شناسهٔ خبر: 71426031 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

اسرائیل برای جنگ‎‌های آتی آماده می‌شود؛ شرکت HP در حال ساخت یک ابر رایانه برای تل‌آویو است

صاحب‌خبر -

شفقنا-ارتش اسرائیل این روزها در حال ساخت ابررایانه‌ای با قابلیت‌های خارق العاده است که می‌تواند حجم عظیمی از اطلاعات را جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل کند و با استفاده از هوش مصنوعی نتیجه‌گیری‌های مطلوب را ارائه دهد.

به گزارش شفقنا به نقل از العربی الجدید، این ابررایانه‌ که ده‌ها میلیون شیکل هزینه دارد و از اهمیت استراتژیک پررنگی برای اسرائیل برخوردار است، توسط شرکت فناوری جهانی HP ساخته خواهد شد که پیش از این برنده مناقصه‌های بزرگِ ارتش اسرائیل شده بود.

با این حال روزنامه «اسرائیل هیوم» به نقل از منابعی در بخش صنایع امنیتی اسرائیل ابراز نگرانی کرد که HP یک شرکت خصوصی را به عنوان پیمانکار جایگزین برای ساخت تاسیساتی که رایانه در آن قرار خواهد گرفت، انتخاب کرده است.

منابع مذکور تصریح کردند: این پروژه که به سطوح بالایی از حفاظت امنیتی ویژه نیاز دارد، برای برنده شدن در مناقصه شرکت دولتی اسرائیل رافائل را نامزد کرد.

یک منبع در صنایع امنیتی اسرائیل به موفقیت شرکت HP اعتراض کرد و گفت: زمینه‌های خاصی وجود دارد که نمی‌توان آن را برای تولید در اختیار شرکت‌های خصوصی قرار داد به ویژه زمانی که یک جایگزین دولتی وجود دارد و مشخصا پس از حوادث 7 اکتبر که اسرائیل شاهد آن بود.

وی افزود: «شرکت‌های خصوصی از قابلیت‌های امنیتی رافائل برخوردار نیستند و انتخاب یک شرکت خصوصی به معنای از دست دادن مزیت حفاظت از اطلاعات است که شرکت‌های دولتی دارند، خطرناک‌تر این است که شرکت‌های خصوصی تنها به دنبال منافع خود هستند و اگر در آینده در مناقصه‌های دیگری خارج از اسرائیل را برنده شوند، چیزی مانع از اقدام آنها در افشای خطرناک‌ترین اسرار پروژه برای طرف‌های خارجی وجود ندارد.»

اسرائیل طی پنج سال گذشته منابع و بودجه هنگفتی را برای ایجاد این ابررایانه به عنوان زیرساختی راهبردی برای بررسی و توسعه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده است و خدمات آن در اختیار دستگاه‌های امنیتی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های فناوری پیشرفته اسرائیل قرار خواهد گرفت به خصوص که صحبت درباره رایانه‌ای است که از ده‌ها هزار واحد پردازش مرکزی ساخته شده‌ که به طور همزمان کار می‌کنند؛ امری که قدرت محاسباتی عظیمی را فراهم می‌کند که برای تجزیه و تحلیل حجم عظیمی از اطلاعات و آموزش مدل‌های هوش مصنوعی ضروری است.

ارتش اسرائیل طی جنگ اخیر علیه غزه از نرم‌افزاری به نام «لاوندر» که به معنی اسطوخودوس است برای پردازش حجم عظیمی از داده‌ها استفاده کردتا افرادی را که به ظن ‌آن‌ها با حماس یا جهاد اسلامی فلسطین مرتبط هستند، شناسایی کند.

برنامه لاوندر توسط تعدادی از متخصصان نیروی دفاعی اسرائیل (IDF) ساخته شده است. سازندگان این نرم‌افزار مدعی هستند که لاوندر با دقت ۹۰ درصد می‌تواند افراد را شناسایی کند.

این منابع اطلاعاتی فاش کردند که ارتش اسرائیل در هفته‌های نخستین جنگ پس از هفتم اکتبر به طور کامل به نرم‌افزار لاوندر متکی بوده است و افسران ارتش می‌توانستند با دست باز برای هدف قرار دادن افراد به فهرست لاوندر اتکا کنند بی‌آنکه مجبور باشند دلیل انتخاب افراد در این لیست را مجددا ارزیابی کنند یا داده‌های خامی را که به این انتخاب انجامیده از نو بررسی کنند.

منبع: العربی الجدید