شناسهٔ خبر: 71419737 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

معلمی که دنیای هنرجویانش را تغییر داد؛ اقتصاد مقاومتی موفق

زینب امینی، معلم و کارآفرین زنجانی است که در اقدامی مبتنی بر ایده و اصول؛ دست به آموزش‌های مهارتی طراحی و دوخت در هنرستان‌ها زده و موجب ایجاد کسب‌وکار برای هنرجویانش شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، فاطمه حیدری ـ اقتصاد مقاومتی واژه‌ای است که از سال 89 در گفتمان اقتصادی کشور وارد شده است، واژه‌ای که با ابعاد و اجزای گسترده و کارشناسی‌شده‌اش از سوی مقام معظم رهبری برای نخستین بار مطرح شد تا سرلوحه امور اقتصادی کشور قرار گیرد، سیاست‌های کلی آن هم که در سال 92 رسماً ابلاغ شد در واقع نقشه راه سیاست‌های اقتصادی کشور محسوب می‌شد.

در این میان، علاوه بر بخش‌های دولتی، سایر بخش‌ها از جمله مردم و اقشار بسیج هم برای تحقق این سیاست مهم و منویات مقام معظم رهبری دست به کار شدند.

اما اقتصاد مقاومتی برای بسیاری از کارآفرینان کشور دغدغه بزرگی شده بود که به‌قول معروف با خلاقیت و تلاش خود و برای تحقق این شعار مهم و خواسته رهبری، کاری کردند، کارستان!

"زینب امینی" یکی از همین کارآفرینانی است که اسمش در استان زنجان و میان بانوان کارآفرین می‌درخشد، کارآفرینی که کنار کار سخت و شیرین معلمی، دست بسیاری از زنان و دختران هدف آموزشش، مخصوصاً زنان سرپرست خانوار را گرفته است تا با آموزش حرفه و اشتغالزایی برایشان، به خوداتکایی آنها کمک کند.

این بانوی معلم زنجانی که امروز به‌عنوان یکی از کارآفرینان برتر در حوزه پوشاک استان هم مطرح است، معلمی بسیجی و دانش‌آموخته رشته روان‌شناسی است، از اوایل دهه 80 وارد رشته طراحی دوخت شده و‌ کنار کسب تجربیات عملی و شخصی‌دوزی موفق به کسب لیسانس در رشته طراحی دوخت تکنولوژی لباس گشته است و بعدها با کسب مهارت به حیطه تولید پرداخته است و هم‌اکنون چندین سال است در این زمینه فعالیت دارد.

همچنین بانوی منتخب شاخص تأثیرگذار استان در سال 1402 و صاحب مقاله "رابطه بین خلاقیت و کارآفرینی با رویکرد تولیدی در هنرستانهای فنی و حرفه‌ای" می‌باشد.

این کارآفرین 15 سال تجربه فعالیت در زمینه تولید لباس راحتی، اجتماع، مدارس و چهار سال سابقه موفق در آموزش تخصصی در این حیطه و کارگاه اختصاصی تولیدی دارد.

آموزش‌هایم را کاربردی کرده‌ام

اقتصاد مقاومتی ,

زینب امینی، کارآفرین برتر زنجان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به نقش خود در چرخه اقتصادی کشور اظهار داشت: ازآن‌جایی که یک فرد طراح و دوخت، بهتر است روان‌شناس باشد از کارشناسی ارشد روان‌شناسی را ادامه دادم و این دو علم ارزشمند را کنار هم ترکیب کرده و صاحب کتاب «نگرش به مد؛ بحران هویت و بهزیستی روان‌شناختی» هستم.

وی با تأکید بر اینکه علم تولید باید از هنرستان‎ها آغاز شود، تصریح کرد: با کاربردی کردن این هنر در رشته طراحی و دوخت کنار آموزش‎های استاندارد تعریف‌شده، با بازاریابی صحیح، ارائه الگوهای مناسب، کیفیت خوب و همچنین تولیدات متنوع و ارزان‌قیمت هنرآموزان می‎توانند کسب‌وکار داشته باشند و به درآمدزایی برسند.

