به گزارش خبرگزاری ایمنا، منطقه ۴ شهرداری اصفهان، منطقهای سرزنده و شاداب است که بیشترین سرانه فضای سبز را به خود اختصاص داده و دارای محلاتی بسیار قدیمی است که فرهنگی غنی را در خود نهفته دارند.
وجود ظرفیتهای قابل توجه در این منطقه منجر به رشد و توسعه منطقه شده است تا تنها به داشتههای خود اکتفا نکند و ضمن حفظ و بازآفرینی تاریخ و هویت محلات قدیمی به ایجاد محلات جدید در دل منطقه با معماری جدید و البته بلندمرتبههای تازهنفس بپردازد.
منطقه ۴ شهرداری اصفهان همچون بهشتی کوچک در شرق این کلانشهر واقع شده است که علاوهبر فضای سبز و درختان تنومند و کهنسالی که دارد، دارای قدمتی دیرینه است که حرفهای ناگفته بسیاری دارد و تاریخ که بخش مهمی از آن را تشکیل میدهد با روح ساکنان آن عجین شده است.
این منطقه یکی از بزرگترین مناطق شهری اصفهان است و به لحاظ وسعت و عرصهای که در سطح شهر دارد، دومین منطقه پس از منطقه ۱۲ و به لحاظ وسعت فضای سبز نخستین منطقه محسوب میشود؛ مساحت این منطقه ۷۵۰۰ هکتار است که میتوان گفت ۱۴ درصد از مساحت کل شهر را به خود اختصاص میدهد و از این ۷۵۰۰ هکتار ۱۵ درصد داخل محدوده و ۸۵ درصد آن حریم است.
از این مساحت حدود ۹۰۰ هکتار به فضای سبز اختصاص دارد که میتوان گفت بین مناطق شهرداری اصفهان بیشترین وسعت فضای سبز به منطقه ۴ اختصاص یافته و دارای سه بخش اصلی فضای سبز حاشیه رودخانه از پل بزرگمهر به سمت شرق و قسمت شمال رودخانه زایندهرود، فضای سبز باغ غدیر و فضای سبز پارک جنگلی شرق است که در مجموع ۹۰۰ هکتار است، البته حدود ۱۶ درصد از فضای سبز کل شهر در این منطقه واقع شده است.
منطقه ۴ شهرداری اصفهان دارای ۱۷ محله از جمله مفتح، چشمه باقرخان، شاهزید، مهرآباد، کردآباد، شهرستان، پینارت، زوان، روشندشت، همدانیان و رکنالدوله است که ۸۲۰ شهید را تقدیم وطن کرده است و شهرداری این کلانشهر به میزبانی خانوادههای آنها در این منطقه، مفتخر است.
تپه اشرف در محدوده پل شهرستان و محل سابق نمایشگاه وجود دارد، همچنین باغ غدیر با مساحت ۴۵ هکتار از مکانهای ویژه منطقه بهشمار میرود که با قدمتی ۳۰ ساله از بافتهای شاخص کشور محسوب میشود؛ وجود مجموعه اداری امیرکبیر و بخشی از رینگ حفاظتی این منطقه را به لحاظ موقعیتی شاخص کرده است.
آنچه در ادامه میخوانید، حاصل گفتوگوی خبرنگار ایمنا با محسن زمانی، مدیر منطقه ۴ شهرداری اصفهان برای آگاهی هرچه بیشتر شهروندان از پروژههای عمرانی و توسعهای منطقه، ظرفیتها و چالشهای موجود، تلاشهای مدیریتی و پاسخ به نیاز شهروندان در سال جاری است.
ایمنا: هفتم دی ۱۴۰۱ با حکم شهردار اصفهان بهعنوان مدیر منطقه ۴ شهرداری این کلانشهر منصوب شدید؛ منطقهای که از دیرباز بهعنوان یکی از مناطق مناسب محل سکونت انتخاب شده و با عنوان «عروس مناطق شهر اصفهان» مطرح بوده است. مهمترین دستاورد فعالیت ۲۴ ماهه شما در این منطقه چه بوده است؟
زمانی: سه ماه پیش از این تاریخ یعنی در مهر ۱۴۰۱ با حفظ سمت مدیرکل بازرسی شهرداری، بهعنوان سرپرست منطقه مشغول فعالیت شدم و مهمترین دستاورد خود را بازگشت آرامش به این منطقه میدانم.
