شناسهٔ خبر: 71429238 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

فارس در مسیر بهینه‌سازی انرژی؛ از پویش تا آموزش

شیراز - ایرنا -مصرف انرژی در سال‌های اخیر به یک دغدغه مهم در بخش خانگی و تولیدی استان فارس تبدیل شده که کارشناسان معتقدند بهینه‌سازی و آموزش می‌تواند کمک شایانی به حل این دغدغه کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، این روزها بهینه‌سازی در مصرف انرژی به یک دغدغه مهم تبدیل شده به گونه‌ای که رئیس‌جمهور نیز همزمان با سرد شدن هوا، با انتشار یک ویدیو از همه درخواست کرد دمای وسایل گرمایشی خود را دو درجه کاهش دهند.

با آغاز راه‌اندازی این پویش دیگر اعضای دولت و استانداران نیز پیوستن خود به پویش دو درجه کمتر را اعلام کردند و تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا با ارائه راهکارهای مختلف به حل این دغدغه کمک کنند.

استاندار فارس هم در کلیپی کوتاه از مردم استان درخواست کرد با توجه به کاهش محسوس دما در روزهای پیش رو، دمای وسایل گرمایی را ۲ درجه کاهش دهند.

حسینعلی امیری در این کلیپ با استفاده از کنترل دستگاه گرمایی، اقدام به کاهش دو درجه دمای محل کار خود کرد.

او همچنین در جلسه کارگروه مدیریت مصرف انرژی که ۲۶ بهمن ماه سال جاری به شکل ویدئو کنفرانس با حضور وزیر کشور برگزار شد اعلام کرد که از ۶ هزار مگاوات برقی که در سراسر کشور صرفه‌جویی و مدیریت شده ۱۳تا۱۵ درصد مربوط به این استان است و در زمینه صرفه‌جویی در مصرف گاز نیز سهم استان فارس ۱۰میلیون متر مکعب بوده است.

استاندار فارس بر لزوم بازنگری در تخصیص سهمیه مصرف انرژی مطابق با شرایط اقلیمی هر استان تأکید کرد و ادامه داد:

هم اینک زمینه بهره‌برداری از یک هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی در فارس فراهم است که این ظرفیت تا یک هزار و ۴۰۰ مگاوات قابل ارتقا است.

طبق گفته او بخشی از هزینه‌های این کار توسط سرمایه‌گذار محلی تأمین شده و برای بخش دیگر نیز ساختمان و فضا در اختیار وزارت نیرو قرار می‌گیرد و لذا انتظار است که وزارت نیرو نسبت به معرفی سرمایه گذار اقدام کند.

استاندار فارس، کشاورزی را از پایه‌های توسعه اقتصادی این استان دانست و گفت: در استان فارس ۴۰ هزار حلقه چاه مجاز برای کشاورزی وجود ‌دارد که عمدتا به شبکه برق وصل بوده و برق مصرفی آنها بیش از یک هزار مگاوات است که در صورت تخصیص تسهیلات از سوی دولت، کشاورزان متقاضی احداث نیروگاه‌های برقی هستند که هر یک توان تولید ۳۰ کیلووات برق را دارد.

او درباره اعمال سیاست تشویق صنایع بزرگ به احداث نیروگاه‌های خورشیدی اضافه کرد: با اعمال سیاست‌های تشویقی، کارخانه فولاد و کارخانه کربنات سدیم فارس تولید ۱۰۰ تا ۱۵۰ مگاوات برق را آغاز کرده‌اند که این مدل می‌تواند در سایر استان‌های کشور نیز تجربه شود.

استاندار فارس همچنین پیشنهاد داد که برای بهینه‌سازی مصرف موتورخانه‌های ساختمان‌های دستگاه‌های دولتی هم بودجه‌ای از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص داده شود و این اقدام گام موثری برای مدیریت مصرف انرژی در استان خواهد بود.

