شناسهٔ خبر: 71419519 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور، در گفت‌وگو با «انتخاب»:

یک میلیارد و دویست میلیون دلار برای واردات گوشت اختصاص داده‌اند تا گوشتی وارد شود که به دست مردم هم نرسیده/ تا دلتان بخواهد، شکایت از کیفیت گوشت وارداتی داریم

دادرس درباره‌ی فساد در روند واردات گوشت طی سه سال اخیر گفت: گوشت وارداتی فقط باعث شده یک عده‌ای بتوانند به سود‌های آنچنانی غیرقانونی برسند. ۱ میلیارد و دویست میلیون دلار در شرایطی که به دلار به دلار نیاز داریم، برای واردات گوشت اختصاص داده‌اند تا گوشتی وارد شود که به دست مردم هم نرسیده است.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 تجربه‌ی سه سال گذشته در واردات گوشت، نشان داده که این ترفند هم تأثیری روی کاهش قیمت این کالای مصرفی سفره‌های مردم نداشته است. با وجود تخصیص ارقام بالا به واردات گوشت، مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور می‌گوید هنوز این محصول وارداتی به دست مردم نرسیده است و قیمت ممکن است از این هم بالا برود.

افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور، درباره‌ی رشد قیمت گوشت با توجه به افزایش قیمت دلار به «انتخاب» گفت: متأسفانه در تمام طول سال ۱۴۰۳، قیمت گوشت در بازار از قیمت دام زنده پیروی نکرده است. قیمت دام زنده و گوشت یک رابطه‌ی منطقی با هم دارند و این رابطه‌ی منطقی در بازار بهم خورده است. از ابتدای سال که قیمت دام زنده حدود ۳۱۰ هزار تومان بود تا پایان مهر که به ۲۶۰ هزار تومان رسید، قیمت گوشت در بازار نه تنها کاهش نیافت بلکه افزایش پیدا کرد. وقتی ارز ترجیحی افزایش پیدا می‌کند، تأثیر خود را روی نهاده‌های وارداتی خواهد گذاشت که روی قیمت گوشت هم مؤثر است. افزایش نرخ برابری روی تورم عمومی کشور هم اثرگذار است و قیمت سایر نهاده‌ها نیز افزایش پیدا می‌کنند. عوامل بازار گوشت، خودشان برای خودشان ساز جدایی می‌زنند و قیمت‌ها را افزایش می‌دهند. 

وی درباره‌ی قیمت واقعی گوشت بیان کرد: در حال حاضر قیمت میانگین دام ۲۸۰ هزار تومان به ازا هر کیلو است. این قیمت با قیمت گوشتی که در قصابی عرضه می‌شود قابل مقایسه نیست. اگر شما ۳۰۰ تومان را مبنای قیمت دام زنده قرار دهید، قیمت لاشه درب کشتارگاه باید ۶۰۰ هزار تومان شود. یک هزینه‌ی حمل و نقل، هزینه‌ی اجاره و هزینه‌ی ضایعات هم اضافه می‌شود، اما اصلاً این هزینه قیمت گوشت را قاعدتاً به کیلویی ۱ میلیون نمی‌رساند. گوشت و دام زنده، چون قیمت مصوب ندارند، بنابراین نمی‌توانیم بگوییم گران فروشی در آن بازار شکل گرفته، اما قیمت‌های فعلی نیز خارج از عرف است. قیمت واقعی گوشت با آنچه عرضه می‌شود، یکسان نیست. با توجه به وضعیت فعلی در کشور و رشد قیمت دلار، پیش‌بینی من رشد قیمت گوشت است. بازار هم از قیمت دام زنده پیروی نمی‌کند. 

مدیرعامل اتحادیه دام سبک کشور، درباره‌ی واردات گوشت در سال‌های اخیر گفت: تجربه‌ی سه سال گذشته نشان داد که واردات گوشت هیچگونه تأثیری روی کاهش قیمت نداشته است. امسال ۲۰۰ هزار تن واردات گوشت داشتیم که در طول تاریخ جمهوری اسلامی سال ۹۷ نزدیک ۱۷۰ هزار تن و امسال ۲۰۰ هزار تن واردات داشتیم که بی سابقه است. عملاً می‌بینیم که واردات هیچ نقش مثبتی در بازار ایفا نکرده است. شما اگر گزارشات دستگاه‌های نظارتی را دنبال کنید، از کشف احتکار گوشت‌های وارداتی صحبت می‌کنند. پلیس امنیت اقتصادی گزارش داده بود که از یک سردخانه در کرمانشاه و سردخانه‌های اطراف تهران، گوشت احتکاری پیدا کرده‌اند. 

دادرس درباره‌ی فساد در روند واردات گوشت طی سه سال اخیر گفت: گوشت وارداتی فقط باعث شده یک عده‌ای بتوانند به سود‌های آنچنانی غیرقانونی برسند. ۱ میلیارد و دویست میلیون دلار در شرایطی که به دلار به دلار نیاز داریم، برای واردات گوشت اختصاص داده‌اند تا گوشتی وارد شود که به دست مردم هم نرسیده است. عده‌ای با این گوشت وارداتی و فروش آزاد آن در بازار، به ثروت‌های آنچنانی رسیده‌اند. این ارز را در قالب یارانه به مردم می‌دادند، آنوقت مردم می‌توانستند گوشت داخلی را بخرند و تولید هم رونق می‌گرفت. تا دلتان هم بخواهد شکایت کیفیتی از گوشت وارداتی داریم. 

لینک کوتاه کپی لینک