وی گفت: طبیعتاً به دو دلیل نقش این اتحادیه بسیار حائز اهمیت است. ابتدا اینکه دیپلماسی از انحصار دیپلماسی کلاسیک خارج شده و امروزه در کنار رایزنیهای سیاسی، نقش دیپلماسی علمی، فرهنگی و فناوری بسیار برجسته است و حضور چنین نهادی با نام اتحادیه همکاریهای دانشگاههای برتر ایران و روسیه میتواند در سطح دو کشور و منطقه نقش قابل توجهی در نزدیکی دو ملت و تفاهم بین دو کشور و توسعه روابط داشته باشد.
وی افزود: بدون تردید، پایداری هر گونه روابط سیاسی نیاز به پشتوانه افکار عمومی و همینطور تقویت روابط در عرصههای مختلف دارد. البته اقدامات فراوانی طی همه این سه دهه و بهخصوص طی یک دهه اخیر شکل گرفته است. در حوزههای مختلف گردشگری، دانشگاهی و فناوری در سالهای مختلف، دیالوگها و گفتوگوهای متعددی شکل گرفته، اما بهصورت کلی افزایش نقش تعاملات دانشگاهی، فرهنگی و مردمی از جمله ضرورتهای روابط ایران و روسیه است.
معاون امور سیاسی دفتر رئیس جمهور افزود: طبیعتاً حجم توافقنامههایی که امضا شده هم همخوانی ندارد با میزان اجرای این توافقات و میزان همکاری که بهصورت عملی شکل گرفته است. طبیعتاً حجم یادداشت تفاهم و اسناد امضا شده تعدادش بسیار بالاست، اما حجم همکاریهای شکلگرفته تناسبی با آن ندارد. البته جمعیت قابل توجهی از دانشجویان ایرانی در روسیه هستند.
وی افزود: نزدیک به ده هزار دانشجوی ایرانی در روسیه هستند که البته بخش عمدهشان دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی هستند.
معاون امور سیاسی دفتر رئیس جمهورگفت: امیدواریم که این اتحادیه به فعالیت خودش ادامه بدهد و تلاشها و فعالیتهایش گسترش پیدا کند و نهایتاً نقش برجستهای را در گسترش روابط دانشگاهی بین دو کشور و توسعه همکاریهای دو کشور ایفا کند.
هفتمین اجلاس روسای دانشگاه های سطح یک ایران و روسیه با حضور دکتر مهدی سنایی معاون سیاسی رییس جمهور ، حسین سیمایی؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سید حسین حسینی؛ سرپرست دانشگاه تهران، سفیر ایران در روسیه، معاونان دانشگاه تهران و سادوینچی رئیس دانشگاه لامالوسف و ۱۵ رئیس دانشگاه برتر روسیه برگزار شد.
∎