شناسهٔ خبر: 71428983 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

جمهوری اسلامی: برای برقراری رابطه با حاکمان جدید سوریه، دنبال واسطه نگردید، مستقیم مذاکره کنید/ روسیه و قطر دنبال منافع خودشان هستند

ایران برای مذاکره با حاکمان سوریه و هر کشور دیگری که منافع ملی‌مان ایجاب می‌کند، نیازی به واسطه ندارد. روسیه و قطر و فلان کشور دیگر بیش و پیش از آنکه به فکر ما باشند دنبال تأمین منافع خود هستند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

اخبار غیررسمی حکایت از تحرکاتی در بخش سیاست خارجی برای بازسازی رابطه با سوریه دارند. بانی این تحرکات هر که هست باید تحسین شود. 

به مسئولان سیاست خارجی کشورمان نسبت داده شده که گفته‌اند: «جمهوری اسلامی ایران به صورت غیرمستقیم با دمشق در ارتباط است و پیام‌هائی نیز دریافت کرده‌ایم. نگاه ما نسبت به تحولات سوریه و بازگشت روابط با دمشق، نگاهی روبه آینده است. ما تحولات سوریه را رصد می‌کنیم و در زمان مناسب، تصمیم‌گیری خاص خودمان را خواهیم داشت. با توجه به جایگاه ویژه‌ای که کشور سوریه در منطقه خاورمیانه دارد، اعتقاد داریم آینده و سرنوشت آن توسط مردم این کشور تعیین شود و همه جریان‌های سیاسی این کشور در این مرحله مشارکت کنند. قطعاً ثبات و آرامش سوریه از اهمیت ویژه‌ای برای ما برخوردار است و مخالف هرگونه دخالت خارجی در امور این کشور هستیم».

اگر این موضعگیری به صورت رسمی و آشکارا مطرح شود، دستگاه دیپلماسی ایران یک گام در زمینه حل مشکلاتی که در عرصه سیاست منطقه داریم به جلو برخواهد داشت.

سکان‌داران سیاست خارجی کشورمان باید افرادی مستقل، صاحبان نگاهی عمیق به مسائل منطقه‌ای و جهانی، کارآزموده و شجاع باشند تا بتوانند در کوران حوادث تکان‌دهنده این روزهای منطقه و جهان، مسیر صحیح را بیابند و کشتی سیاست خارجی کشورمان را در این دریای پرتلاطم، با آرامش و متانت به سوی هدفی که منافع ملی‌مان را تأمین می‌کند هدایت کنند.

ما برای مذاکره با حاکمان سوریه و هر کشور دیگری که منافع ملی‌مان ایجاب می‌کند، نیازی به واسطه نداریم. روسیه و قطر و فلان کشور دیگر بیش و پیش از آنکه به فکر ما باشند دنبال تأمین منافع خود هستند. ما با استفاده از سیاستمداران صاحب تجربه در روابط خارجی می‌توانیم طرحی نو در عرصه روابط منطقه‌ای و بین‌المللی دراندازیم و از رهگذر تأمین آرامش و صلح و دور ساختن شبح جنگ از کشورمان، فرصت لازم را برای حل مشکلات اقتصادی و تأمین رفاه عمومی به وجود بیاوریم.

مسئولان نظام جمهوری اسلامی برای ارائه این بزرگ‌ترین خدمت به مردم کمر همت ببندند و مطمئن باشند که این بهترین راه برای تقویت پشتوانه مردمی است.

۲۷۳۰۲