بدین ترتیب بهینه‌سازی مصرف در بخش‌های خانگی و تولیدی در دستور کار مسئولان استانی قرار گرفت و ارائه‌ پیشنهاد و راهکار در این زمینه بیش از پیش ضرورت یافت؛ بدون شک بهینه‌سازی مصرف انرژی یکی از مهم‌ترین راهکارها برای مقابله با بحران انرژی و حرکت به سمت یک آینده پایدار است که برخی کارشناسان بر این باورند با اعمال سیاست‌ها و راهکارهای مناسب و قابل‌اجرا در بخش‌های خانگی و تولیدی می‌توان به این هدف مهم دست یافت.

فارس در مسیر بهینه‌سازی انرژی؛ از پویش تا آموزش

راهکارهای بهینه‌سازی مصرف گاز در بخش‌های خانگی و تولیدی

عضو انجمن اقتصاددانان ایران که شدت مصرف انرژی در صنایع و مصرف سرانه انرژی خانوار را تابع عوامل گوناگونی می‌داند در این باره گفت: مصرف انرژی به قیمت حامل‌های انرژی، رفتار و عادات جامعه، تکنولوژی به‌کارگرفته‌شده در وسایل و تجهیزات و دیگر عوامل بستگی دارد.

امین عربی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تغییر قیمت انرژی به‌عنوان سیاست اقتصادی و تغییر در رفتار و عادات خانوارها به‌عنوان سیاست فرهنگی، مصرف انرژی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گفته او برخی سیاست‌گذاران در بحث مدیریت مصرف انرژی بر سیاست‌های اقتصادی، بخصوص افزایش بهای حامل‌های انرژی تمرکز دارند و عده‌ای دیگر معتقدند از آنجا که حامل‌های انرژی در بخش تولیدی، به‌عنوان نهاده استفاده می‌شود و در بخش خدماتی نیز یکی از عوامل اساسی رونق این بخش است، افزایش قیمت حامل‌های انرژی، قیمت‌های سایر کالاها و خدمات را بیشتر از پیش‌بینی‌ها افزایش می‌دهد و سبب رکود و تورم پی‌درپی می‌شود.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران ادامه داد: برای جلوگیری از تورم و افزایش رفاه و به‌منظور استفاده بهینه از ذخایر انرژی می‌توان از سیاست‌های فرهنگی به‌خوبی کمک گرفت؛ در واقع تأثیر بلندمدت و کوتاه‌مدت سیاست‌های فرهنگی و تأثیرگذاری آن بر مصرف گاز طبیعی که اکنون بخش قابل‌توجهی از سبد انرژی کشور را تشکیل می‌دهد، در بخش مصرف خانگی و تولیدی دارای اهمیت فراوانی است و نیاز به بررسی همه‌جانبه دارد.

به اعتقاد او تغییر در رفتارها یا به عبارتی، فرهنگ مصرف و استفاده بهینه از انرژی در بلندمدت، نتایج ارزشمندی دارد و توجه به این مهم با توجه به گستردگی دستگاه‌های فرهنگی در کشور بسیار مؤثر است.

این دکتری اقتصاد یادآور شد: برخلاف سیاست‌های فرهنگی که افق بلندمدت را مدنظر قرار می‌دهد، ابزارهای اقتصادی در کوتاه‌مدت، آثار خود را نشان می‌دهد و در نتیجه با تغییراتی که این سیاست‌ها در دیگر بخش‌های اقتصادی ایجاد می‌کنند، می‌توانند بهره‌وری و کارایی انرژی یا برعکس تورم و رکود را برای اقتصاد به همراه داشته باشند.