پیش از این فضای اداری منطقه ۴ ملتهب بود و تنشهایی میان کارکنان و مردم و اربابان رجوع وجود داشت که حضور من آرامش و تقویت حس اعتماد میان همکاران و مردم را در منطقه ایجاد کرد و مقدمهای شد تا منطقه به آرامش برسد و بتواند خدمات بهتری به مردم انجام دهد.
نفس این جابهجایی از بازرسی به منطقه، فضای ملتهب را از بین برد و با شفافیت ایجادشده همکاران احساس آرامش کردند و بهنوعی فضای مثبتی به مردم القا شد که مقدمهای بود تا شهرداری بتواند وظایف خود را بهتر و با کیفیتتر انجام دهد.
طی بیش از دو سال توانستیم جایگاه و شاخص منطقه ۴ را حفظ کنیم؛ معتقدم علاوهبر اجرای پروژههای عمرانی، در این اوضاع سخت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی حفظ سرزندگی شهر و تداوم رضایت شهروندان بسیار حائز اهمیت است.
اگر مردم همچنان بگویند منطقه ۴ بهلحاظ نظافت منطقه خوبی بوده و افت نکرده است، یعنی توانستهایم نظافت منطقه را حفظ کنیم و به عقب برنگشتهایم که این دستاورد خوبی است، البته هرچه تلاش کنیم، باز هم نمیتوانیم حق مردم را ادا کنیم.
ایمنا: کدام ویژگی بارز، منطقه ۴ را از سایر مناطق نصفجهان متمایز کرده است؟
زمانی: منطقه ۴ خصوصیاتی دارد که موجب شده است مردم شهر نسبت به منطقه حس خوبی داشته باشند؛ از جمله دلایل آن خدمات جاری و ساری است که اتفاق میافتد، در واقع مدیریت شهری توانسته است طوری رفتار کند که کیفیت خدماترسانی افت نکند.
این منطقه چند ویژگی دارد که وجه تمایز آن با سایر مناطق است، نخست اینکه در میان مناطق پانزدهگانه شهرداری، منطقه ۴ بیشترین سرانه فضای سبز را دارد که حفظ فضای سبز بسیار دشوار است، همچنین در این منطقه مکانهای تفریحی و خاص بارزی از جمله محور رودخانه، باغ جوان، مجموعه ورزشی مشتاق، باغ غدیر، خانه کرامت، مجموعههای فرهنگی متعدد، خانه خلاقیت، باغ گلها و مجموعه اداری ۲۲ بهمن وجود دارد.
علاوهبر موارد اشارهشده، وجود ساختمان شورای اسلامی شهر و ستاد فرماندهی آتشنشانی واقع در پل بزرگمهر و دفتر نمایندگان مجلس در محدوده منطقه ۴ موجب شده است تا این منطقه زیر ذرهبین باشد.
ایمنا: بر اساس آمارها ۳۰ درصد فضای سبز کلانشهر اصفهان در منطقه ۴ قرار دارد؛ برای تأمین منابع آبی مورد نیاز آنچه اقداماتی انجام شده است؟
زمانی: با شرایط جوی و بارشی سالهای اخیر، دچار خشکسالی سختی هستیم؛ با وجود خشک شدن رودخانه زایندهرود و چاههای سطح منطقه، تدابیری در کل شهرداری و خدمات شهری اندیشیده شده است.
یکی از راهکارها ایجاد مخازن آب بود که طی دو سال گذشته چهار مخزن آب در این منطقه طراحی و اجرا شد و به بهرهبرداری رسیده است؛ در بلوار ارغوانیه و محلات کردآباد و کلمان، بهرهبرداری از مخازن آب انجام شده و اجرای مخزن باغ غدیر رو به پایان است، همچنین در محور مشتاق است که سال آینده اجرایی میشود.
