شناسهٔ خبر: 71428927 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

بازار گزارش می‌دهد؛

رونق گردشگری آبادان از مسیر اتاق بازرگانی می‌گذرد| دولتی‌ها دخالت نکنند

آبادان- رونق صنعت گردشگری و صنایع دستی شهر آبادان از مسیر اتاق بازرگانی می‌گذرد.

صاحب‌خبر -

محمود نواصر؛ بازار: توسعه صنعت گردشگری و صنایع دستی وابسته به حضور مؤثر بخش خصوصی است. کسب‌ و کارهای گردشگری، از جمله آژانس‌های مسافرتی، هتل‌ها و شرکت‌های فعال در این حوزه، تنها از طریق سرمایه‌گذاری و مدیریت بخش خصوصی قادر به رشد پایدار و رقابتی خواهند بود.

در همین راستا، صنایع دستی نیز برای معرفی و بازاریابی موفق، نیازمند حمایت و نقش‌آفرینی بخش خصوصی هستند. بدون مشارکت فعال شرکت‌های خصوصی، توسعه این صنعت با چالش‌های متعددی مواجه خواهد شد و امکان بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های آن کاهش می‌یابد. مشارکت دولت در ایجاد زیرساخت‌های حمایتی می‌تواند تکمیل‌کننده تلاش‌های بخش خصوصی در این حوزه باشد.

یکی از عوامل کلیدی در رشد این بخش‌ها، حضور فعال اتاق‌های بازرگانی در تصمیم‌گیری‌های کلان گردشگری و صنایع دستی است. بدون مشارکت و نقش‌آفرینی این نهادها، دستیابی به توسعه پایدار در این صنایع دشوار خواهد بود. اتاق‌های بازرگانی به عنوان نماینده بخش خصوصی، می‌توانند مطالبات و نیازهای این حوزه را به شکل مؤثری مطرح کرده و به منظور بهبود شرایط فعالیت‌های گردشگری و صنایع دستی تلاش کنند.

از جمله موارد مهمی که حضور بخش خصوصی می‌تواند در آن تأثیرگذار باشد، افزایش کیفیت خدمات گردشگری، توسعه بازاریابی بین‌المللی و جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید است

از جمله موارد مهمی که حضور بخش خصوصی می‌تواند در آن تأثیرگذار باشد، افزایش کیفیت خدمات گردشگری، توسعه بازاریابی بین‌المللی و جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید است. بخش خصوصی قادر است با انعطاف‌پذیری و نوآوری، راهکارهایی خلاقانه برای توسعه پایدار این صنعت ارائه دهد و به ارتقای استانداردهای خدمات گردشگری و صنایع دستی کمک کند.

بسیاری از فعالان حوزه گردشگری، شامل آژانس‌های مسافرتی، هتل‌ها، شرکت‌های گردشگری و فعالان صنایع دستی، تمایل دارند امور خود را از طریق اتاق‌های بازرگانی پیگیری کنند. این نهادها نقش مهمی در تسهیل تعاملات اقتصادی، رفع موانع قانونی و حمایت از کسب‌ و کارهای این حوزه دارند و صدای بخش خصوصی را در سطح سیاست‌گذاری منعکس می‌کنند.

حضور بخش خصوصی می‌تواند موجب توسعه گردشگری پایدار، افزایش اشتغالزایی و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های محلی شود. این امر نیازمند همکاری گسترده بین فعالان اقتصادی، دولت و نهادهای مرتبط است تا با یک برنامه‌ریزی جامع، صنعت گردشگری و صنایع دستی را به یکی از موتورهای محرک اقتصادی کشور تبدیل کنند.

رونق گردشگری آبادان از مسیر اتاق بازرگانی می‌گذرد| دولتی‌ها دخالت نکنند

اتاق بازرگانی سکوی پرتاب گردشگری آبادان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: این اتاق همواره تلاش کرده که در زمینه صنعت توریسم و حوزه صنایع دستی به عنوان یک حامی واقعی باشد.

سیامک علیشاهپور در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: هجدهمین نمایشگاه بین المللی تهران و صنایع وابسته از ۲۳ الی ۲۶ بهمن ماه امسال در مرکز نمایشگاه‌های پایتخت برگزار شد که اتاق بازرگانی آبادان یک هیأت از فعالان گردشگری و صنایع دستی را به این نمایشگاه اعزام کرد.