عربی گفت: برای پرداختن به این موضوع تقاضای کل گاز طبیعی به‌عنوان مهم‌ترین حامل انرژی که بیش از ۷۰درصد سبد انرژی کشور را شامل می‌شود، به دو بخش خانگی و تولیدی تقسیم شده؛ این در حالیست که مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی برای ایجاد رفاه و در بخش تولیدی برای کسب سود، صورت می‌گیرد.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران‌ که معتقد است سیاست‌های فرهنگی و اقتصادی در بهینه‌سازی مصرف انرژی در بخش خانگی و بخش صنعت اثرات متفاوتی دارد، گفت: خانواده‌ها انرژی را برای پخت‌وپز و همچنین حرارت و برودت ساختمان‌ها، مصرف می‌کنند و از این طریق مطلوبیت و رضایت کسب می‌کنند اما انرژی در واحدهای تولیدی، به‌عنوان نهاده به‌کار گرفته می‌شود و تولیدکنندگان انرژی را با هدف کسب سود مصرف می‌کنند و اقتصاد با تغییرات هزینه انرژی در مدار توسعه یا رکود قرار می‌گیرد.

او اضافه کرد: از آنجایی که میزان اثرگذاری سیاست‌های فرهنگی و اقتصادی بر بخش خانگی و تولیدی متفاوت است، به‌صورت نظری بررسی این موضوع که کدام‌یک از این سیاست‌ها در کدام بخش خانگی و تولیدی تأثیر بیشتری دارد از اهمیت بسیاری برخوردار است.

عربی به بررسی میزان تأثیرگذاری تقاضای بخش خانگی پرداخت و گفت: تقاضای بخش خانگی بخشی از تقاضای کل اقتصاد برای انرژی است که توسط خانواده‌ها و برای تولید گرما یا سرما و تنظیم دمای محل زندگی در فصل‌های مختلف، همچنین برای پخت‌وپز، حمل‌ونقل و استفاده از وسایل و دستگاه‌ها به‌منظور کسب مطلوبیت صورت می‌گیرد.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران افزود: خانواده‌ها مقدار حامل‌های انرژی را بر اساس جغرافیای منطقه، فرهنگ، درآمد، قیمت کالاهای جانشین و مکمل و سایر شرایط درخواست می‌کنند.

او با اعتقاد به اینکه استفاده از حامل‌های انرژی برای زندگی ضروری است و جانشینی برای آن وجود ندارد، گفت: با این حال حامل‌های انرژی جانشین همدیگر می‌شوند، بنابراین با افزایش قیمت حامل‌های انرژی مصرف‌کنندگان مصرف انرژی را کاهش خواهند داد و تجهیزات، وسایل کم‌مصرف و فرآیندهای مناسب را جایگزین انواع پرمصرف می‌کنند؛ آنچه در بخش خانگی و برای خانواده‌ها مهم است، به‌دست آوردن حداکثر مطلوبیت با توجه به میزان درآمد و قیمت کالاهاست.

عربی که معتقد است هر خانواده برای حیات و براساس عادت و رفتار خود نیاز به مقداری انرژی دارد، افزود: برای حیات بشر یک حداقل انرژی نیاز است و تأمین آن در اولویت قرار دارد؛ این حداقل انرژی با افزایش قیمت، تغییر نمی‌کند و مصرف انرژی به‌صورت طبیعی بیشتر از این حداقل است.

به گفته او در سبک زندگی بشر در قرن اخیر، مصرف انرژی خانواده‌ها با حداقل مصرف انرژی فاصله زیادی دارد و بسیار بیشتر است؛ هرچه سرانه مصرف انرژی افزایش یابد، نگرانی برای تأمین آن هم بیشتر می‌شود و نیاز و اصلاح سیاست‌های اقتصادی و سیاست‌های فرهنگی برای کاهش مصرف انرژی اجتناب‌ناپذیر می‌شود.

آن طور عضو انجمن اقتصاددانان ایران می‌گوید آمارهای جهانی نشان می‌دهد مصرف سرانه انرژی در کشورمان بسیار بالاتر از میانگین جهانی است.

او درباره تأثیرگذاری تقاضای بخش تولیدی هم گفت: منظور از تقاضا انرژی در بخش تولیدی میزانی از حامل‌های انرژی است که بنگاه‌های اقتصادی برای تولید کالا و خدمات نیاز و درخواست دارند؛ این در حالیست که انرژی در بخش تولیدی به‌عنوان نهاده مصرف می‌شود.

عربی که معتقد است میزان مصرف انرژی، هزینه‌های تولید و در نتیجه سود تولیدکننده را که هدف اصلی تولید است، تحت تأثیر قرار می‌دهد، گفت: تقاضا برای انرژی به‌عنوان نهاده تولید، تابعی از قیمت انرژی خواهد بود و تا جایی که تولید نهایی انرژی با قیمت حامل‌های انرژی برابر شود، این درخواست وجود دارد.

او شدت مصرف انرژی را میزان انرژی که برای تولید مقدار معینی محصول نیاز است تعریف کرد و ادامه داد: شدت انرژی در صنایع و به‌ویژه صنایع عمده کشور مانند صنایع پتروشیمی و سیمان در مقایسه با صنایع مشابه در کشورهای دیگر بیشتر است؛ بازده برخی از صنایع مانند نیروگاه‌های حرارتی تولید برق، پایین است؛ بدین معنا که برای تولید مقدار معینی انرژی الکتریکی میزان بیشتری حامل‌های انرژی بخصوص گاز طبیعی در مقایسه با موارد مشابه در دیگر کشورها، مصرف می‌شود.

طبق گفته عربی بالا بودن شدت مصرف انرژی در صنایع، نشان می‌دهد سیاست‌های اقتصادی و فرهنگی می‌تواند شدت مصرف انرژی را در صنایع و در نتیجه مصرف انرژی را کاهش دهد.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران افزود: تولید انرژی گاهی محصول یک واحد تولیدی است، مانند تولید گاز یا تولید برق در پالایشگاه‌های گازی یا نیروگاه‌های تولید برق. گاز طبیعی و سایر حامل‌های انرژی گاهی برای واحدهای تولیدی نهاده است یعنی در تولید یک محصول استفاده می‌شود.

او با بیان اینکه در نیروگاه‌های حرارتی، گاز طبیعی مصرف و برق به‌عنوان محصول تولید می‌شود، گفت: در یک نیروگاه حرارتی که برای تولید برق، گاز طبیعی مصرف می‌شود افزایش قیمت گاز طبیعی، هزینه‌های تولید برق را افزایش می‌دهد و در نتیجه سود تولید برق، کاهش می‌یابد.

عربی ادامه داد: از آنجایی که هدف بنگاه‌های تولیدی، رسیدن به بالاترین سطح سود است لذا سیاست‌های اقتصادی و افزایش قیمت حامل‌های انرژی سبب تغییراتی برای کاهش شدت انرژی در کارگاه‌های تولیدی می‌شود و سیاست‌های فرهنگی نیز که به کاهش مصرف انرژی منجر می‌شود، مورد استقبال مدیران صنایع قرار می‌گیرد.

این دکتری اقتصاد درباره سیاست‌های فرهنگی بهینه‌سازی مصرف انرژی گفت: سیاست فرهنگی برای بهینه‌سازی مصرف انرژی، مجموعه‌ای از ارزش‌ها و اصولی است که به‌کارگیری آنها سبب کاهش مصرف انرژی می‌شود.

آن طور که عربی می‌گوید سیاست‌های فرهنگی از طریق نظام تعلیم و تربیت با توجه به ساختار اجتماعی و از طریق روش‌های ارتباطی و برجسته کردن ارزش‌ها شکل می‌گیرد و در گذر زمان به رفتارها و عادات اجتماعی تبدیل می‌شود.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران همچنین افزود: این سیاست‌ها در واقع با هدف آماده‌سازی ذهنی و فرهنگی جامعه طراحی و از طریق عناصر فرهنگی تنظیم می‌شود و اعتقادها و باورها را برای استفاده مطلوب از منابع محدود انرژی، برای فائق آمدن بر مشکلات پیش رو آماده می‌کند.

به اعتقاد او در مسیر دستیابی به مدل مصرف بهینه، فرهنگ نشأت گرفته از آیات و روایات دین مبین اسلام و اهمیتی که شرع به مدیریت بهینه مصرف انرژی داده است و نقشی که یافته‌های علمی در این زمینه در اختیار ما قرار می‌دهد، برای جاری‌سازی در سبک زندگی ایرانی اسلامی، جامع و کامل است.

عربی در خصوص سیاست‌های اقتصادی بهینه‌سازی انرژی هم گفت: سیاست‌های اقتصادی شامل سیاست‌های پولی و مالی و ارزی است که توسط دولت در جهت دستیابی به اهداف اقتصادی و هدایت اقتصاد در شرایط رونق و رکود و کاهش اثرات نامطلوب بحران‌های خارجی بر اقتصاد داخلی، اتخاذ می‌شود.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران ادامه داد: این سیاست‌ها از طرق تغییر نرخ مالیات، تغییر هزینه دولت، فراهم کردن اعطایی تسهیلات و اوراق مشارکت و اتخاذ سیاست ارزی اعمال می‌شود.

او معتقد است سیاست‌های اقتصادی که تقاضای انرژی در بخش خانگی و تولیدی را تغییر می‌دهد، از طریق تغییر قیمت حامل‌های انرژی، ایجاد محدودیت مصرف، وضع مالیات یا پرداخت یارانه و یا هرگونه سیاستی که درآمد مصرف‌کننده یا سود بنگاه‌ها را تحت تأثیر قرار دهد، اعمال می‌شود.

عربی با بیان اینکه سیاست‌های اقتصادی سبب تغییر درآمد مصرف‌کننده و سود بنگاه‌های تولیدی می‌شود، گفت: با فرض اینکه کشش درآمدی مصرف‌کننده مثبت باشد، با افزایش درآمد میزان مصرف انرژی خانوار افزایش می‌یابد، در این صورت هر سیاستی که درآمد را افزایش دهد، میزان مصرف انرژی نیز افزایش خواهد یافت و در صورت کاهش درآمد، مصرف انرژی کاهش می‌یابد؛ با این فرض افزایش قیمت و سیاست‌های که باعث کاهش درآمد می‌شود، کاهش مصرف انرژی را در پی دارد.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران که معتقد است در بخش تولیدی، وضعیت مصرف انرژی از منظر تأثیرات ساختاری و شدتی مهم هستند، افزود: افزایش قیمت حامل‌های انرژی در واقع، سود بنگاه را کاهش می‌دهد و با فرض اینکه این افزایش قیمت، قابل انتقال به مصرف‌کننده نباشد، عاملی برای کاهش شدت انرژی در بخش تولیدی خواهد شد.

او با بیان اینکه برای کاهش شدت انرژی به یک بازه زمانی و استفاده از تکنولوژی بهتر و استفاده از یافته‌های علمی برای کاهش مصرف نیاز است، ادامه داد: کاهش شدت انرژی در بخش تولیدی یعنی اینکه تولیدکننده، همان میزان تولید را با مصرف انرژی کمتری تولید خواهد کرد.

آن طور که عربی می‌گوید هزینه دستیابی به تکنولوژی برتر با هزینه شدت انرژی بالا مقایسه می‌شود و بنگاه براساس حساب سود و زیان انتخاب خواهد کرد که از تکنولوژی بهتر و کاهش شدت انرژی استفاده کند یا با همان فناوری قدیمی، شدت بالای انرژی را بپذیرد و هزینه آن را با قیمت بالاتر پرداخت کند.

فارس در مسیر بهینه‌سازی انرژی؛ از پویش تا آموزش

او به ارائه سیاست‌های مناسب برای بخش‌های خانگی و تولیدی پرداخت و با اعتقاد به اینکه سیاست‌های فرهنگی و اقتصادی، سبب کاهش مصرف انرژی در بخش تولیدی و بخش خانگی می‌شود، گفت: در بخش خانوار به‌دلیل نیاز به انرژی برای رفاه، امکان تغییر ساختار فرهنگی در برای استفاده بهینه از انرژی وجود دارد و به نظر می‌رسد سیاست‌های فرهنگی کارایی بهتری در بخش خانوارها دارد.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران با بیان اینکه کشور ما دارای مبانی ارزشمند فرهنگی و دستگاه‌های توانمند اجرایی برای اثرگذاری بر فرهنگ مصرف خانوارهاست، گفت: برای نمونه با برنامه‌ریزی در آموزش‌وپرورش که دستگاه قدرتمندی در پهنه فرهنگی کشور محسوب می‌شود، می‌توان مصرف انرژی در خانه‌ها را به میزان زیادی کاهش داد.

