب و شروع به کار میکند.
وی اظهار داشت: توافقی هم با مجموعه بانک گردشگری انجام شده و این بانک برای پرداخت تسهیلات که فعلا هیچ جا داده نمیشود اعلام آمادگی کرده که بعد از برگزاری جلسه و هماهنگی اگر این اتفاق هم بیفتد و تسهیلات مناسب باشد، متقاضیان استفاده کنند.
معاون عمرانی استاندار کرمان افزود: موضوع بعدی برای کاهش مصرف گاز در استان پیشبینی شده با توجه به نوع بخاریهایی که بعضا استفاده میشود و مصرف زیاد گاز دارند و پر مصرف هستند، توافقی بین صنایع و معادن استان، شرکت گاز و مجموعه همیاری استان تنظیم کنیم.
وی گفت: بر اساس این توافق تامین بخاریهای کم مصرف با منابع مالی صنایع انجام شود، بخاریهای پرمصرف حذف و بخاری کم مصرف در اختیار افراد گیرد، آنچه در واقع صرفه جویی گاز اتفاق میافتد در اختیار صنایع قرار گیرد که بخشی از تولیدشان را بتوانند بهتر انجام دهند.
آیت اللهی موسوی در بخش دیگر سخنانش اظهار داشت: پیرو تصمیم اتخاذ شده در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مبنی بر استفاده از توان بخش خصوصی و مدیریت استان برای تامین انرژیهای تجدیدپذیر که عمدتا انرژی خورشیدی است و احداث نیروگاه خورشیدی، مقرر شد کارگروه انرژی هم از این جهت و هم به منظور مدیریت مصرف انرژی تا جایی که در اختیار استان قرار دارد، به صورت مستمر تشکیل و جلسه دیگری به عنوان شورای راهبری انرژیهای تجدید پذیر هر ماه یکبار با مدیریت شخص استاندار تشکیل و گزارش دستگاهها در این جلسه ارائه شود.
وی افزود: متناسب با آن تصمیم و دستوری که داده شد و از آنجا که محدودیتهای زیادی را در این ایام از بابت مصرف انرژی و تامین سوخت برای نیروگاه های استان داشتیم جلسات زیادی را به عنوان کارگروه شاید هفته ای یک بار یا چند بار داشتیم که برخی جلسات مشترک با کشور یا در سطح داخل استان بود.
معاون استاندار کرمان گفت: از بابت مدیریت مصرف انرژی هم تصمیم گیری شد چون اساس بر قطع انرژی بعضی از مصرف کنندهها بود و برای اینکه در استان این اتفاق نیفتد و تبعات کمتری داشته باشیم سعی کردیم مدیریت کنیم و تا جایی که امکان دارد قطعی به نوعی باشد که همه بخشها بتوانند حداقل استفاده را انجام بدهند.
وی بیان کرد: برای نمونه در مصوبهای که ابلاغ شده بود و دوستان باید لحاظ میکردند شهرکهای صنعتی کلا باید تعطیل میشد ولی ما در استان تصمیم گرفتیم با کمک مدیریت شرکت شهرکها و با یک برنامهریزی، قطعی را به ۲ روز محدود کنیم و بقیه ایام بتوانند تولید را داشته باشند تا تولید هم دچار لطمه و ضرر نشود.
مدیریت سخت خاموشی
آیت اللهی موسوی گفت: هرچند بخشی از زیانها وجود دارد ولی علاج این است که بتوانیم مدیریت کنیم و درباره تامین سوخت نیروگاهها در مجموعه شرکت های نفت و گاز همکاری خوبی شد و بارها پیگیری میکردیم و نهایتا سعی کردیم هیچ نیروگاهی را از دست ندهیم حتی اگر با حداقل سوخت امکان وجود داشت نیروگاه فعال باشد که تولید برق دچار مشکل نشود.
وی افزود: در زمانهایی دچار بحران بسیار زیادی شدیم و هر لحظه احتمال خروج از مدار وجود داشت ولی با مدیریتی که انجام شده و همکاری همه مجموعهها توانستیم از شرایط پیک سخت (اوج مصرف) عبور کنیم، هرچند نحوه پیش بینیها و محدودیتها به گونه ای است که امکان دارد مجدد هم دچار مشکل شویم.
معاون عمرانی استاندار کرمان گفت: سعی کردیم محدودیتها را در حوزه مسکونی کمتر انجام بدهیم هرچند که قطعی برق وجود دارد و میدانیم در برخی از نقاط بعضا دو نوبت قطعی برق هم وجود داشته باشد ولی این در سطح کشور است و حتی بیشتر هم وجود دارد لذا با ناترازی که هست باید به این شکل عبور کنیم و سردی هوایی که اتفاق افتاد و تولیدی که در نیروگاهها بخصوص حوزه شمال کشور دچار مشکل بود بایستی مدیریت انجام میشد.
وی اظهار داشت: پویش دو درجه کمتر که از سوی رییس جمهور مطرح شد نیز در استان اولین مصاحبه را شخص استاندار انجام داد و در این رابطه با همکاری ائمه جمعه، دستگاههای اجرایی، صدا و سیما، مجموعه رسانهها، شهرداریها و همه ارکانی که میتوانستند کمک کنند، استان وضعیت خوبی دارد.
آیت اللهی موسوی همچنین از رسانهها خواست تصمیمات اتخاذ شده و برنامههای ابلاغ شده به دستگاههای مختلف برای تولید انرژی تجدیدپذیر در استان را پیگیری و مطالبه کنند.
به گزارش ایرنا برخی مدیران دستگاههای اجرایی استان نیز در این نشست گزارشی از اقدامات و برنامههای حوزه کاری خود ارائه کردند.