رونق گردشگری آبادان از مسیر اتاق بازرگانی می‌گذرد| دولتی‌ها دخالت نکنند

وی افزود: دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری و هتل‌ها و همچنین هنرمندان صنایع دستی که در قالب هیأت اتاق بازرگانی آبادان به نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران و صنایع وابسته اعزام شدند، توانستند به شیوه مطلوبی ضمن معرفی خدمات و محصولات خود، بهره‌مندی خوبی را نیز کسب کنند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان ادامه داد: چند تفاهمنامه منعقد شد که همه آنها با مشورت هیات اعزامی بود چرا که نمی‌توان نسخه‌ای بدون مشورت نوشته شود و سپس انتظار خروجی مطلوب را داشته باشیم. اتاق بازرگانی آبادان در این نمایشگاه بستر را آماده کرد و امور اجرایی را به هیأت اعزامی محول کرد.

رونق گردشگری آبادان از مسیر اتاق بازرگانی می‌گذرد| دولتی‌ها دخالت نکنند

علیشاهپور توضیح داد: رایزنی با سفارت اندونزی در ایران، دیدار و پیگیری گردشگری سلامت از طریق مدیرعامل هلدینگ هگتا، پیگیری امور آموزشی از طریق آموزشگاه‌های معتبر کشوری، انعقاد تفاهمنامه با فرودگاه مهرآباد، رایزنی با سفیر بنگلادش در ایران، معرفی ظرفیت‌ها به بزرگ‌ترین گروه سرمایه‌گذاری کشور عمان، پیگیری افزایش پروازهای داخلی هواپیمایی ایران ایرتور و همچنین برقراری پرواز آبادان-کویت، معرفی ظرفیت‌ها به مدیر گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد کشور، آغاز همکاری با بخش خصوصی هتلداری قشم، پیگیری تسهیلات گردشگری از طریق مدیرکل سرمایه‌گذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری وزارت میراث و پیگیری مشکلات هتل‌های منطقه از طریق معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری وزارت میراث بخشی از عملکرد هیأت اعزامی اتاق بازرگانی آبادان به نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران بود.

رونق گردشگری آبادان از مسیر اتاق بازرگانی می‌گذرد| دولتی‌ها دخالت نکنند

وی بیان کرد: روسای ادارات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرهای آبادان و خرمشهر حضور دلگرم کننده در کنار هیأت اتاق بازرگانی آبادان داشتند که قدردان حضور آنها هستیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان خاطرنشان کرد: یکی از دیدارهای مهمی که صورت گرفت، حضور معاون اجتماعی و فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کنار هیأت اعزامی اتاق بازرگانی آبادان بود که رئیس کمیسیون گردشگری خواستار انتقال کارت بازرگانی شرکت‌های شستا و تاپیکو به اتاق بازرگانی آبادان شد و همچنین بر موضوع ضرورت تهیه بلیت پرواز از طریق آژانس‌های این منطقه تاکید کرد.

علیشاهپور عنوان کرد: انعقاد تفاهمنامه با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران و استفاده از ظرفیت این اداره کل برای توسعه سه حوزه مربوطه در آبادان، یکی از مطالبات فعالان گردشگری و صنایع دستی این منطقه طی سال‌های اخیر بود که خوشبختانه کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی آبادان با پیگیری اثربخش و تخصصی آن را محقق کرد.

رونق گردشگری آبادان از مسیر اتاق بازرگانی می‌گذرد| دولتی‌ها دخالت نکنند

ضرورت استفاده از ظرفیت اداره کل میراث تهران

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان در گفتگو با خبرنگار بازار در تشریح جزئیات تفاهم‌نامه با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، اظهار کرد: این تفاهم‌نامه به منظور ایجاد تعامل سازنده بین طرفین در زمینه توسعه گردشگری و صنایع ‌دستی، معرفی ظرفیت‌های این دو منطقه، تسهیل سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگری، تبادل اطلاعات و تجارب و اجرای برنامه‌های مشترک انجام شد.

کاظم خلف نژاد افزود: از مفاد این تفاهم‌نامه می‌توان به معرفی و تبلیغ جاذبه‌های گردشگری آبادان و تهران در سطح ملی و بین‌المللی، حمایت از سرمایه‌گذاری و ایجاد فرصت‌های جدید در حوزه گردشگری، اقامتگاه‌های سنتی، گردشگری سلامت و صنایع دستی، برگزاری نمایشگاه‌های مشترک گردشگری، توسعه گردشگری پایدار و بهره‌مندی از ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی دو منطقه و تبادل اطلاعات و دانش فنی در زمینه برنامه‌ریزی و مدیریت گردشگری اشاره کرد.

