شناسهٔ خبر: 71419591 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: سنا | لینک خبر

سایت خبری وزارت اقتصاد گزارش داد؛

تحقق ۳۵ همت از درآمدهای مولدسازی در ۱۱ ماه امسال/ ۵ شرکت دولتی به صورت مشروط از هیات پذیرش بورس و فرابورس چراغ سبز گرفتند/ ۱۶ شرکت دولتی در حال آماده‌سازی و رفع موانع موجود مطابق الزامات بازار سرمایه هستند

در حالی که درآمدهای دولت از محل مولدسازی دارایی‌های مازاد، در بودجه سالانه، معمولاً محقق نمی‌شد، از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۵ همت از این محل درآمد برای بودجه دولت محقق شده است. طبق بودجه امسال رقم مولدسازی ۴۰ همت در نظر گرفته شده است. برآورد وزارت اقتصاد نشان می‌دهد؛ تا پایان سال مابقی درآمدها از این محل محقق می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا) به نقل از شادا، در دوره فعالیت دولت چهاردهم، اجرای مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت به مدت دو سال تمدید و جلسات هیات عالی مولدسازی دارایی‌های دولت با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و سایر اعضاء و هم‌چنین نشست‌های کمیته تخصصی هیات عالی مولدسازی دارایی‌های دولت به‌منظور تصویب اموال مازاد دولت به تعیین قیمت پایه و شرایط واگذاری این اموال و... برگزار شد.

افزایش تعداد اموال مازاد دولت مصوب هیات عالی مولدسازی به ۲۷۱۴ فقره، افزایش ارزش قیمت‌گذاری‌ اموال مازاد دولت مصوب هیات عالی مولدسازی به ارزش ۶۳۰ همت و در نهایت فروش زمین هزارجریب اصفهان به مبلغی بالغ بر ۳۵۰ هزار میلیارد ریال به‌عنوان بزرگ‌ترین مزایده مولدسازی دارایی‌های دولت در این دوره رقم خورد.

دولت امسال تنها در یک فقره مولدسازی بزرگ، که درآمد آن صرف رفع مشکل تاریخی آب اصفهان می‌شود، ۳۵ همت درآمد کسب کرد. مجموع درآمد پیش‌بینی‌شده برای مولدسازی دارایی‌های دولت در بودجه ۱۴۰۳ معادل ۴۰ همت است. در واقع ۸۷ درصد درآمد مولدسازی دارایی‌های دولت تنها در یک فقره محقق شده است. این در حالی است که تحقق درآمدهای مولدسازی در سال‌های گذشته یکی از معضلاتی بوده که به کسری بودجه دولت دامن زده بود.

رویکرد متفاوت به خصوصی‌سازی باهدف واقعی شدن و واگذاری بر مبنای اهلیت از ابتدای دولت چهاردهم در دستور کار بوده است. براین‌اساس با آماده‌سازی و قیمت‌گذاری سهام، ۲۹ شرکت در برنامه آماده‌سازی سازمان خصوصی‌سازی قرار گرفت که ۸ شرکت به علت برخورداری از محدودیت‌های پذیرش در بازار سرمایه، دارابودن زیان انباشته و فقدان سایر الزامات بازار سرمایه، از فهرست پذیرش خارج شدند و تعداد ۵ شرکت موفق به پذیرش مشروط از هیات پذیرش بورس و فرابورس شدند، ۱۶ شرکت هم در حال آماده‌سازی و رفع موانع موجود مطابق الزامات بازار سرمایه هستند.

تصویب قیمت پایه و شرایط واگذاری ۹ بنگاه مشمول واگذاری به ارزش ۹.۲ همت برای آماده‌سازی بنگاه‌ها به‌منظور واگذاری به بخش غیردولتی از جمله تصویب قیمت سهام به‌منظور عرضه اولیه سهام شرکت آلومینای ایران، بعد از حداقل ۱۰ سال و عرضه قریب‌الوقوع آن، تصویب اصلاح اساسنامه ۶ شرکت، باهدف تسهیل در شرایط واگذاری شرکت‌ها به بخش غیردولتی و واگذاری بخشی از سهام ۳ شرکت به ارزش ۱۱۹ میلیارد تومان از اقدامات انجام شده است.