فرشاد محمدپور، معاون تنظیمگری و نظارتی بانک مرکزی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره سود بالای تامین مالی از طریق لیزینگ به ویژه لیزینگ خودرو و عدم صرفه اقتصادی تامین مالی لیزینگی برای مصرفکنندگان، اظهار داشت: بخشی از این لیزینگها که سود بالا و غیر متعارف دریافت میکنند غیرمجاز و غیر رسمی بوده و مورد تایید بانک مرکزی هم نیستند.
وی ادامه داد: ما در بانک مرکزی طبق ماده 37 قانون بانک مرکزی با قوه قضاییه و نیروی انتظامی مکاتباتی داشتیم با همکاری این نهادها این شرکتهای لیزینگی غیر مجاز را جمع کنیم و با این شرکتهای غیر رسمی طبق قانون برخورد شود.
معاون تنظیمگری و نظارتی بانک مرکزی درباره شرکتهای غیر مجاز لیزینگ خودرو گفت: البته با توجه به عرضه یکپارچه خودرو میزان لیزینگ خودرو کاهش پیدا کرده است اما نظارتها به طور جدی ادامه پیدا میکند.
محمدپور همچنین با اشاره به راهاندازی لیزینگ مسکن اظهار داشت: تاکید بانک مرکزی این است که امکان استفاده از تامین مالی لیزینگ برای خرید مسکن وجود داشته باشد و هدف از اصلاحاتی که در دستورالعملها در دستور کار بانک مرکزی قرار دارد، این است که این امکان محقق شود. مسکن امروز مهمترین نیاز کالایی مردم کشورمان است و ما هم در بانک مرکزی در این باره دغدغه داریم و لیزینگ میتواند به تامین مالی بخش مسکن کمک کند از این رو به دنبال این هستیم که به سمت لیزینک مسکن برویم و در دستورالعمل لیزینگ این موضوع دیده میشود.
وی تاکید کرد: البته باید اندازه صنعت لیزینگ باید بزرگ شود و با 40 همت اندازه صنعت لیزیگ نمیتوان انتظار پشتیبانی از مسکن را داشت و اساسا عددی در بازار مسکن محسوب نمیشود بنابراین تاکید به توسعه صنعت لیزینگ داریم.
معاون تنظیمگری و نظارتی بانک مرکزی درباره سود تامین مالی لیزینگ گفت: نرخ سود رسمی بانکها در نظر گرفته میشود و البته فاصله نرخی بین تسهیلات بانکی و لیزینگ در دستورالعمل وجود دارد که همان را ملاک قرار میدهیم.
∎