به گفته او ابزارهای سیاست‌های فرهنگی در کشور می‌تواند رفتار و عادات مصرفی خانواده‌ها را به‌سرعت تحت تأثیر قرار دهد و سبب مصرف بهینه انرژی شود.

عربی معتقد است در بخش تولیدی به دلیل اهمیت حساب سود و زیان که هدف بنگاه‌های اقتصادی است، اعمال سیاست‌های اقتصادی سبب تصمیم‌سازی برای تغییر فرآیندها و استفاده از تکنولوژی بهتر در جهت کاهش شدت انرژی خواهد شد.

او یادآور شد: افزایش قیمت انرژی، واحدهای تولیدی را به سمت استفاده بهینه از تکنولوژی برتر و تجهیزات کم‌مصرف ناگزیر می‌سازد؛ البته این مهم در شرایطی رخ خواهد داد که واحدهای تولیدی توان تغییر تکنولوژی و فرصت بازسازی را داشته باشند و تکنولوژی به‌راحتی در اختیار آنها باشد، در غیر این صورت افزایش قیمت حامل‌های انرژی سبب افزایش قیمت محصول و افزایش قیمت محصول سبب تورم و مشکلات اقتصادی و اجتماعی می‌شود.

به اعتقاد عضو انجمن اقتصاددانان ایران براساس آمارهای منتشرشده در حال حاضر شاخص‌های انرژی در کشورمان مطلوب نیست.

عربی یادآور شد: در مورد شاخص مصرف سرانه انرژی در سال ۱۳۹۰ به ازای هر نفر ایرانی ۱.۹۳ تن معادل نفت خام انرژی مصرف شده که پنج برابر کشورهای هند و پاکستان، ۲ برابر چین و ترکیه و ۶۸ درصد بیشتر از متوسط مصرف سرانه انرژی در جهان است.

او افزود: در سال ۱۳۹۰ شدت مصرف در کشور ۶۱۹.۵ تن معادل نفت خام در میلیون دلار بوده که این میزان ۹ برابر کشور ژاپن و نروژ است، افزون بر این پنج برابر کشور ترکیه، سه برابر عربستان و چهار برابر متوسط دنیا است.

عضو انجمن اقتصاددانان ایران گفت: با این حال در طول سال‌های گذشته وضع مصرف سرانه و شدت انرژی نه‌تنها بهبود نیافته، بلکه وضع بدتر شده است.

او یکی از اهداف افزایش قیمت‌ها را بهینه‌سازی مصرف انرژی دانست و گفت: در صورتی که این هدف محقق نشود آثار آن در تورم و رکود اقتصادی، نمایان می‌شود.

به اعتقاد عربی، پیش از اتخاذ هر تصمیمی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی، شایسته است زمینه بهره‌وری انرژی از طریق سهولت به‌کارگیری تکنولوژی‌های نوین فراهم شود.

او که معتقد است افزایش قیمت حامل‌های انرژی در نبود فناوری و فرهنگ‌سازی، سبب افزایش قیمت محصولات می‌شود، گفت: افزایش قیمت‌ها سلسله‌وار ادامه می‌یابد و اقتصاد را در تورم و رکود و جامعه را در بحران‌های ناخواسته غرق می‌کند؛ لذا انتخاب مناسب سیاست‌ها برای هرکدام از بخش‌ها تأثیر عمیقی بر مدیریت مصرف بهینه انرژی دارد.

آگاهی‌رسانی، آموزش و فرهنگ‌سازی در حوزه انرژی

افزون بر انتخاب مناسب سیاست‌ها، برخی کارشناسان در حوزه انرژی بر این باور هستند که آگاهی‌رسانی، آموزش و فرهنگ‌سازی در این حوزه از طریق برگزاری همایش و دوره‌های آموزشی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است و می‌تواند کمک شایانی به بهتر شدن شرایط کند.

