شناسهٔ خبر: 71419767 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

دنیامالی: انتظار از تنیس بیشتر است/ هاکی بانوان فعال‌تر شود

وزیر ورزش و جوانان گفت: انتظار ما از تنیس خیلی بیشتر از اینهاست، چرا که در این رشته دچار یک انباشتگی هستیم که مهمترین آن هم به بحث اسپانسرها و شرکت‌ها برمی‌گردد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان؛ سی‌وچهارمین جلسه کمیسیون تخصصی فدراسیون‌های ورزشی برای شرکت در بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا، مختص فدراسیون تنیس بود و عملکرد تیم‌های ملی تنیس مردان و زنان ایران در فاصله 580 روز تا این آوردگاه مهم مورد بررسی کارشناسان وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک قرار گرفت.

احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان در تحلیل خود از شرایط و وضعیت کنونی فدراسیون تنیس گفت: عزیزی طی مدت زمانی که مسئولیت اداره فدراسیون تنیس را به‌عهده داشته، اقدامات خوبی را در بخش زیربنایی تنیس کشور انجام داده است، نمونه آن فراهم کردن زیرساخت‌های تنیس ساحلی و رشته پدل است که زیرمجموعه این فدراسیون است، اما واقعیت این است که انتظار ما از تنیس خیلی بیشتر از اینهاست، چرا که در این رشته دچار یک انباشتگی هستیم که مهمترین آن هم به بحث اسپانسرها و شرکت‌ها برمی‌گردد.

وی با اعتقاد به این‌که آمار حضور ملی‌پوشان تنیس در رویدادهای بین‌المللی باید افزایش پیدا کند، ادامه داد: تنیس جزو آن دسته از ورزش‌هایی است که ورزشکار مدام باید در تورنمنت‌های مختلف شرکت کند تا بتواند به اوج برسد و رنکینگ خود را ارتقا بدهد، نمی‌توان تنها با تمرینات محیطی انتظار کار ویژه‌ای از ورزشکار داشت، فدراسیون باید ترتیبی دهد که حجم اعزام‌های برون‌مرزی و تدارکاتی را افزایش دهد، باید در حوزه ورزش قهرمانی تنیس کاری برجسته‌تر صورت بگیرد، جوانگرایی شده است اما در بحث بروز و ظهور استعدادها، بیش از این به فراوانی نیاز داریم.

وزیر ورزش و جوانان در مورد همگانی کردن رشته تنیس توضیح داد: وزارت ورزش تلاش می‌کند جدای از حمایت‌های این رشته در بحث ورزش قهرمانی، به همگانی کردن تنیس در کشور نیز کمک کند. می‌دانیم که تنیس رشته‌ای پرهزینه است و فعالیت کردن در آن ویژگی‌های خاص خود را به‌لحاظ فیزیک و هوش می‌طلبد اما با همه کاستی‌ها می‌شود این رشته را در حوزه ورزش همگانی مورد توجه قرار داد.

دنیامالی همچنین ابراز امیدواری کرد که به توسعه پدل و تنیس ساحلی در سطح استان‌ها کمک کند و گفت: پدل و تنیس ساحلی، رشته‌های جانبی و زیرمجموعه فدراسیون تنیس هستند، پیشرفت این دو رشته خوب بوده است اما ما نیز حمایت می‌کنیم که در استان‌ها شرایط بهتر شود، به‌هرحال ما سه، چهار هزار کیلومتر ساحل در کشور داریم و می‌شود با کمترین امکانات، تنیس ساحلی را گسترش دهیم و جوانان بیشتری را سمت این رشته بکشانیم.

وی در بخشی از صحبت‌هایش در مورد استانداردسازی سالن‌های ورزشی هم صحبت کرد و گفت: معماری و ساخت سالن‌های ورزشی باید حتماً مورد توجه قرار بگیرد. امروز استانداردهای جهانی در بحث زیرساخت‌ها مدام در حال به‌روزشدن است و ما باید تلاش کنیم خودمان را با استانداردهای روز دنیا تطبیق دهیم و آن‌ها را رعایت کنیم.

وی علاوه بر تلاش بر حضور باکیفیت تیم‌های ملی تنیس مردان و زنان ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا، به اهمیت حضور تیم‌های دانش‌آموزی و جوانان در بازی‌های جهانی ژیمنازیاد (المپیک دانش‌آموزی)، المپیک ناشنوایان و‌ جوانان هم تأکید کرد و گفت: کاروان ناشنوایان ایران اخیراً در آسیا قهرمان شد. برای ما خیلی مهم است که سال آینده در المپیک جهانی ناشنوایان بدرخشیم، می‌خواهیم از ظرفیت همه رشته‌ها برای رسیدن به این هدف بهره ببریم، فکر می‌کنم با توجه به زمانی که در دست داریم، می‌توانیم در رشته تنیس هم تیم خوبی را روانه این بازی‌ها کنیم، المپیک جوانان نیز می‌تواند میدان تدارکاتی مناسبی برای استعدادهای نوظهور تنیس باشد و سطح عملکرد آنها را ارتقا بدهد. در مورد المپیک دانش‌آموزی هم تلاش می‌کنیم، طی رایزنی با وزارت آموزش و پرورش، تنیس را در فهرست اعزام به این مسابقات قرار بدهیم، بنابراین از فدراسیون تنیس می‌خواهیم علاوه بر برنامه‌ریزی برای شرکت در بازی‌های آسیایی ناگویا، توجه ویژه‌ای روی این سه رویداد هم داشته باشند.