وی ادامه داد: تسهیل فرآیندهای قانونی و اداری برای فعالان بخش گردشگری در دو منطقه، بازاریابی و حمایت فروش صنایع دستی آبادان در بازارهای ملی و بین‌المللی، انتقال تجارب موفق تهران در حوزه گردشگری از جمله طرح‌های موفقی نظیر «بام لند» برای بهره‌برداری در آبادان، استانداردسازی و ارتقای سطح خدمات هتل‌های عضو کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی آبادان بر اساس معیارهای بین‌المللی از سایر مفاد این تفاهم‌نامه است.

تهران یکی از قطب‌های اصلی صنعت گردشگری ایران است که استفاده از تجارت این استان یک ضرورت تلقی می‌شود

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی آبادان تاکید کرد: استان تهران یکی از قطب‌های اصلی صنعت گردشگری ایران است که استفاده از تجارت این استان یک ضرورت تلقی می‌شود.

دولتی‌ها دخالت نکنند

یک فعال گردشگری در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: هر زمان که دولت در امورات بخش خصوصی دخالت کرده، مشکلات فراوان ایجاد شده و کشورهای توسعه یافته از طریق تکیه بر توان بخش خصوصی موفق شده‌اند بنابراین دولتی‌ها نباید در زمینه صنعت گردشگری دخالت کنند.

جبار موید راد تصریح کرد: مگر می‌شود دولت با سلیقه خود و بدون مشورت با بخش خصوصی تفاهمنامه‌های گوناگون انعقاد کند و سپس از بخش خصوصی انتظار اجرای آن را داشته باشد؟ این موضوع در سال‌های اخیر به ویژه در شهرهای آبادان و خرمشهر بلای جان صنعت گردشگری شده و کمر بخش خصوصی را شکسته است. انتظار می‌رود دولت از تصدی‌گری دست بردارد و اجازه نفس کشیدن به بخش خصوصی حوزه گردشگری را بدهد.

وی افزود: در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری تهران دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری، هتل‌ها و صنایع دستی عمدتاً از طریق اتاق بازرگانی آبادان در این نمایشگاه حضور یافتند و توانستند عملکردی درخشانی از خود به جای بگذارند.

بخش دولتی گردشگری در شهرهای آبادان و خرمشهر شفاف‌سازی کند در سال‌های اخیر چند تفاهمنامه منعقد کرد؟ آیا به خروجی منتهی شد؟ نتیجه آن همه تفاهمنامه رنگارنگ چه بود و تا چه اندازه در بهبود کسب و کارهای گردشگری و صنایع دستی تاثیرگذار بود؟

این فعال گردشگری ادامه داد: بخش دولتی گردشگری در شهرهای آبادان و خرمشهر شفاف‌سازی کند در سال‌های اخیر چند تفاهمنامه منعقد کرد؟ آیا به خروجی منتهی شد؟ نتیجه آن همه تفاهمنامه رنگارنگ چه بود و تا چه اندازه در بهبود کسب و کارهای گردشگری و صنایع دستی تاثیرگذار بود؟

موید راد گفت: از رئیس و هیأت رئیسه و همچنین کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی آبادان سپاسگزاریم که به دنبال تحقق مطالبات فعالان گردشگری و صنایع دستی هستند و از هرگونه بزرگنمایی، حذف متخصصان، منتقدان و اقدامات نمایشی همچون کلیپ بدون خروجی پرهیز می‌کنند.

وی تاکید کرد: فعالان گردشگری انتظار دارند که اتاق بازرگانی آبادان فقط در نمایشگاه گردشگری تهران شرکت نکند و در همه نمایشگاه‌ها به ویژه نمایشگاه‌های خارجی نیز حضور داشته باشد.

توسعه صنعت گردشگری و صنایع دستی به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصادی، نیازمند همکاری مؤثر بخش خصوصی است. بخش خصوصی با توانمندی در جذب سرمایه‌گذاری‌های جدید، ارائه خدمات با کیفیت و ایجاد راهکارهای نوآورانه می‌تواند به رشد پایدار این صنایع کمک کند.