این کارآفرین زنجانی با بیان اینکه "هنرآموزان ما توانستند در این زمینه به نتیجه عالی برسند و حتی با پذیرش سفارش دوخت، لباس‌ها را تولید و به سراسر کشور ارسال کنند."، ادامه داد: این هنرآموزان و هنرجویان در دوره تحصیل خود و با انگیزه بالا موفق شدند به درآمد بالا برسند و استقلال مالی و در رونق اقتصادی کشور نقش داشته باشند.

وی افزود: با توجه به شعار سال از طرف مقام معظم رهبری و با احترام به این شعار و تمرکز ویژه بر جهش تولید و پویایی اقتصاد کشور، کارمان را وسیع‌تر کرده و هنرجویان را برای ورود به بازار کار آماده کرده‌ایم.

بسیاری از هنرجویانم وارد بازار کار شده‌اند

اقتصاد مقاومتی ,

وی ابراز داشت: به‌جرئت می‎توانم بگویم هنرجویانم در حوزه طراحی و دوخت توانستند با جسارت تمام در راستای آموزش همراه با تولید با مهارت کامل وارد بازار تولید گردند و به درآمد خوبی برسند.

امینی با اظهار اینکه "بیشتر تلاش من بر این است که هنر خیاطی را در هنرستان کاربردی کنم و به سمت و سوی تولید سوق دهم ‌و زمینه را برای ایجاد اشتغال و کسب درآمد فراهم کنم."، خاطرنشان شد: خداوند بزرگ را شاکرم که در این زمینه نقطه شروع خیلی خوبی داشتیم و هنرجویان ما هنر دیدن فرصت‌های پنهان را در خود پرورش دادند و با امید به آینده و با تغییر نگرش و برای آموزش و یادگیری وقت صرف کردند و با انسان‌ها ارتباط گرفتند و از توان خود برای بهره‌وری استفاده کردند.

وی با بیان اینکه "در رشته طراحی و دوخت توانسته‌ام مهارت‌های لازم را در زمینه‌های تولید به شاگردانم انتقال دهم و بسیاری از آنها هم‌اکنون در کارگاه‌های خیاطی خود به تولید محصولات متنوع مشغول هستند."، تأکید کر: درآمدزایی هنرآموزان، برای من بزرگ‌ترین ثمره است.

این بانوی هنرمند و کارآفرین زنجانی ادامه داد: در زمینه مهارت‌های کارآفرینی، برنامه‌ریزی کسب‌وکار، بازاریابی، فروش محصولات و مدیریت کارگاه و همچنین اجرای طرح آموزش همراه با تولید در هنرستان‌های استان زنجان، راه‌اندازی کارگاه‌های خیاطی برای دانش‌آموزان در رشته طراحی دوخت، ارائه مشاوره در زمینه تجهیزات لازم و مکان مناسب و...، آموزش مهارت‌های لازم برای مدیریت کارگاه تولیدی پوشاک، طراحی و اجرای دوره‌های آموزشی تولید پوشاک مدارس فعال هستم.

وی در زمینه آموزش به زنان به‌ویژه زنان سرپرست خانوار هم گفت: بسیاری از بانوان در کارگاه شخصی‌ام آموزش دیده و در زمان حاضر مشغول به کار هستند.

اقتصاد مقاومتی ,

این کارآفرین برتر زنجانی با بیان اینکه "در ابتدا از صفر و با امکانات پایینی کار خودم را شروع کردم و بعد آن را در سطح کارگاه کوچکی ارتقا دادم."، افزود: بعد از افزایش مهارت‌ها کارگاه اختصاصی خودم را راه‌اندازی کردم.

وی با اعلام اینکه "در زمان حاضر 6 نفر از زنان در کارگاه خودم مشغول به کار هستند."، ادامه داد: در طول فعالیت تولیدی و آموزشی در مدارس، در کارگاه شخصی هم دوره‌های آموزشی برگزار می‌کنم.

امینی با اشاره به ارتقای سطح تولیدی خود گفت: دنبال این هستیم که وارد فاز تولید و صادرات پوشاک باشیم و محصولات خود را به خارج صادر کنیم.

وی خاطرنشان ساخت که بازار فعلی محصولاتشان، زنجان و استان‌های همجوار است.

اقتصاد مقاومتی ,

انتهای پیام/+

برچسب‌ها: