شناسهٔ خبر: 71430034 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

پنج مانع اجرای فرمان دفاع نرم‌افزاری رهبر معظم انقلاب

فرمان رهبر انقلاب به صاحبان فکر و هنر و دانــش و رســـانه و جوانــان و مسئولان مبنی بر این که در مقابل تهدید نرم افزاری دشمن تولید محتوا و اندیشه کنید، موضوعی است که بارها از سوی ایشان مطرح شده است...

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین،‌ رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرشان با مردم آذربایجان شرقی، ضمن ارائه یک بحث ایجابی درباره وضعیت فعلی کشور و انقلاب اسلامی و تهدیدات دشمن، به صاحبان فکر و هنر و دانــش و رســـانه و جوانــان و مسئولان توصیه کردند که در مقابل تهدید نرم افزاری دشمن تولید محتوا و اندیشه کنید.


در خصوص این فرمان رهبر انقلاب با مهدی پناهی دکترای علوم ارتباطات اجتماعی و فعال حوزه رسانه به گفتگو پرداختیم.

مهدی پناهی مهدی پناهی



دغدغه های امروز رهبری، همان دغدغه‌های گذشته است

پناهی با بیان این که هرکس با چارچوب نظری و فکری آیت الله خامنه ای به صورت مستمر آشنا باشد، می‌تواند متوجه راهبردها و نکات کلیدی ایشان بشود؛ نکات کلیدی که در هر دیدار به صورت مصداقی مجددا تبین می شود، به قدس‌ آنلاین گفت: تحلیل مضمونی صحبت های ایشان با مردم آذربایجان شرقی همان دغدغه های همیشگی رهبر معظم انقلاب را نشان میدهد.
وی با تاکید بر این که نباید وجه سیاسی رهبری بر وجه اندیشه ای ایشان سایه بیاندازد، تصریح کرد: شناخت دشمن یکی از محورهای فکری اصلی اندیشه آیت الله خامنه‌ای است که از ابتدای مبارزات انقلابی ایشان همواره توسط خودشان تبیین شده است.

رهبری صحبت از دشمن می‌کنند اما احساس یاس و ناامیدی منتقل نمی‌کنند
این کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر طرح‌های پیچیده دشمن برای دستکاری افکار عمومی و ایجاد اختلاف و تردید در محکمات انقلاب اسلامی و ضرورت پایداری در مقابل دشمن گفت: نکته کلیدی ارتباطی در سخنان رهبر معظم انقلاب این است که دشمن شناسی ایشان به شکلی نیست که احساس یاس و ناامیدی کرد و دشمن را بزرگ و موفق تصور کرد و مدام از مصادیق دفاع موفق نرم افزاری همچون راهپیمایی 22 بهمن امسال سخن گفتند.

امیدآفرینی و تبیین، محور کلیدی اندیشه آیت الله خامنه‌ای

پناهی به بیان این که فضای رسانه ای و افکار عمومی ایران طی سال جاری به خاطر اتفاقاتی همچون شهادت رئیس جمهور یا اتفاقات لبنان و غزه و سوریه دچار دستکاری و احساس شکست شده است، به دیدارهای گذشته رهبر معظم انقلاب با اقشار مختلف طی چند ماه اخیر اشاره کرد و گفت: سخنان رهبر معظم انقلاب در دیدار با مداحان سرشار از اقتدار و ضد یاس و ناامیدی بود. درست در نقطه مقابل برنامه دشمن برای ایجاد احساس شکست در مردم و ایجاد احساس ضعف و ناامیدی.
وی با بیان این که از نظر رهبری ابزار عمده دشمن ترساندن و هراس افکندن است، گفت: در دیدار مداحان هم وظیفه اصلی مداحان را تبیین همین مسائل دانستند و در دیدار با مردم قم هم به ضرورت امیدآفرینی و کاررسانه‌ای و تبیینی دراین‌باره و توجه به مباحث اقتصادی و امکان رشد هشت‌درصدی محورهای اصلی بیانات رهبر معظم انقلاب اشاره کردند.

چرا رسانه ها روی تهدیدات نرم افزاری دشمن تمرکز ندارند؟

این دکترای علوم ارتباطات اجتماعی با بیان که موضوع تبیین، جهاد رسانه ای، هدایت افکار عمومی و ... طی ایام اخیر به طور مکرر توسط رهبری بیان شده است،‌ افزود: تمرکز بر تهدیدات نرم افزاری دشمن و دفاع موفق در مقابل آن توصیه نیست، دستور رهبری به رسانه و فعالان فضای مجازی است اما چرا تمرکز نداریم؟
پناهی فقدان دانش، فقدان ایده فرمی و محتوایی، تعدد مسئولیت و اشتغال بواسطه کمبود نیروی انسانی و ناکافی بودن حقوق، تنبلی و روزمرگی و اسارت در جناح، گروه و رفیق بازی را به عنوان پنج عاملی دانست که مانع اجرای فرمان رهبری است.

در آسیب شناسی از رسانه‌ها متوقف نشویم
این دکترای علوم ارتباطات اجتماعی با تاکید بر این که نباید در آسیب شناسی از رسانه‌ها متوقف بشویم، گفت: همان طورکه در حوزه سخت افزاری یک جنگ نابرابر داریم، در حوزه رسانه هم جنگ نابرابری داریم، فقدان منابع مالی و تجهیزات، رها کردن مخاطبین در فضای مجازی و تمرکز فراتر از تصور دشمن بر دستکاری افکار عمومی ایرانیان،‌ ازجمله مصادیق جنگ نابرابر رسانه ای است اما تجربه تاریخی و دینی نشان داده است که نفوذ حقانیت در گذر زمان بیشتر از جبهه باطل است.
وی در پایان تاکید کرد: همین تجربه تاریخی که تا امروز ادامه داشته است، ما را ناامید نمی‌کند اما نیاز به بازطراحی رسانه ای و میدان دادن به نیروهای جوان رسانه ای مبتنی بر فکر و اندیشه و انگیزه هستیم نه صرفا روابط جناحی و قبیله ای و سیاسی.