نرسی قربان در گفتو گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به توافق ترکمنستان و ترکیه برای انتقال گاز از خاک ایران اظهار داشت: این طرح از سالها قبل مطرح بوده و موضوع جدیدی نیست به طوری که در دورهای نیز بحث تهاتر گازی از سوی ایران نیز طرح شد تا گاز را از ترکمنستان تحویل گرفته و معادل آن را به ترکیه تحویل دهد.
این کارشناس انرژی با بیان اینکه این طرح چندسالی است که مطرح شده ولی اجرایی نشده است، خاطرنشان کرد: این طرحی که به تازگی مطرح شده، اگر چدید باشد و بتواند منافع کشورمان را رعایت کند، خواهد توانست به متعادل کردن تامین گاز در شمال ایران کمک کند.
قربان در عین حال به چالشی که میتواند در این زمینه بروز کند، اشاره کرد و گفت: ممکن است ترکمنستان بر سر موضوع مالی روند انتقال گاز را متوقف کرده و ایجاد مشکل کند؛همانگونه که در گذشته قرار بود ترکمنستان گاز برای شمال کشور تامین کند و خط لوله آن نیز احداث شد اما به دلایلی متوقف شد.
این کارشناس انرژی با بیان اینکه گاز مورد نیاز استان های شمالی کشور از داخل تامین شود، اظهار داشت: البته ترکیه نیز قبلا تمایل داشت از طریق دریای خزر و کشور جمهوری آذربایجان کار تامین و انتقال گاز را انجام دهد و حال باید دید این طرح چه ویژگی های جدیدی خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، چند روز پیش توافقی در حوزه انرژی میان ترکیه و ترکمنستان امضا شد؛ این قرارداد که میان شرکت دولتی خطوط لوله «بوتاش» از ترکیه و «ترکمنگاز» از ترکمنستان منعقد شده است، زمینه را برای انتقال گاز ترکمنستان به ترکیه فراهم میکند. طبق این توافق، صادرات گاز از ترکمنستان ابتدای ماه مارس سال جاری میلادی ( اسفند ۱۴۰۳) آغاز خواهد شد.
پیشتر مسئولان ترکیه از آمادگی خرید سالانه ۲ میلیارد مترمکعب گاز از ترکمنستان خبر داده بودند و اینکه انتظار می رود این گاز از طریق شبکه گاز طبیعی موجود ایران منتقل شود جزئیات دقیق درباره حجم گاز مورد توافق و شرایط دقیق ترانزیت از طریق ایران هنوز اعلام نشده است.