شناسهٔ خبر: 71424777 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

درخواست بنگلادش از سازمان همکاری اسلامی برای کمک به مسلمانان روهینگیا

بنگلادش از سازمان همکاری اسلامی خواست تا موضوع مسلمانان روهینگیا را در برنامه اقدام خود قرار دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا به نقل از خبرگزاری آراکان، محمد جاشیم الدین، وزیر امور خارجه بنگلادش از سازمان همکاری اسلامی خواست تا بحران آوارگان روهینگیا و موضوع بازگشت آن‌ها به میهن خود، میانمار، را در برنامه عملیاتی این سازمان برای 10 سال آینده (2026-2035) لحاظ کند.

جاشیم الدین در دیدار خود با ابراهیم خیرت، فرستاده ویژه سازمان همکاری اسلامی به میانمار، از این سازمان و کشورهای عضو آن خواست تا کمک‌های بشردوستانه به مسلمانان روهینگیا را افزایش دهند.

وی همچنین از حمایت سازمان همکاری اسلامی از پرونده نسل‌کشی علیه مسلمانان روهینگیا که در دادگاه بین‌المللی دادگستری در حال بررسی است، قدردانی کرد.

خبرگزاری بنگلادش گزارش داد که در این نشست که در مقر وزارت امور خارجه این کشور در داکا برگزار شد، بر گسترش حمایت‌های بشردوستانه و هماهنگی دیپلماتیک برای اطمینان از بازگشت روهینگیا به میانمار تأکید شد.

در این دیدار، فرستاده سازمان همکاری اسلامی نیز بر تعهد این سازمان به همکاری با کشورهای عضو برای ارائه حمایتهای لازم از مسلمانان روهینگیا و قصد این سازمان برای همکاری با دولت بنگلادش در سازماندهی کنفرانسی بین‌المللی سطح عالی که قرار است در سال جاری در مورد موضوع اقلیت مسلمان روهینگیا و سایر اقلیتها در میانمار برگزار شود، تأکید کرد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نوامبر گذشته قطعنامه‌ای را برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی با هدف دستیابی به راه‌حل‌های پایدار برای بحران روهینگیا در ماه سپتامبر تصویب کرد و مقدمات این امر بین سازمان ملل متحد و بنگلادش برای تکمیل مقدمات برگزاری هر چه سریع‌تر این کنفرانس در حال انجام است.

بیش از یک میلیون پناهجوی روهینگیا پس از فرار از نسل‌کشی که ارتش میانمار علیه آن‌ها در سال 2017 به راه انداخته بود، در اردوگاه‌هایی در منطقه کاکس بازار بنگلادش زندگی می‌کنند و از نوامبر 2023 که درگیری‌های مجدد بین ارتش میانمار و ارتش جدایی‌طلب آراکان آغاز شد، موج آوارگی مسلمانان روهینگیا افزایش یافته است.

این درحالی است که مقامات بنگلادش بر این باورند که افزایش آمار آوارگان روهینگیا و ادامه حضور آن‌ها در این کشور،  بر اقتصاد، زیرساخت‌ها و بافت اجتماعی این کشور تأثیر منفی می‌گذارد.

انتهای پیام