شناسهٔ خبر: 71428462 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

ام اس؛ از استمرار در درمان تا فرزندآوری زوجین مبتلا به این بیماری

ام اس، یک بیماری خودایمنی محسوب می‌شود که سیستم عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و موجب بروز مشکلاتی همچون ضعف، خستگی، اختلالات شناختی و مشکلات حرکتی می‌شود و با وجود تنوع علائم، استمرار در درمان و حمایت خانواده می‌تواند منجر به بهبود کیفیت زندگی بیماران شود و از پیشرفت بیماری جلوگیری کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بیماری ام اس یا مالتیپل اسکلروزیس، یک اختلال خودایمنی است که سیستم عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ در این بیماری، سیستم ایمنی بدن به غلاف میلین که پوشش محافظ رشته‌های عصبی است، حمله و آن‌ها را تخریب می‌کند که این امر موجی تشکیل بافت اسکار یا پلاک می‌شود و در نهایت می‌تواند آسیب دائمی رشته‌های عصبی را به همراه داشته باشد.

علائم بیماری ام اس بسیار متنوع و غیرقابل پیش‌بینی است که بعضی از این علائم شامل مشکلات بینایی، سوزن سوزن شدن و بی‌حسی، درد و اسپاسم، ضعف یا خستگی، اختلال در تعادل و سرگیجه و مشکلات شناختی می‌شود و شدت این علائم در هر فرد متفاوت است، حتی در مواردی ممکن است بیماری ام اس منجر به فلج شدن، کاهش بینایی و کاهش عملکرد مغز را به همراه داشته باشد.

ازدواج و فرزندآوری افراد درگیر با بیماری ام اس یکی از نگرانی‌هایی است که بیماران را درگیر می‌کند، اما به‌طور کلی، ممنوعیتی برای ازدواج و فرزندآوری افراد مبتلا به ام اس وجود ندارد و بعضی از داروهای مورد استفاده در درمان ام اس ممکن است بر باروری تأثیر منفی داشته باشد که با توجه به این موضوع، زوجین درگیر با این بیماری باید به لزوم مشورت با پزشک پیش از تصمیم‌گیری برای فرزندآوری توجه داشته باشند.

ام اس؛ از استمرار در درمان تا فرزندآوری زوجین مبتلا به این بیماری

مصرف بعضی داروهای ام اس در دوران بارداری ممنوع است / برای فرزندآوری با پزشک مشورت کنید

مسعود اعتمادی‌فر، متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص فلوشیپ بیماری ام اس در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه داروهای موجود برای درمان بیماری ام اس تأثیر بسیار مؤثری بر پیشگیری از حملات این بیماری و جلوگیری از پیشرفت آن دارد، اظهار کرد: افراد درگیر با بیماری ام اس باید برای بارداری با برنامه‌ریزی عمل کنند و تحت نظر پزشک باشند.

وی با بیان اینکه بعضی از داروهایی که برای بیماری ام اس استفاده می‌شود را می‌توان حتی در دوران بارداری ادامه داد، افزود: توصیه می‌شود بارداری با برنامه‌ریزی دقیقی انجام شود و در صورتی که برای بارداری برنامه‌ریزی دقیقی وجود نداشته باشد، احتمال بروز عوارض وجود دارد.

متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص فلوشیپ بیماری ام اس با بیان اینکه مصرف بعضی داروها در دوران بارداری برای بیماران ام اس ممنوع است، تصریح کرد: نحوه قطع مصرف دارو برای بارداری از اهمیت بالایی برخوردار است و برای پیشگیری از بروز عوارض، فرد درگیر با بیماری ام اس باید تحت نظر پزشک باشد.

درمان بیماری ام اس، مهم‌ترین و سخت‌ترین قسمت برخورد با این بیماری است

اعتمادی‌فر با بیان اینکه فرزندآوری برای مردان مبتلا به بیماری ام اس نیز منعی ندارد، ادامه داد: با توجه به مصرف دارو در بیماران ام اس، در صورت ابتلای مردان به بیماری ام اس نیز بارداری باید طبق نظر پزشک انجام شود تا شرایط برای فرزندآوری سالم و مناسب فراهم شود.

وی با اشاره به اینکه انجمن‌ها حامی خوبی برای بیماران مبتلا به بیماری‌ها از جمله بیماری ام اس هستند و انجمن ام اس اصفهان نیز علاوه‌بر روند درمانی، حمایت‌های فرهنگی، روانی، اقتصادی و معیشتی از بیماران دارد، گفت: درمان بیماری ام اس، دغدغه بیمار و پزشک و مهم‌ترین و سخت‌ترین قسمت این بیماری، درمان محسوب می‌شود.

متخصص مغز و اعصاب و فوق تخصص فلوشیپ بیماری ام اس با بیان اینکه انتخاب درمان مناسب برای بیمار ام اس از اهمیت بالایی برخوردار است، اضافه کرد: بیمار در طول روند درمان بیماری ام اس باید علاوه‌بر داشتن اعتماد به پزشک، به داروی مصرفی خود نیز اعتماد کند و مصرف دارو را به‌صورت مستمر و در فواصل زمانی مشخص شده توسط پزشک ادامه دهد.

ام اس؛ از استمرار در درمان تا فرزندآوری زوجین مبتلا به این بیماری

به‌طور کلی، استمرار در درمان بیماری ام اس نیز از اهمیت زیادی برخوردار است، درمان‌های موجود می‌تواند وضعیت بیماری را کنترل کند، بعضی از علائم را کاهش دهد و روند پیشروی بیماری را به تعویق بیندازد، اینترفرون بتا یکی از نخستین درمان‌های تأیید شده برای بیماری ام اس محسوب می‌شود که به‌صورت تزریقی تجویز می‌شود و به کنترل بیماری کمک می‌کند.

استمرار در درمان ام اس به بیماران کمک می‌کند زندگی بهتری داشته باشند و از پیشرفت بیماری جلوگیری می‌کند و پایبندی به درمان می‌تواند به کاهش عوارض جانبی داروها و بهبود کیفیت زندگی بیماران منجر شود، با توجه به تأثیر و اهمیت پایبندی به درمان در بیماران ام اس، افراد باید همواره به توصیه‌های پزشک عمل کنند و درمان خود را به‌صورت منظم دنبال کنند.

حمایت خانواده و دوستان از بیماران مبتلا به ام اس نقش حائز اهمیتی در بهبود وضعیت روحی و جسمی آن‌ها دارد و ایجاد محیطی حمایتی و مثبت می‌تواند به بیماران کمک کند با چالش‌های بیماری بهتر مقابله کنند و زندگی باکیفیت‌تری داشته باشند.