شناسهٔ خبر: 71416981 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

کرملین: تحریم‌ها بر مذاکرات روسیه و آمریکا تأثیری ندارد - اکونیوز

اقتصاد ایران: دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه با اشاره به اینکه آماده سازی مقدمات دیدار پوتین و ترامپ با تلاشی ویژه در حال انجام است، یادآور شد که پس از فریبکاری کشورهای غربی در مذاکرات نورماندی، مقامات مسکو امکان فریب را در مذاکرات آتی در نظر خواهد گرفت.

صاحب‌خبر -
- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین شب گذشته، یکشنبه، اعلام کرد که تحریم‌های آمریکا علیه مقامات روسی احتمالاً تأثیر قابل‌توجهی بر مذاکرات مسکو و واشنگتن نخواهند داشت، زیرا چنین اقداماتی در صورت تمایل مکن است به‌سرعت لغو شوند.

وی در مصاحبه با پاول زاروبین، خبرنگار شبکه اول تلویزیون روسیه توضیح داد: «این تحریم‌ها همان‌طور که سریع اعمال می‌شوند، می‌توانند در صورت تمایل به‌سرعت لغو شوند. این محدودیت‌ها ممکن است برای سال‌ها ادامه یابند، اما در صورت وجود اراده سیاسی، تغییر آن‌ها امکان‌پذیر خواهد بود.»

دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه تأکید کرد که آماده‌ سازی مقدمات دیدار رهبران روسیه و آمریکا نیازمند تلاش‌های ویژه و تبادل نظر در سطوح مختلف کاری است. با این‌حال، وی اشاره کرد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده هر زمان که مایل باشد می‌تواند به روسیه سفر کند.

پسکوف ادامه داد، ملاقات حضوری رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ از اهمیت ویژه‌ای برخوردار خواهد بود. به گفته او، تماس اخیر میان رهبران دو کشور را می‌توان «نشانه‌ای قدرتمند از آغاز گفت‌وگوهای صلح» توصیف کرد. علاوه بر این، وی اشاره کرد که پوتین از تمامی رهبران کشورهایی که مایل به حضور در مراسم روز پیروزی در مسکو هستند و افتخار این مناسبت را با روسیه سهیم می‌دانند، استقبال خواهد کرد.

روسیه سابقه فریب غرب را در مذاکرات آینده در نظر می‌گیرد

 سخنگوی کرملین در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد که روسیه در مذاکرات آینده، سابقه فریبکاری کشورهای غربی را در نظر خواهد گرفت. دیمیتری پسکوف یادآور شد که آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان، پس از کناره‌گیری از قدرت در دسامبر 2022 اعتراف کرد که کشورهای غربی هرگز قصد اجرای توافقات مینسک برای حل و فصل مشکلات در منطقه دونباس را نداشتند و این توافقات صرفاً برای خرید زمان امضا شده بودند.

وی گفت: «آیا این یک فریبکاری نیست؟  به عقیده ما که این یک فریب است. اما این موضوع باید تبدیل به یک درس و تجربه دیگری برای ما شود و همین‌طور هم شد، تجربه‌ای که به ما کمک خواهد کرد تا در آینده به بهترین شکل ممکن از منافع خود دفاع کنیم.»

پسکوف تاکید کرد که ولادیمیر پوتین در زمان تهیه توافقات مینسک، مهارت دیپلماتیک فوق‌العاده‌ای از خود نشان داد. به گفته وی، تمامی طرف‌های مذاکره درک می‌کردند که این گفت‌وگوها طولانی و دشوار خواهند بود، اما هیچ‌کس انتظار نداشت که مذاکرات در مینسک 16 ساعت به طول بینجامد. سخنگوی کرملین توضیح داد که سران کشورها در آن زمان عملاً در حال تنظیم پیش‌نویس اسناد بودند، اصطلاحات را به‌دقت انتخاب می‌کردند، و پیش‌نویسی که به زبان انگلیسی تهیه می‌شد، بلافاصله ترجمه می‌گردید تا رهبران کشورها شخصاً از عدم تحریف و سوء‌برداشت اطمینان حاصل کنند.

وی تأکید کرد که در صورت اجرای توافقات مینسک، «اوکراین همچنان کشوری یکپارچه باقی می‌ماند» و از آزار و اذیت روس‌زبانان در دونباس جلوگیری می‌شد و دیگر دلیلی برای آغاز عملیات ویژه نظامی وجود نداشت. 

پسکوف: رفتار زلنسکی در مذاکرات نورماندی مناسب نبود

دیمیتری پسکوف همچنین یادآور شد که ولودیمیر زلنسکی در مذاکرات سال 2019 رفتار جدی از خود نشان نداد. سخنگوی کرملین اشاره کرد که تصاویری از آن مذاکرات دیده شده که در آن زلنسکی در جریان کنفرانس مطبوعاتی «گروه نورماندی» در سال 2019، هنگام صحبت‌های رئیس‌جمهور روسیه درباره لزوم اجرای توافقات مینسک، چهره‌ تمسخرآمیزی به خود گرفته بود. وی افزود: «آن‌ها پیش از این نشست، سه یا چهار ساعت را پشت میز مذاکرات گذرانده بودند و در واقع، زلنسکی در آنجا نیز در برخی مسائل رفتار چندان جدی از خود نشان نمی‌داد.»

نشست سران «گروه نورماندی» که متشکل از اوکراین، آلمان، روسیه و فرانسه است، در سال 2019 در پاریس برگزار شد. پس از مذاکراتی که بیش از دو ساعت به طول انجامید، سران کشورها برای برگزاری دیدار دوجانبه میان زلنسکی و پوتین، جلسه را به‌طور موقت متوقف کردند.

دبیر مطبوعاتی رئیس‌جمهور روسیه در پایان یادآور شد که پس از انصراف کی‌یف از امضای توافقات صورت گرفته در استانبول در سال 2022، روسیه درک کرده است که مقامات اوکراینی مایل به پایبندی به تعهدات خود نیستند و فاقد استقلال لازم برای تصمیم‌گیری هستند. وی افزود که این مسئله باعث کاهش جدی اعتماد مسکو به مقامات کی‌یف شده است. پسکوف بار دیگر تاکید کرد که مقامات مسکو ایالات متحده را طرف اصلی خود در مذاکرات مربوط به حل و فصل مناقشه اوکراین می‌دانند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها: