شناسهٔ خبر: 71432934 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: برترین‌ها | لینک خبر

بزرگ‌ترین‌ رود شمال غرق در زباله شد!

بزرگ‌ترین‌ رود شمال غرق در زباله شد!

​رودخانه بابل‌رود به عنوان بزرگ‌ترین‌ رود شمال ایران محل انباشت انواع زباله به ویژه زباله ساختمانی شده است؛ این موضوع سبب آبگرفتگی‌ حاشیه رودخانه بابلرود شده است.

صاحب‌خبر -

تسنیم: رودخانه بابل‌رود به عنوان بزرگ‌ترین‌ رود شمال ایران محل انباشت انواع زباله به ویژه زباله ساختمانی شده است؛ این موضوع سبب آبگرفتگی‌ حاشیه رودخانه بابلرود شده است.

1403113010224621132186814

همه ساله با فرارسیدن فصل زمستان و بهار و آغاز ماه اردیبهشت باران‌های بهاری در مازندران و شمال کشور به خصوص در حواشی رودخانه‌ها با سیلاب‌ها همراه است؛ باران‌هایی که چند روز متوالی ادامه دارد و معمولا برای برخی از شهرها و استان‌ها همراه با سیل بوده ودردسر‌ساز است. 

در حالی که این باران‌های بهاری بهترین فرصت برای پر شدن سدها و بهترین ذخیره برای سفره‌های زیر زمینی و چاه‌های کشاورزی است، به خصوص در شمال کشور که فصل نشاء برنج و فصل خزانه و شخم زدن زمین‌های شالی در حال انجام است و ‌نیاز به آب فراوان دارد اما متاسفانه این باران در شهرستان بابل در سال‌های متمادی باعث آبگرفتگی‌ حاشیه رودخانه بابلرود شده است.

بابل‌رود یکی از بزرگ‌ترین رودخانه‌های شمال ایران است که 109کیلومتر طول دارد و از جنگل‌های بالادست سوادکوه سرچشمه می‌گیرد و پس از عبور از سوادکوه شمالی و قائمشهر و بابل و بابلسر و طی مسافت 78 کیلومتری به دریای خزر می‌ریزد؛ عمق این رودخانه به ویژه در بابلسر بسیار زیاد است. بابلرود از شهربابل عبور می‌کند و فرصت خوبی برای ایجاد و احداث سازه‌های گردشگری و ایجاد جاذبه‌های گردشگری و فرصت بسیار خوبی برای راه‌اندازی فرصت‌های شغلی ایجاد می‌کند.

از طرفی رودخانه بابل‌رود بزرگ‌ترین‌ رود در بابل است که 38کیلومتر در شهرستان بابل به سمت بابلسر جاری است، اما متاسفانه در سال‌های اخیر و با ماشینی و صنعتی شدن زندگی انسان‌ها این رودخانه نیز مورد بی‌مهری انسانی به‌ ویژه ساکنان حاشیه رود و مسافران قرار گرفته‌ و اکنون به محل دپوی زباله و ریختن پساب و شیرآبه‌های زباله تبدیل شده است . 

تجاوز به حریم این رودخانه از جمله مشکلات سال‌های اخیر است که گریبان این رودخانه زیبا را گرفته و این رود را خفه کرده ‌اما بابل‌رود در فصل‌های بارندگی با سیلابی شدن و خروش در جهت‌های موازی حریم خود طغیان دارد؛ مسئولان و اعضای شورا و شهرداری بابل برای برون‌رفت از این مشکل که اعتراضات مردمی زیادی را در پی داشته است اقدام به لایروبی این رودخانه کرده‌اند که فاز اول این لایروبی از پل تا پل آغاز شده ‌که از پل محمد‌حسن‌خان تا پل موزیرج را شامل می‌شود.

طغیان بابل‌رود بالاست

سید‌حامد بیکایی شهردار بابل در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بابل گفت: این لایروبی با هدف پیشگیری از آبگرفتگی جاده ساحلی که در کنار بابلرود در چند فاز احداث شده و همچنین جاری شدن سیل آغاز و در حال اجراست.

وی با بیان اینکه لایروبی بابلرود از جمله ضروریات این شهر بود افزود: پنج سال است که این لایروبی انجام نگرفته بود درحالی که این لایروبی هر ساله باید انجام شود تا شاهد آب گرفتگی و طغیان رودخانه نباشیم.

 بیکایی تاکید کرد: با توجه به بارندگی و سیلاب به‌خصوص در فصول بهار و اوایل پاییز و زمستان احتمال سیلاب و طغیان بابل‌رود بالاست و این عملیات لایروبی در حقیقت یک پیشگیری از خسارت ناشی از این سیلاب‌هاست. این عملیات همراه با پاکسازی و برداشت نخاله‌هایی است که در حاشیه بابلرود انباشت شده است.

شهردار بابل افزود: این لایروبی توسط نیروهای معاونت خدمات شهری آغاز شده و از پل محمد حسن خان تا پل موزیرج به عنوان فاز یک این پروژه در حال انجام است.

انباشت نخاله‌های ‌ساختمانی در رودخانه

محمدزمان یعقوبی رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر بابل نیز در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بابل گفت: این لایروبی تحت عنوان فاز اول در مدت زمان دو ماه برنامه‌ریزی شده که این روزها در حال اتمام است، اما متاسفانه برخی افراد خاطی هر ساله اقدام به انباشت نخاله و زباله‌های خود به‌ ویژه نخاله‌های ساختمانی در حاشیه بابل‌رود می‌کنند.

وی با بیان اینکه این اقدام چهره شهر را در حاشیه بابل‌رود یعنی جاده ساحلی بسیار زشت کرده و همچنین باعث انسداد مسیل‌ها نیز شده است، افزود: بر اثر بارندگی این زباله و نخاله‌ها به داخل بابل‌رود کشیده می‌شوند و انسداد بابل‌رود را در بالادست به سمت دریای خزر و آبگرفتگی جاده ساحلی در فصول پر باران را در پی دارد لذا لایروبی هر ساله باید انجام شود و به شکل اصولی و فنی صورت پذیرد تا به بسترهای رودخانه آسیبی وارد نشود.

خاک لایروبی در فضای سبز شهر بابل استفاده می‌شود 

حمید قربانیا رئیس شورای شهرستان بابل نیز در گفت وگو با خبرنگار تسنیم در بابل گفت: همه تلاس و سعی بنده و همه همکارانم در شورا و شهرداری این است که این لایروبی به نحو احسن صورت پذیرد؛ این لایروبی در حقیقت برای جلوگیری از مخاطره سیل در حال انجام است. جاده ساحلی در حقیقت برای برون رفت از مشکل ترافیک داخل شهر بابل طراحی شده و در زمان بارندگی و سیلابی شدن جاده ساحلی مجبور به بستن این جاده هستیم بار ترافیک داخل شهر بابل زیاد می‌شود و شاهد چند برابری ترافیک در خیابان‌های اصلی شهر هستیم.

قربانیا گفت: جاده ساحلی که در حاشیه بابلرود در شش فاز  احداث شده برای فرار از بار ترافیکی داخل شهر طراحی شده است.مطلبی را باید خدمت شهروندان بابلی متذکر شوم و آن اینکه تمام رسوبات برداشت شده در این عملیات لایروبی جهت فضای سبز شهری بابل استفاده می‌شود. البته درجلسه‌ای که با سازمان باز آفرینی کشور داشتیم این سازمان قول مساعدت ملی را هم در جهت تکمیل این پروژه و آغاز طرح گردشگری حاشیه بابل‌رود به ما دادند.

رئیس شورای شهرستان بابل عنوان کرد:برای ساماندهی فی مابین  دو پل محمد حسن خان و موزیرج  هم مشاور گرفتیم و همچنین برای ساماندهی حاشیه رودخانه بابل‌رود اجرایی خواهد شد.

ریختن زباله و نخاله در حاشیه بابلرود ممنوع است 

کاردگر رئیس شورای شهر بابل نیز اظهار کرد: این لایروبی هر ساله باید انجام شود این لایروبی با ترک تشریفات به پیمانکار داده شد و در حال انجام است.

وی افزود: این طرح در دو ضلع بابلرود از پل تا پل در حال انجام است این پل یک سرمایه است هر چند تاکنون موفق به جذب سرمایه گذار برای سرمایه‌گذاری در این ظرفیت بزرگ نشدیم؛  زباله و نخاله نباید در این محل تخلیه شود زیرا کار پسندیده‌ای نیست و باعث آسیب به رودخانه و محیط زیست می‌شود.

پ