مخازن آب همچون تانکهای آب خانهها عمل میکند، آبهای زیرسطحی به داخل مخازن هدایت و به شبکه آبیاری پمپاژ میشود.
یکی از اقدامات خوب انجامشده طی دو سال گذشته ایجاد شبکه آبیاری قطرهای با هزینهای بیش از ۱۰ میلیارد تومان در جنگل شرق برای کاهش مصرف و مصرف بهینه آب بوده است، همچنین در سطح منطقه لولهگذاریهای جدید انجام و شبکه آبیاری اصلاح شده است.
از دیگر اقدامات انجام شده، آبرسانی به فضاهای سبز توسط تانکر بوده است که سال جاری حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان برای کرایه آب و تانکر هزینه کردهایم، بنابراین برای اصلاح شبکه و پیشبینی مخازن آب اقداماتی انجام شده است.
رینگ پساب در مرز مشترک مناطق ۴ و ۶ شهرداری و مخزن پساب در فیزادان قرار دارد که پیشبینی شده است تا در مواقع اضطراری بتوانیم بهطور مشترک با منطقه ۶ از آب پساب استفاده کنیم.
ایمنا: تپه اشرف بهعنوان یکی از نقاط تاریخی و میراثی شهر اصفهان در عرصهای به وسعت هفت هکتار از اراضی حاشیه رودخانه زایندهرود و خیابان مشتاق واقع شده که در اختیار میراث فرهنگی است؛ این محل یکی از جاذبههای تاریخی و گردشگری، اما تاریک منطقه ۴ است که با نورپردازی ویژه میتوان نسبت به جذب گردشگر نیز اقدام کرد. در این راستا چه مذاکراتی با میراث فرهنگی انجام شده است و چه آیندهای برای آن متصور هستید؟
زمانی: حوزه میراث حساسیتهای زیاد و سختگیرانه دارد، در واقع حتی مجوز تخریب یک اتاق متعلق به بسیج که در ورودی بازارچه قرار دارد، داده نشد، بنابراین ورود به این حیطه بسیار دشوار است.
هماهنگی اولیه با میراث فرهنگی انجام شده است تا در سال ۱۴۰۴ ساماندهی پیرامون تپه اشرف انجام شود؛ سمت غرب تپه اشرف پارک قرار دارد و سمت شرق ورودی نمایشگاه و پل شهرستان است که در سال ۱۴۰۴ پیرامون این دو مکان ساماندهی و نورپردازی تپه اشرف انجام میشود. مشابه کاری که در کوه صفه و کوه دنبه انجام شد، بدون دخل و تصرف این اقدامات انجام میشود و معطل میراث نمیمانیم.
ایمنا: از «مهرآباد» تا «کردآباد» محلههای بالا و پایین زیادی در این منطقه استراتژیک وجود دارد، برای برخورداری یکسان شهروندان از امکانات شهری چه اقداماتی انجام شده است؟
زمانی: این موضوع همواره دغدغه مهم من بوده است؛ از جمله اینکه در این دوره برای محله کردآباد کار ویژه انجام و از بنبست خارج شود.
کردآباد تا مرکز منطقه ۴ یک خیابان بیشتر فاصله ندارد، باید این فاصله طبقاتی رعایت شود، از اینرو شورای اسلامی شهر در دوره ششم فعالیت خود با تشکیل کمیسیون ویژه محلات کمبرخوردار، تلاش کرده است در تمام شهر، همگنی را در مناطق و محلات محروم ایجاد کنند تا این اختلاف طبقاتی به حداقل برسد و در این منطقه نیز اقدامات خوبی انجام شده است.
طی دو سال گذشته یکی از کارها و ردیفهای بودجهای منطقه ساماندهی مادی نیاصرم بود که از بزرگمهر به سمت شرق ادامه دارد؛ ساماندهی این مادی را از نقطه پایانی در محدوده منطقه آغاز کردیم و بهجای اینکه منتظر بمانیم تا پنج سال آینده به کردآباد برسد، کار را از شرق آغاز کردیم.