وزیر ورزش و جوانان در پایان اظهار داشت: تنیس جزو آن دسته رشته‌هایی است که می‌تواند از هوش مصنوعی استفاده کند، باید حتماً به این بحث ورود کنید تا بتوانید به موفقیت‌های بهتری برسید، ضمن این‌که باید از ظرفیت مرکز سنجش آکادمی ملی المپیک که به‌تازگی مجهز شده است، نیز استفاده کنید، چرا که ما معتقدیم تنیس باید در همه حوزه‌ها سطح بالایی داشته باشد.

همچنین  سی‌وپنجمین جلسه تخصصی کمیسیون فدراسیون‌های ورزشی، جهت آماده‌سازی بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا مربوط به فدراسیون هاکی بود.

دنیا‌مالی بعد از ارائه برنامه‌ها و نقطه‌نظرات مسئولان و کارشناسان فنی این فدراسیون گفت: آماری که از ورزشکاران بیمه‌شده رشته هاکی بیرون آمده است، آمار قابل‌توجهی نیست. توقع ما از مسئولان فدراسیون هاکی این است که قابلیت‌های فنی خود را برای جذب مخاطبین و علاقه‌مندان به این رشته افزایش بدهند، با توجه به جمعیتی که ما در کشور داریم، رقم 4 هزار ورزشکار سازمان‌یافته در رشته هاکی خیلی اندک است.

او با تأکید به این که فدراسیون هاکی برای این‌که بتواند این رشته را در سطح کشور گسترش بدهد باید از ظرفیت کشورهای همسایه استفاده کند، اضافه کرد: کشورهای همسایه ما قطب‌های هاکی آسیا و جهان هستند، ما باید حتماً از ظرفیت این کشورها در بحث حضور در رویدادها و استفاده از دانش مربیان خارجی استفاده کنیم، باید سراغ استان‌های هم‌مرز با این کشورها برویم و از این مناطق دست به کارهای بزرگ بزنیم.

وزیر ورزش و جوانان به اهمیت سرمایه‌گذاری در حوزه بانوان اشاره و اضافه کرد: ما هرچه ورزش بانوان را بیشتر جدی بگیریم، بهتر به بهره‌وری می‌رسیم. تجربه به من ثابت کرده است که پولی که در حوزه ورزش زنان خرج شود، سه برابر سرمایه‌گذاری در ورزش مردان خروجی دارد. جدای از بحث اقتصاد ورزش، سیاست نظام و حاکمیت این است که ما بانوان را در تمامی عرصه‌ها برجسته کنیم، اگر هاکی روی بانوان نگاهی جدی‌تر داشت، الآن شرایطی متفاوت‌تر داشت.

وی با بیان این که وزارت ورزش و جوانان الزام و اجباری در خصوص حضور تیم ملی هاکی در بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا ندارد، خاطرنشان کرد: من به‌واسطه تجربیاتی که در دوره حضورم در مجلس و حوزه انتخابیه دارم، کاملاً به این موضوع واقفم که ورزش کشور در زمینه سخت‌افزار با چه مشکلاتی مواجه است، با توجه به این شرایط الزامی بر این نداریم که هاکی حتماً در بازی‌های ناگویا حاضر شود. می‌پذیریم که هاکی رشته‌ای تیمی است و باید در زمین چمن تمرین کند، در طرف مقابل هم می‌دانیم که خیلی از زمین چمن‌های ما در سطح استان‌ها به بخش خصوصی اجاره داده شده است، بنابراین تمام تلاشمان را انجام خواهیم داد که این مکانیزم را اصلاح کنیم و ضمن این‌که بودجه این رشته را بالا ببریم، در مقابل ما نیز انتظار داریم فدراسیون هم بر جمعیت هاکی‌بازان ایران بیفزاید.

دنیامالی با ابراز این اعتقاد که یکی از مسیرهایی که باعث گسترش هاکی در کشور می‌شود، راه‌اندازی سیستم باشگاه‌داری است، گفت: فدراسیون هاکی باید سیستم مدونی برای راه‌اندازی باشگاههای هاکی طراحی کند و به‌دنبال جذب اسپانسر باشد، اگر در گام اول فعال کردن این بخش برای فدراسیون میسر نیست، تلاش شود با برگزاری مسابقات استانی و کشوری یا هر عنوان دیگری، رقابت بین علاقه‌مندان این رشته فراهم شود، هرچند می‌دانیم هاکی رشته آسیب‌پذیری است و با تجهیزات سر و کار دارد و همین موضوع به‌نوبه خود برای فدراسیون بار مسئولیت سنگینی ایجاد می‌کند.

بر اساس این گزارش، در نشست کارشناسی فدراسیون تنیس و هاکی، داوود عزیزی و بهرام قدیمی، رؤسای این فدراسیون‌ها به‌همراه مربیان و کارشناسان این دو رشته نقطه‌نظرات خود را در خصوص شرایط آماده‌سازی تیم‌های ملی این دو رشته برای حضور در بازی‌های آسیایی 2026 ناگویا و سایر رویدادهای پیشِ‌رو مطرح کردند.

سید محمدشروین اسبقیان، معاون حرفه‌ای و قهرمانی، فریبا محمدیان، معاون توسعه ورزش بانوان، سید مناف هاشمی، معاون توسعه مدیریت و منابع و محمدرضا عابدی محزون، مدیرکل دفتر نظارت و برنامه‌ریزی وزارت ورزش و جوانان، محمدرضا داورزنی و علی رغبتی مشاوران وزیر، محمد تابع سرپرست دبیری کمیته ملی المپیک و نصرالله سجادی مشاور کمیته ملی المپیک در جلسات 34 و 35 نشست تخصصی فدراسیون‌های ورزشی حضور داشتند.

انتهای پیام/+