شناسهٔ خبر: 71428889 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مخالفت اسلواکی با اعزام نیرو به اوکراین و عضویت آن در ناتو

تهران-ایرنا- نخست وزیر اسلواکی اعلام کرد که این کشور به هرگز با پذیرش اوکراین در ناتو موافقت نمی کند و هیچگاه نیروهای خود را به اوکراین اعزام نخواهد کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از خبرگزاری تاس، دولت اسلواکی در بیانیه ای اعلام کرد: رابرت فیکو بارها موضع خود را در مورد درگیری در اوکراین بیان کرده است. اولاً، او هرگز عضویت اوکراین را در ناتو نخواهد پذیرفت. دوم، اسلواکی هیچ نیروی نظامی را به اوکراین اعزام نخواهد کرد.

در ادامه این بیانیه آمده است: اتحادیه اروپا مجاز به تصمیم گیری درباره مشارکت نیروهای خارجی در عملیات حفظ صلح در کشور ثالث نیست. این کار تنها بر اساس قطعنامه‌ای که توسط یک ساختار مربوطه سازمان ملل به تصویب رسیده است یا بر اساس توافق‌های دوجانبه بین اوکراین و کشورهایی که می‌خواهند نیرو به خاک آن اعزام کنند، انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، گروهی از کشورهای اروپایی در حال بررسی طرحی برای اعزام نیرو به اوکراین با هدف کمک به اجرای توافق صلح احتمالی کی‌یف با روسیه در آینده هستند.

براساس گزارش‌ها، اگرچه جزئیات چندانی در مورد این طرح فاش نشده است، اما انگلیس و فرانسه در خط مقدم این کشورها قرار دارند. کشورهای درگیر در این طرح تمایلی به ارائه جزئیات نداشته و قرار نیست امتیازی به ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه برای پایان جنگ سه ساله بدهند. اما به وضوح می توان تشخیص داد که ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین به دنبال تضمین برای برقراری صلح در کشورش است. او بهترین راه برای تضمین این امر را عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) می داند که از مدت‌ها پیش وعده آن به کی‌یف داده شده بود، اما با آمدن دونالد ترامپ این گزینه از روی میز رئیس‌ جمهوری آمریکا برداشته شده است.