در کردآباد از سمت ورزشگاه شهدای کردآباد به سمت مرکز محله کردآباد نیز ساماندهی مادی نیاصرم با مالونچینی، دیوارهها و ساماندهی فضای سبز انجام میشود، اقدامی که در محله مهرآباد و مرکز منطقه ۴ نیز انجام دادیم.
در مرکز محله کردآباد اقداماتی از جمله آزادسازی گلوگاهها انجام شد. یکی دیگر از دغدغههای اهالی کردآباد احداث ادامه خیابان علامه امینی شرقی است که بهدلیل مباحث تملکی به مشکل خورد، اما کماکان این موضوع را رها نکردهایم، ترجیح ما این بود که با توافق پیش برویم و از کمیسیون مواد ۸ و ۹ قانون شهرداری استفاده نکنیم.
سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۴ برای این کار بودجه در نظر گرفته شده بود، اما نتوانستیم هزینه کنیم.
محلات محروم دیگری همچون کلمهخوران، زوان، پینارت و حتی روشندشت در منطقه ۴ وجود دارند که در سالهای اخیر به این منطقه ملحق شدهاند و پیش از این در قالب روستا توسط بخشداری اداره میشدند؛ این محلات همچنان محرومیت دارند، اما آنها را رها نکردهایم و در بودجه مدنظر قرار دادهایم.
امیدوارم اختلاف طبقاتی محلات منطقه به حداقل برسد و بتوانیم خدمات خوبی را در مناطق دارای محرومیت ادامه دهیم.
ایمنا: از برنامههای مدیریت شهری ششم اصفهان «محلهمحوری» بوده است؛ در این راستا چه اقدامات شاخصی در این منطقه انجام و کدامیک از محلههای منطقه در قالب اجرای این طرح نونوار شد؛ چه اعتباراتی در این زمینه هزینه شده است؟
زمانی: سال ۱۴۰۱ محله «کلمهخوران» در طرح محلهمحوری منطقه ۴ قرار گرفت و ورودی محله از سمت محور مشتاق ساماندهی شد که با احتساب تملک و اجرا در مجموع حدود ۵۰ میلیارد تومان هزینه شد.
سال ۱۴۰۲ سه محله کردآباد، زوان و روشندشت در طرح محلهمحوری قرار داشت و در سال ۱۴۰۳، ارائه خدمات در محلههای کردآباد و زوان را استمرار دادیم و بودجه محله پینارت را اضافه و بودجه خوبی پیشبینی کردیم.
سال ۱۴۰۲ حدود ۳۱ میلیارد تومان بودجه برای محلهمحوری در منطقه ۴ در نظر گرفتیم و حدود ۲۶ میلیارد تومان هزینه شد، همچنین آزادسازی میدان کردآباد، ایجاد پارکهای محلی در روشندشت و زمین ورزشی در زوان و روشندشت انجام شد و در سال ۱۴۰۳ اقدامات زیرساختی را ادامه دادیم.
سال جاری حدود ۳۳ میلیارد تومان اعتبار برای پروژههای محلهمحور پیشبینی شد که تا این لحظه حدود ۱۶ میلیارد تومان تأمین اعتبار شده است و امیدوارم تا پایان سال بتوانیم آن را تکمیل کنیم.
احداث زمین ورزشی چندمنظوره در محله زوان رو به پایان است، همچنین ساماندهی مادی نیاصرم در محله کردآباد و ساماندهی محله پینارت انجام شده است، البته بخشی از ساماندهی محله پینارت برای احداث شبکه فاضلاب متوقف شده بود، زیرا شرکت آبوفاضلاب نتوانست به تعهدات خود عمل کند و بسیاری از اقدامات ما مربوط به این موضوع است، از جمله آسفالت و ساماندهی معابر تا زمانی که فاضلاب احداث نشده است و نمیتوانیم آسفالت انجام دهیم.
این بودجهها در مقابل کمبودها و اقداماتی که باید انجام شود، پاسخگو نیست که امیدوارم با رونق اوضاع اقتصادی و درآمد منطقه عدد بهتری جذب شود و نیازهای مردم را اولویتبندی کنیم و عدد مربوط را بجا هزینه کنیم.
سال آینده اجرای طرح محلهمحوری در محلات کردآباد و پینارت ادامه مییابد و در عین حال محله رکنالدوله اضافه میشود، زیرا این محله با وجود اینکه در مرکز منطقه ۴ واقع شده، اما خیابان اصلی آن عرض کمی دارد و معابر فرعی دچار مشکل است، هرچند سال جاری ساماندهی مادی خرم انجام شد که محله رکنالدوله را نیز پوشش میداد.
در پوسته محور مشتاق و میدان شهدای هستهای نیز اقدامات خوبی انجام شده است، اما در دل محلات آن همچنان کمبودها وجود دارد که امیدوارم بتوانیم در عمق محلات نیز خوب کار کنیم.
ایمنا: از بودجه و اعتبارات منطقه ۴ در سال جاری بگویید و اینکه تاکنون چقدر از آن محقق شده است؟
زمانی: سال ۱۴۰۱ که وارد این منطقه شدم، بودجه آن ۴۷۰ میلیارد تومان بود و سال جاری بودجه مصوب ۱,۴۷۰ میلیارد تومان است که بر اساس آمار و اطلاعات، بودجه منطقه رشدی حدود سهبرابر داشته است.
برای سال آینده بودجه دو هزار میلیارد تومانی بسته شده و بهنوعی در فاصله سه سال بودجه منطقه چهار برابر افزایش پیدا کرده است که نشان میدهد منطقه ظرفیت برای کار و خدمترسانی بیشتر را دارد، اما روی دیگر سکه این است که بیشتر بودجه شهرداری از طریق مردم تأمین میشود و درآمد حاصل از راه صدور پروانه است که بهدلیل شرایط اقتصادی کنونی، سال جاری نتوانستیم جذب درآمد لازم را داشته باشیم.
بودجه مصوب سال ۱۴۰۳ حدود ۱,۴۳۰ میلیارد تومان بود که در فرایند اصلاح بودجه به حدود ۱,۶۰۰ میلیارد تومان رسید، از این مقدار نسبت به مصوب ۵۰ درصد و نسبت به اصلاح ۴۵ درصد وصول بودجه داشتیم که نسبت به اوضاع پایانسال و تحقق بودجه در سالهای آینده، این شرایط مطلوب نیست.
وقتی بودجه جذب نمیشود، در اجرای تعدادی از پروژهها و کارهای مدنظر باید با احتیاط بیشتری عمل کنیم که امیدوارم در یک ماه باقیمانده سال، با حضور مردم و وصول درآمدها بتوانیم جریان خدمترسانی و سرعتبخشیدن به پروژهها را ادامه دهیم.
هزینههای جاری منطقه از جمله نظافت و رفتوروب معابر و جمعآوری زباله قابل توجه بوده، بهطوری که ماهانه حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان هزینه این موارد است؛ اگر دغدغه مسائل مالی را نداشته باشیم، میتوانیم بسیاری از پروژههای شاخص را با سرعت پیش ببریم.
ایمنا: بر اساس بودجه سال جاری چه تعداد پروژه شاخص، مهم منطقهای و منطقهای در دستور کار منطقه ۴ قرار گرفته است؟
زمانی: سال جاری ۱۴۴ پروژه در این منطقه تعریف شد که از این تعداد ۷۷ پروژه مستمر است؛ پروژههای مستمر پروژههایی است که با روزمرگی مردم سروکار دارد. ۱۰ پروژه شاخص، ۱۳ پروژه مهم منطقهای، ۳۳ پروژه منطقهای و ۱۱ پروژه محلهمحور در این منطقه طی سال جاری تعریف کردیم.
