شناسهٔ خبر: 71431446 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

کمیسر آنروا: آژانس ممکن است به دلیل قوانین کنست منحل شود

کمیسرکل آژانس آنروا هشدار داد که قوانین تصویب شده در پارلمان رژیم صهیونیستی برای ممنوعیت فعالیت این آژانس در اراضی اشغالی فلسطین می‌تواند موجب انحلال آن شود، یکی از مسؤولان تشکیلات خودگردان نیز تاکید کرد انحلال آژانس آنروا موجب وخامت شرایط فاجعه‌بار در حوزه آموزش شده و حدود ۶۶۰ هزار دانش‌آموز را از حق تحصیل و ۱۷ هزار کارمند را از منبع درآمدشان و هزاران تن دیگر را از خدمات بهداشتی محروم خواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «فیلیپ لازارینی» کمیسرکل آژانس امدادرسانی و کاریابی آوارگان فلسطینی در سازمان ملل (آنروا) هشدار داد: احتمال دارد آژانس به دلیل قوانین کنست اسرائیل (پارلمان رژیم صهیونیستی) که عملیات‌ها و بودجه آن را هدف قرار داده، از هم بپاشد.

به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، لازارینی در ادامه اظهار کرد: فروپاشی آژانس می‌تواند خلئی خطرناک در خدمات‌دهی ایجاد کرده و ثبات منطقه را به خطر بیندازد.

در این باره «وارسن آقابکیان» وزیر دولت فلسطین در امور خارجه و مهاجرین در چهارمین نشست ائتلاف بین‌المللی اجرای راه‌حل ۲دولتی به میزبانی مصر اظهار کرد: انحلال آژانس آنروا موجب وخامت شرایط فاجعه‌بار در حوزه آموزش شده و حدود ۶۶۰ هزار دانش‌آموز را از حق تحصیل در مناطق فعالیت آژانس در نوار غزه، اردن، کرانه باختری، لبنان و سوریه محروم خواهد کرد.

آقابکیان گفت: همچنین این مساله بیش از ۱۷ هزار کارمند را از منبع درآمدشان محروم خواهد کرد و این امر به افزایش نرخ بیکاری در فلسطین منجر خواهد شد.

وزیر دولت فلسطین در امور خارجه و مهاجرین در این نشست که با حضور مسؤولانی از سراسر جهان و مشارکت بیش از ۳۵ کشور، سازمان و هیئت منطقه‌ای و بین‌المللی انجام شد، افزود: فروپاشی آنروا به تعطیلی مراکز اورژانس و مراکز پزشکی منجر خواهد شد و هزاران فلسطینی دیگر را از خدمات بهداشتی محروم خواهد کرد، تعطیل خواهند شد، اردوگاه‌های آوارگان در نوار غزه و کرانه باختری اشغالی خالی از زیرساخت‌های اساسی خواهند شد و این نرخ فقر و بی‌ثباتی را افزایش خواهد داد.

او با تاکید بر اهمیت اتخاذ و حفظ یک موضع عربی و جهانی یکپارچه و جدی برای مقابله با هر گونه تلاش جهت کوچاندن فلسطینی‌ها از سرزمینشان گفت: فراخوان‌ها و طرح‌ها برای کوچاندن ملت ما تهدید مستقیمی برای امنیت و ثبات منطقه و جهان است.

این مسؤول فلسطینی در ادامه نیز از نقش محوری آنروا به عنوان آخرین شاهد زنده ماجرای نکبت در سال ۱۹۴۸ تقدیر کرد و گفت: وجود چنین نهادی رنج و مشکلات پناهجویان فلسطینی را که بعد از گذشت بیش از هفت دهه هنوز برطرف نشده، به جهانیان یادآور می‌شود.

او ادامه داد: تنها در نوار غزه بیش از ۱.۲ میلیون پناهجو از کمک‌های غذایی، خدمات درمانی و پناهگاه‌ها محروم خواهند شد و این در حالی است که آنها از پیامدهای نسل‌کشی رنج می‌برند.

آقابکیان با تاکید بر اینکه حمله «اسرائیل» به آنروا در واقع بخشی از استراتژی بزرگتری برای الحاق و کوچاندن است، گفت: آنروا در ارائه خدمات انسان‌دوستانه در طول آتش‌بس کنونی نقش حیاتی ایفا می‌کند و همینطور در امدادرسانی‌ها نقش موثری ایفا می‌کند.

این مسؤول فلسطینی در ادامه با تاکید دوباره بر مخالفت فلسطین با هر تلاشی برای تضعیف، جایگزینی و یا محدود کردن فعالیت‌های آنروا، از جامعه جهانی خواست اقدام جدی را برای حسابرسی از رژیم صهیونیستی و نیز حمایت از آنروا در پیش بگیرد.

انتهای پیام