یک مشاور و مدرس حوزه انرژی معتقد است ناترازی چالش بزرگی است که این روزها کشور را درگیر خود کرده و از این رو آگاهی‌رسانی، آموزش و فرهنگ‌سازی در حوزه بهره‌وری و مدیریت انرژی با توجه به منابع انرژی محدود و افزایش هزینه‌های تأمین انرژی به منظور بهینه‌سازی، کاهش و مدیریت مصارف از اهمیت استراتژیک و بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

فرهاد زارعی ادامه داد: این مهم در سراسر دنیا تمامی دولت‌ها، مسئولان، دست اندرکاران و مصرف کنندگان را بر آن داشته تا با مدیریت و بهره‌وری انرژی و به کارگیری فناوری و تجهیزات مناسب و جایگزینی انرژی‌های نو و تجدیدپذیر افزون بر کاهش هزینه‌ها به پیشبرد اهداف توسعه پایدار، حفظ منابع طبیعی و کاهش آلاینده‌ها به تأمین نیازهای جامعه و صنایع مختلف با کمترین مصرف انرژی بپردازند.

به گفته او مدیریت انرژی و مباحث بهره‌وری در این حوزه شامل فرآیندها و فعالیت‌های مختلفی است که به کاهش مصرف انواع انرژی شامل برق، گاز، سوخت‌ها و سایر انرژی‌ها در سازمان‌ها، ساختمان‌ها، صنایع تولیدی و حتی منازل کمک می‌کند.

این مدرس در حوزه انرژی افزود: با بهینه‌سازی مصرف انرژی می‌توان از هدررفت منابع جلوگیری کرد و در عین حال بهره‌وری اقتصادی را افزایش داد و بدیهی است استفاده از فناوری‌های نوین مانند سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر هوشمندسازی ساختمانها و به کارگیری تجهیزات انرژی کارآمد می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش مصرف انرژی داشته باشد.

وی اضافه کرد: اخیراً گروه مشاوران شایگان با سال‌ها تجربه، مشاوره، آموزش و برگزاری رویداد در حوزه‌های بهره‌وری ممیزی انرژی و استقرار سیستم‌های مدیریت انرژی با همکاری مرکز مطالعات انرژی دانشگاه صنعتی شیراز با هدف آگاه‌سازی، فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی به مدیران سازمان‌ها، کارشناسان بخش انرژی، دانشجویان، ادارات، ارگان‌های دولتی و صنایع تولیدی اقدام به برنامه‌ریزی و برگزاری همایش کاربردی «مدیریت و بهره‌وری انرژی» به منظور کاهش و رفع ناترازی‌های انرژی در سازمان‌ها، صنعت و ساختمان کرد.

زارعی یادآور شد: این رویداد در محل سالن همایش مرکز رفاهی دانشگاه شیراز با حضور استادان و سخنرانان برجسته از دانشگاه صنعتی شیراز و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی ایران (ساتبا) و فعالان صنایع مرتبط با حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی، تجهیزات ساختمانی با رویکرد بهینه‌سازی انرژی و هوشمندسازی ساختمان برگزار شد و مورد استقبال ۴۰۰میهمان قرار گرفت.

طبق گفته او روش‌ها و راهکارهای بهینه‌سازی و کاهش مصرف انرژی در سازمان‌ها، آشنایی با تجهیزات جدید، مصالح و فناوری در بهره‌وری انرژی، بهره‌گیری از انرژی خورشیدی در ادارات، ارگان‌ها و صنایع، ارائه مدل‌های سرمایه‌گذاری و درآمد از بازار برق بورس انرژی، انرژی خورشیدی در ساختمانهای مسکونی و مراکز تجاری و آشنایی با سیستم‌های مدیریت انرژی به صورت کاربردی و اجرایی از مهمترین مباحثی بود که در این همایش به آن پرداخته شد.