مهمترین پروژه شاخص منطقهای ادامه تعریض رینگ چهارم است که حدود هشت کیلومتر آن حدفاصل پل روی رودخانه تا پل شهید سلیمانی در محدوده منطقه ۴ قرار دارد؛ سال جاری تعریض این رینگ از عرض ۲۰ متر به ۴۰ متر انجام شد و سال آینده احداث تقاطع غیرهمسطح شهید فخریزاده از محور روشندشت به سمت انرژی اتمی نیز در مسیر رینگ انجام میشود که جزو پروژههای شاخص شهری بهشمار میرود و با هزینه تملک و اجرا یک پروژه حدود هزار میلیاردی است که بخشی از هزینههای آن را شهرداری مرکزی تأمین میکند،
پروژه شاخص دیگر «احداث مجموعه فرهنگی تفریحی شرق» یا کوه نخودی است که در مجاورت شهر رویاها قرار دارد، این مکان سالها قرار بود سایت تفریحی و مشابه کوه صفه برای شرق اصفهان شود، بنابراین بودجه مورد نیاز در نظر گرفته شد تا بتوانیم فاز نخست را سال آینده احداث کنیم.
در محل نمایشگاه بینالمللی سابق واقع در پل شهرستان چند سوله وجود دارد که در این مکان نیز قرار است طرحی با عنوان مجموعه فرهنگی تفریحی با محوریت نوجوان اجرا شود، همچنین تعریض پل روی رودخانه یک کار مشترک میان مناطق ۴ و ۶ شهرداری جزو پروژههای شاخص است.
از جمله پروژههای مهم منطقهای «باغ غدیر» است که تاکنون یک پارک محصور بوده است، اما قصد داریم آن را به یک پارک موضوعی تبدیل کنیم تا پیرامون موضوع غدیر و نهجالبلاغه در آن کار شود.
سال گذشته و سال جاری اقداماتی در عرصه باغ غدیر از طریق المانها انجام شده است، علاوهبر این در ساختمان الغدیر که ساختمان مرکزی است، گالری غدیر احداث میشود که مقدمات آن فراهم شده است، همچنین نمایشگاه غدیر در دو طبقه در حال اجرا است.
مجموعه اقداماتی تعریف شده است که امیدواریم تا عید غدیر سال آینده بهطور رسمی افتتاح شود تا باغ موضوعی غدیر در کل کشور نمونه باشد و به یک سایت فرهنگی، اعتقادی، معنوی و تفریحی تبدیل شود و این مکان به یکی مقاصد گردشگران تبدیل شود.
یکی دیگر از پروژههای مهم منطقهای نورپردازی پل غدیر با موضوع غدیر است که با همکاری سازمان زیباسازی محوری از پل غدیر تا خیابان علامه امینی و باغ غدیر تعریف شده است که قرار بود قبل از پایان سال به بهرهبرداری برسد.
در میدان شهدای هستهای نیز یک المان هستهای نصب شد و پیگیر نورپردازی آن هستیم، همچنین بازسازی خیابان شهید رضایی در کردآباد و احداث پارک کنار میدان، احداث مخازن آب و ساماندهی مادی خرم از دیگر پروژهها بهشمار میرود.
یکی از کارهای مهمی که در محور پارک مشتاق انجام شد، بازسازی و بهینهسازی سه سرویس بهداشتی بود، همچنین ساماندهی محور کندوری مشتاق از میدان شهدای هستهای تا پل بزرگمهر انجام شده است. در اقدامی دیگر دفع آبهای سطحی در محور بالادست انجام شد.
تقویت روشنایی باغ غدیر و ساماندهی خیابان ولیعصر (عج) در بلوار روشندشت تا پایان سال جاری به پایان میرسد.
یکی از پروژههای مستمر منطقهای پنصب پلاکهای آبی هوشمند بود که منطقه ۴ جزو مناطق پیشرو است، همچنین آبنماهای سطح منطقه، تجهیز و ساماندهی ایستگاههای ورزش صبحگاهی، نصب اسباببازی و کفپوش پارکها، ترمیم سیستم آبیاری قطرهای و روکش و ترمیم آسفالت و اصلاح هندسی تقاطعها و هوشمندسازی تقاطعها بهطور مستمر انجام میشود.
ایمنا: در حال حاضر چند میلیارد ریال پروژه مشارکتی در منطقه ۴ فعال است و چند درصد میزان بودجه ۱۴۰۳ را تأمین میکند؟ چه تسهیلاتی برای رغبت بیشتر سرمایهگذاران بهمنظور سرمایهگذاری در این منطقه فراهم شده است؟
زمانی: بیش از هزار میلیارد تومان پروژه مشارکتی در منطقه ۴ داریم که سهم منطقه حدود ۶۰ درصد است، اما در بودجه رقم آن ۱۵۰ میلیارد تومان دیده شده است؛ اگر بودجه منطقه را حدود ۱,۵۰۰ میلیارد تومان فرض کنیم، پروژههای مشارکتی ۱۰ درصد بودجه منطقه را به خود اختصاص داده است که توانستیم ۵۰ درصد و حدود ۷۶ میلیارد تومان را ثبت کنیم.
در حال حاضر چهار پروژه مشارکتی فعال در سطح این منطقه داریم که از جمله آنها پارکینگ تجاری اداری در مجموعه اداری امیرکبیر، واقع در خیابان ۲۲ بهمن است؛ یک پروژه مسکونی در خیابان مهران و یک پروژه تجاری اداری نبش خیابان جی و اتوبان شهید صیاد شیرازی نیز داریم.
دو پروژه مجموعه تجاری اداری در بلوار گلها و پروژه مجتمع مسکونی در خیابان داروسازی نیز در مرحله فراخوان و ثبت قرارداد است، البته منطقه ۴ این ظرفیت را دارد که با سهم تفکیکی که از اراضی پیدا میکند، بتواند در پروژههای مشارکتی بهتر وارد شود.
از نظر حریم بودن، منطقه ۴ در رتبه اول است، در واقع از ۱۰۰ درصد اراضی منطقه که حدود ۷۵۰۰ هکتار است، ۸۵ درصد آن حریم است و تنها ۱۵ درصد از سطح منطقه داخل حریم است و که برای منطقه ارزشآفرین است، بنابراین زمین زیادی که بتوانیم تفکیک داشته باشیم وجود ندارد.
ایمنا: کدامیک از برنامهها و اهداف شما در این منطقه هنوز به نتیجه نرسیده و دلیل آنچه بوده است؟
زمانی: بهدلایل مختلف فنی و قانونی به تمام اهداف نرسیدهایم؛ در بعضی موارد محدودیت بودجهای داشتهایم، یک مورد ادامه خیابان علامه امینی است که برای احداث آن تلاش کردیم، البته بودجه آن از سال ۱۴۰۴ حذف نشده است.
بازسازی بافت فرسوده و طرح بازآفرینی شهری در محله کردآباد، کلمهخواران و رکنالدوله هنوز انجام نشده است، از اینرو با بخش خصوصی و افرادی وارد مذاکره شدیم که امیدوارم این کار به نحو احسن انجام شود.
مورد دیگر عملیات مربوط به باغ غدیر است که آنطور که در ذهن داشتم سرعت لازم را نداشت؛ یکی دیگر از خواستههای مردم لکهگیری آسفالت است که بهدلیل محدودیتهای بودجهای نتوانستیم بهطور کامل این خواسته را محقق کنیم.
ایمنا: خبر خوش شما برای شهروندان این منطقه چیست؟
زمانی: با قوت و قدرت کمر همت بستهایم تا با انگیزه لازم را خدمت را به مردم ارائه دهیم؛ شاید برای بسیاری از مردم منطقه مورد توجه باشد که نظام تدقیق ارتفاعات منطقه ۴ در کمیسیون ماده ۵ پیگیری شود؛ در این راستا جلسات مقدماتی برگزار و پیگیریها انجام شده است که امیدوارم تا پایان سال به سرانجام برسد.
بخشی از منطقه از سمت مشتاق و جیشیر تحت عنوان «گستره ویژه» سالها معطل مانده بود که در قالب کمیسیون ماده ۵ حل میشود و به نقاط پایانی رسیده است که این اقدام رضایتمندی بالای شهروندان و شرایط مطلوب منطقه ۴ را بهدنبال خواهد داشت.