شناسهٔ خبر: 71419609 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

خبرویژه/

چه کسی کیوسک پلیس را از اطراف دانشگاه جمع کرد؟/ واکنش انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران به یک حادثه

برخی اساتید معتقد بودند وجود هرگونه نماد امنیتی و انتظامی بخصوص نمادهای پلیس در حوالی اماکن تردد دانشجویان باعث حساسیت و تحریک دانشجویان خواهد شد!

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق، انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران از  فشار برخی اساتید این دانشگاه برای جمع آوری کیوسک‌های پلیس از اطراف دانشگاه پرده برداشته و نوشته است:

انجمن دانش آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران بنا به وظیفه روشنگری اجتماعی که هویت دانشگاه، علم و جامعه بر دوش آن گذاشته، پیرامون حادثه تلخ قتل دانشجوی مرحوم دانشگاه تهران آقای امیرمحمد خالقی، معتقد است بایستی بطور ریشه‌ای خط دهندگان این حادثه تلخ شناسایی شوند و اجازه ندهیم در هیاهوی رسانه‌ای جریانی که سابقه تخریب نیروهای امنیتی و انتظامی را در سوابق خود دارد، سر نخ های ریشه‌ای و ماهوی ماجرا گم شود.

این انجمن دانشگاهی با صحه گذاشتن بر توضیحات فرمانده پلیس تهران در برنامه گفتگوی ویژه خبری مبنی بر درخواست مسئولان دانشگاهی برای جمع آوری کیوسک های پلیس در حوالی کوی دانشگاه در سال ۱۴۰۱، به اطلاع می رساند متأثر از قضایای سال ۱۴۰۱ و وجود التهابات اجتماعی، برخی اساتید محترم در دانشکده های علوم انسانی بخصوص دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در یک ارزیابی اشتباه معتقد بودند وجود هرگونه نماد امنیتی و انتظامی بخصوص نمادهای پلیس در حوالی اماکن تردد دانشجویان باعث حساسیت و تحریک دانشجویان خواهد شد و لذا با فشارهای متعدد به بخش‌های اجرایی وزارت علوم خواستار جمع آوری هرگونه تحرک عوامل پلیس در این منطقه شدند.

این فشارها که در لوای توجیهات عمدتاً فرهنگی و جامعه شناسانه تئوری پردازی شده بود بایستی به عنوان علت العلل عواملی که منجر به حادثه قتل دانشجوی مرحوم آقای خالقی شد، شناسایی گردد و مسببان چنین تحلیل ها و محاسبات غلطی را با در نظرگرفتن شئونات علمی و اجتماعی و میزان تاثیرگذاری آنان مواخذه نمود.

عقیده ما این است تا زمانی که ارائه دهندگان این تئوری های غلط مورد بازخواست قرار نگیرند سرنخ ماجرا در بلواهای رسانه ای گم خواهد شد و چه بسا در آینده به کرات شاهد حوادثی تلخ تر خواهیم بود.

اگر چه این انجمن نام بردن از صاحبان این دیدگاه اشتباه و محاسبه غلط را خلاف شأن و جایگاه خود می داند و معتقد است چنانچه عزمی در مدیریت دانشگاه تهران برای تصحیح دیدگاههای فاقد اعتبار علمی و اجتماعی این جریان باشد از طرق مختلف از جمله با اتخاذ نگاه آسیب شناسانه اقدام خواهند کرد.

اما متاسفانه همسو با اقدامات ناپخته سرپرست محترم دانشگاه تهران در تحریک احساسات دانشجویان، مطلع شدیم قرار است یکی از اصلی ترین افرادی که در سال ۱۴۰۱ در فشار به پلیس برای جمع آوری کیوسک های انتظامی در اطراف کوی دانشگاه نقش داشته، قرار است از طرف سرپرست دانشگاه به عنوان مدیر گروه جامعه شناسی دانشگاه تهران منصوب شود. این در حالیست که قاعدتاً می بایست چنین نهادی، علاوه بر شئون علمی دارای مسئولیت های اجتماعی نیز باشد.