به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت، شینا انصاری دریای خزر را بزرگترین پهنه آبی محصور خشکی با موقعیت خاص جغرافیایی معرفی کرد و افزود: آشکار شدن پیامدهای سو ناشی از بهرهکشی غیراصولی از منابع و خدمات محیط زیستی این دریا باعث شد دولتها درصدد اتخاذ سیاستهای حمایتی از محیط زیست دریای خزر شوند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد:همکاریها رو به گسترش است و این موضوع نشانه امید بخشی از اقدامات منفرد دو و چندجانبه و جمعی برای بهبود کیفیت محیط زیست دریای خزر است.
انصاری با بیان اینکه جمعیت و اقتصاد کشورهای حاشیه دریای خزر رو به رشد است، افزود: مناطق ساحلی این دریا با چالشهای زیادی روبهرو است که مهمترین آنها عبارتند از کاهش تراز آب و پسروی دریای خزر طی سه دهه، کاهش ذخایر آبزیان و افول فعالیتهای شیلاتی، زوال تنوع زیستی دریا شامل پلانکتونها و جانوران کف زی، تغییرات وسیع کاربری اراضی در سواحل دریای خزر، ورود پسابهای تصفیه نشده و مدیریت نه چندان قوی پسماندهای شهری و صنعتی و .... عامل تهدید سلامت محیط زیست دریای خزر است.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست بر ضرورت همکاری منطقهای تاکید کرد و گفت: فرصت بینظیر تاریخی در برابر ما قرار دارد که تعیین کننده سرنوشت نسل امروز و نسلهای آینده جوامع وابسته به دریای خزر است. ما میتوانیم نسبت به پیامهایی که طبیعت به ما مخابره کرده بی تفاوت باشیم و فشار خود را بر این دریا ادامه دهیم اما همراهی با حفظ محیط زیست این دریا منافع گوناگونی برای ما خواهد داشت و فعالیتهای اقتصادی در راستای رسیدن به توسعه پایدار را تقویت میکند.
برنامهریزی برگزاری ۶ پنل تخصصی روز اول همایش را سازمان توسعه تجارت ایران انجام داده است.
انتهای پیام