به گزارش ایرنا، معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش هرمزگان گفت: سوادآموزی استان هرمزگان پس از ۴۵ سال فعالیت مستمر، موفق به کاهش چشمگیر نرخ بیسوادی و افزایش سطح آگاهی عمومی در این استان شده است و براساس اعلام مرکز آمار ایران برای نخستین بار در تاریخ سوادآموزی استان، نرخ باسوادی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال از میانگین کشوری بالاتر رفته و به حدود ۶۰ درصد رسید.
احمد جعفری روز سهشنبه در گفت وگوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: همچنین براساس اعلام مرکز آمار نسبت باسوادی در جمعیت بالای ۶ سال در استان ۹۲.۳ درصد است؛ درحالی که این رقم در سال ۱۳۹۵ حدود ۴.۵ درصد بوده است.
وی بیان کرد: از بین یک میلیون و ۷۸۳ هزار نفر جمعیت هرمزگان در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۶۴۴ هزار و ۹۳۵ نفر باسواد و ۱۳۸ هزار و ۶۵ نفر بیسواد ثبت شده است که براساس این آمار میزان باسوادی در استان۹۲.۳ درصد و بیسوادی ۷.۹۷ درصد است.
معاون سوادآموزی هرمزگان تصریح کرد: این درحالی است که جمعیت باسواد بالای ۶ سال هرمزگان در سال ۱۳۹۵ حدود یک میلیون و ۳۴۶ هزار و ۴۹۲ نفر معادل ۸۷.۸ درصد و بیسواد ۱۸۵ هزار و ۷۸۶ نفر معادل ۱۲.۹۲ درصد بوده است.
جعفری یادآور شد: از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۲ درصد افزایش کل جمعیت ۸.۱، جمعیت باسواد ۱۱.۷ و جمعیت بیسواد منفی ۱۵.۸ و درصد باسوادی ۲.۹ بوده است.
افرایش درصد باسوادی در گروه سنی ۱۰ ساله و بالاتر در هرمزگان
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش هرمزگان همچنین به میزان افرایش درصد باسوادی در گروه سنی ۱۰ ساله و بالاتر در فاصله سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: طی این سالها درصد باسوادی در جمعیت گروه سنی ۱۰ سال و بالاتر استان هرمزگان با ۲.۹ درصد افزایش به ۹۰.۹۶ رسیده است.
جعفری یادآور شد: سال ۱۴۰۲ از جمعیت یک میلیون و ۳۲۷ هزار نفر در هرمزگان یک میلیون و ۲۹۱ هزار و ۴۸۱ نفر باسواد و ۳۵ هزار و ۵۱۹ نفر بیسواد ثبت شده و میزان باسوادی به ۹۴.۴ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: در حالی که سال ۱۳۹۵ از جمعیت یک میلیون و ۲۳۶ هزار و ۴۶۵ نفر، یک میلیون و ۱۷۱ هزار و ۷۰۱ نفر باسواد و ۶۴ هزار و ۷۶۴ نفر بیسواد بوده و درصد باسوادی نیز ۹۷ .۳۲ به ثبت رسیده است.
معاون سوادآموزی هرمزگان یادآور شد: از سال ۱۳۹۵ تا پایان سال گذشته درصد افزایش جمعیت کل در این استان ۷.۳۲، باسواد ۱.۰۲ و بیسواد منفی ۴۵.۱۵ و درصد باسوادی ۲.۹۲ بوده است.
کاهش فاصله درصد باسوادی بین مناطق شهری و روستایی هرمزگان
معاون سوادآموزی هرمزگان یادآور شد: بهمنظور تحقق عدالت آموزشی و کاهش اختلاف سواد بین مناطق شهری و روستایی استان با اختصاص حدود ۷۰ درصد از فعالیتهای سوادآموزی به مناطق روستایی در سالهای گذشته، موجب شد شاخص سواد در مناطق محروم استان بهبود پیدا کند.
جعفری یادآورشد: بهطوری که طبق سرشماریهای انجام شده بین سالهای ۱۳۵۵ تا ۱۳۹۵ میزان باسوادی مناطق روستایی از حدود ۲۴.۱ به ۸۲.۳ درصد افزایش نشان میدهد؛ به عبارت دیگر میزان افزایش باسوادی در مناطق روستایی با شتاب بیشتری انجام گرفته است و تفاوت درصد باسوادی در بین مناطق شهری و روستایی از ۳۳ درصد به حدود ۱۰.۱ درصد کاهش یافته است.
وی خاطرنشان کرد: کاهش اختلاف درصد باسوادی بین مناطق روستایی و شهری و همچنین بین زنان و مردان از دستاوردهای برجسته سوادآموزی استان هرمزگان است که در مقایسه با میانگین کشوری، نتایج مطلوبتری داشته است.
دستاوردهای سوادآموزی هرمزگان از سال ۱۳۹۰ تاکنون
وی با اشاره به دستاوردهای مهم سوادآموزی عنوان کرد: طی سالهای ۱۳۹۰ تاکنون، بیش از ۹۳ هزار نفر از افراد بیسواد و کمسواد هرمزگان در سطح دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم و تعمیق سوادآموزی و همچنین بیش از یکهزار و ۶۶۰ نفراز زندانیان، در دورههای سوادآموزی شرکت کرده و موفق به کسب رتبه قبولی شدهاند.
از سال ۹۰ تاکنون بیش از سههزار و ۵۰۰ نفر از اتباع خارجی با شرکت در دورههای سوادآموزی هرمزگان مدرک قبولی دریافت کردند.این مسوول همچنین با اشاره به ظرفیتهای ویژه استان هرمزگان، افزود: با وجود محدودیتهایی همچون ممنوعیت اقامت و ورود اتباع خارجی، روند فعالیتهای سوادآموزی با برنامهریزی دقیق و همراهی دلسوزانه همکاران، با موفقیت پیش میرود و نتایج مثبتی حاصل شده است؛ بهطوری که از سال ۹۰ تاکنون بیش از سههزار و ۵۰۰ نفر از اتباع خارجی با شرکت در دورههای سوادآموزی مدرک قبولی دریافت کردند.
جعفری همچنین از اجرای طرح آموزش مقدمات رایانه برای ۹۴۱ نفر از سوادآموزان هرمزگانی خبر داد و گفت: این اقدام بهمنظور افزایش دانش رایانهای سوادآموزان انجام شده است.
وی ابراز امیدواری کرد: برای تداوم این موفقیتها، همکاری همه بخشهای درونسازمانی و برونسازمانی ضروری است؛ همچنین از مردم و خانوادهها خواست تا با شناسایی افراد کمسواد، آنها را به سوادآموزی تشویق کنند و نقش خود را در این امر خیر ایفا کنند.
سوادآموزی نیاز اساسی جامعه/برنامهریزی برای ریشهکنی کامل بیسوادی در هرمزگان ادامه دارد
جعفری با اشاره به تمدید ثبتنام کلاسگذاری بیان کرد: با توجه به اینکه بیشتر خدمات دولت مشمول افراد باسواد جامعه است، بنابراین متقاضیان دریافت مدرک فنی حرفهای، سربازان دولت جهت دریافت کارت پایان خدمت یا معافیت و مددجویان دستگاههای حمایتی جهت دریافت امتیازات بیشتر به منظور عدم ایجاد مشکلات و سوء استفاده در روند کار خود نیاز است، در کلاسهای سوادآموزی شرکت کرده و مدرک تحصیلی قبولی کسب کنند.
معاون سوادآموزی هرمزگان ادامه داد: علاقهمندان گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال و بالای ۶ سال برای ثبتنام میتوانند به اداره آموزش و پرورش محل خود و واحد سواد سوادآموزی مراجعه کنند.
همه خدمات آموزشی در سوادآموزی استان هرمزگان همچون نشستهای آموزشی، نوشت افزار و کتاب رایگان است.جعفری به اهمیت سوادآموزی و تاثیرات گسترده آن بر بهبود شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه اشاره کرد و گفت: همه خدمات آموزشی در سوادآموزی استان هرمزگان همچون نشستهای آموزشی، نوشت افزار و کتاب رایگان است.
وی اظهار کرد: با وجود پیشرفتهای حاصلشده، مسئولان سوادآموزی هرمزگان همچنان بر تداوم برنامههای سوادآموزی تاکید دارند؛ با توجه به دستاوردهای کنونی، برنامهریزیها برای ریشهکنی کامل بیسوادی در استان هرمزگان ادامه دارد.
وی گفت: تمرکز بر آموزش زنان، افراد ساکن در مناطق روستایی و محروم و بهرهگیری از ظرفیتهای مدارس، مدیران و انجمن اولیا و مربیان، از جمله راهبردهای اصلی در این مسیر است.
این مسوول ادامه داد: مبارزه با بیسوادی بهعنوان یک امر مهم در تمام دنیا و جوامع امروزی در بخشهای مختلف توسعه را رقم میزند و مبارزه با پدیده آسیبزای بیسوادی نهتنها منجر به توسعه فرهنگی میشود بلکه میتوان توسعه اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی را نیز در دسته آثار مبارزه با بیسوادی قلمداد کرد.
وی ادامه داد: کسب سواد و بهرهبرداری از آن یکی از مسائل مهم و ارزشمند در جوامع امروزی برای هر فرد است، از طرفی هم میتوان میزان بهرهمندی مردم هر کشوری را یکی از شاخصهای جوامع متمدن عنوان کرد.