به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مریم تاجآبادی ابراهیمی؛ رئیس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران با بیان اینکه در سالهای اخیر با تولید داخلی محصولات پروبیوتیک بیش از 200 میلیون دلار صرفه جویی ارزی داشتیم، اظهار کرد: باید با افزایش تولید محصولات پروبیوتیک و رقابت در بازارهای بینالمللی، به سهم یک میلیارد دلاری صادرات در این حوزه دست یابیم.
وی افزود: ایران بزرگترین مصرف کننده آنتی بیوتیک است که آمار مصرف آنتیبیوتیک در آن، از استاندارد جهانی بالاتر است و بسیاری از بیماران به دلیل مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها دچار عفونتهای مقاوم به درمان میشوند در حالی که مصرف محصولات پروبیوتیک باعث مقابله با این عفونتها میشود.
رئیس ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران بیان کرد: استفاده از محصولات پروبیوتیک مهمترین عامل پیشگیری کننده از عفونتهای ناشی از مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها است و باعث کاهش هزینههای سلامت میشود.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه جمعیت کشور به سمت سالمندی پیش میرود، خطر ابتلا به برخی بیماریها از جمله بیماریهای متابولیک، سکته مغزی و آلزایمر نیز افزایش مییابد، در حالی که مصرف محصولات پروبیوتیک در جلوگیری از ابتلا به این بیماریها تاثیرگذار است.
تاجآبادی ابراهیمی با تاکید بر اینکه ارتقا آگاهی مردم در مورد مصرف محصولات پروبیوتیک ضروری است، گفت: در حال حاضر دنیا بر روی موضوع محصولات پروبیوتیک سرمایه گذاری میکند زیرا مشخص شده که فواید زیادی در درمان دیابت، برخی بیماریهای مغز و اعصاب، برخی سرطانها، بیماریهای قلبی ـ عروقی، اختلالات رفتاری، سلامت دهان و دندان و ... دارد.
وی گفت: اقتصاد پروبیوتیک در کنار اقتصاد دارو میتواند ثمرات مفیدی را برای سلامت جامعه داشته باشد.
تاجآبادی ابراهیمی ادامه داد: مقوله ای که در زمینه محصولات پروبیوتیک بسیار مطرح بوده کاربرد آنها در حوزه دامپروری و آبزیان با هدف ارتقا سطح ایمنی موجودات زنده و مقاومت در برابر انواع ویروسها، باکتریها و انگلها است.
رئیس انجمن پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: ضروری است محصولات دام، طیور و آبزیان به صورت غنی شده مورد استفاده انسانها قرار گیرد، به این صورت که برای مصرف محصولات بسته بندی شده پروبیوتیک به شیر و غیره افزوده شده و افراد جامعه از فواید آن بهره مند شوند.
وی با تاکید بر مصرف منطقی مکملها گفت: مکملهای پروبیوتیک نیز موجود است که افراد میتوانند با توجه به نیاز بدنشان آنها را استفاده کنند.
تاجآبادی ابراهیمی با اشاره به برگزاری ششمین کنگره بینالمللی محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند از اول تا سوم اسفندماه، گفت: در این کنگره نگاه ویژهای به بحث مقاومتهای آنتی بیوتیک داریم که با حضور کارشناسان و اساتید از کشورهایی مانند استرالیا و چین بحث و تبادل نظر میشود.
محمود مقتدایی؛ عضو سندیکای تولیدکنندگان محصولات پروبیوتیک کشور نیز در ادامه گفت: محصولات پروبیوتیک در کشور بعد از سالها تحقیق، بازار خوبی دارد اما هنوز به جایگاه اصلی در منطقه دست نیافته زیرا در کشورهای پیشرفته میان مردم شناخته شدهتر است و بیشتر مصرف میشود.
وی افزود: ایران به عنوان تولید کننده محصولات پروبیوتیک قابل رقابت با محصولات اروپایی است و از لحاظ قیمتی هم مناسبتر بوده و ضروری است به بازارهای منطقهای ورود پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: اکنون سه شرکت تولیدی مواد اولیه محصولات پروبیوتیک در کشور فعالیت دارند و علاوه بر تولید داخل، میتوانند کشورهای منطقه را هم پوشش دهند.
در ادامه وحید مفید؛ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز گفت: غذاهای فراسودمند ارزش تغذیهای بالایی دارند که محصولات پروبیوتیک جزو آنها بوده و برای سلامتی بسیار مفید هستند.
دبیر علمی ششمین کنگره بین المللی پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند ایران افزود: فرهنگسازی مصرف محصولات پروبیوتیک و غذاهای فراسودمند در جامعه بسیار ضروری است و باید اطلاع رسانی در مورد فواید مفید این غذاها گسترش یابند زیرا تحقیقات زیادی بر روی محصولات در کشور شده و ارزش بالایی غذایی آنها ثابت شده است.
انتهای پیام/