شناسهٔ خبر: 71416302 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس دانشگاه بهشتی تاکید کرد:

شمار اندک دانشجویان روس در ایران به دلیل کم‌اطلاعی از ظرفیت‌های علمی ایرانی است

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه شهید بهشتی، شمار اندک دانشجویان روس در دانشگاه‌های ایران را ناشی از کم‌اطلاعی جوانان روسیه نسبت به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های مراکز دانشگاهی ایران دانست و خواستار اطلاع‌رسانی بیشتر در این عرصه شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، محمود رضا آقامیری روز دوشنبه در هفتمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک ایران و روسیه که در باغ‌موزه نگارستان برگزار شد، افزود: این در حالیست که دانشگاه‌های برتر ما بنا به اذعان ناظران غربی که همه ساله تعداد نسبتاً زیادی از دانش‌آموختگان ایرانی را جذب کار و تحصیل می‌کنند، دارای سطح عالی در آموزش نیروی متخصص در علوم پزشکی، مهندسی و علوم انسانی هستند.

وی تصریح کرد: شایسته است با گسترش اطلاع‌رسانی و ارزشیابی همگون مدارک دانشگاه‌های معتبر ایران، تعداد بیشتری از جوانان روسیه با استفاده از بورس‌های دولتی ایران یا حتی با پرداخت هزینه کم در مقایسه با سطح کیفیت کاملاً مناسب، جذب دانشگاه‌های ایران شوند که یکی از نتایج عادی این تعاملات، توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری توسط همین دانش‌آموختگان خواهد بود.

آقامیری با اشاره به برگزاری این اجلاس گفت: بی‌تردید شکل‌گیری اجلاس دوره‌ای روسای دانشگاه‌های بزرگ ایران و روسیه در سال ۱۳۹۴ که به ابتکار مدیران وقت دانشگاه تهران صورت گرفت، برنامه هوشمندانه در جهت چند جانبه‌گرایی و توسعه گفتمان همکاری منطقه بوده است.

وی افزود: ایران و روسیه با وجود نزدیکی جغرافیایی رابطه تاریخی و خویشاوندی فرهنگی در سال‌های اخیر روابط سیاسی رو به گسترش داشته‌اند.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: با توجه به اراده سیاسی بر توسعه همه‌جانبه روابط در سطح مدیریت کلان دو کشور از جمله مناسبات علمی، فناوری و دانشگاهی و همچنین تمایل ذاتی متخصصان و محققان به فعالیت بین‌المللی، به نظر می‌رسد در درجه اول شناخت موانع و راه‌های رفع ابهام و توسعه همکاری ضرورت دارد.

وی گفت: روابط آکادمیک پایدار بیش از آنکه ماهیت اداری و بخشنامه‌ای داشته باشد، مبتنی بر روابط انسانی و فردی متخصصان است که چنین رابطه‌ای با شناخت، مکاتبه، رفت‌وآمدهای استادان و دانشجویان میسر است.

آقامیری تاکید کرد: تجربه چندین ساله روابط دانشگاهی ایرانیان با جهان غرب نشان می‌دهد حتی در دوره‌های پر تنش سیاسی، رابطه دوستانه بر پایه احترام متقابل تداوم داشته و آثار مفید علمی، فرهنگی و حتی سیاسی برای طرفین به ارمغان آورده است، بنابراین نگاه ویژه و حمایتی مدیران دانشگاه‌های روسیه و ایران و افزایش رفت‌وآمدهای اساتید دانشگاهی، کنفرانس‌های علمی دوجانبه ایران و روسیه، سمینارهای دوجانبه بین دانشگاه‌ها و افزایش فرصت‌های مطالعاتی اساتید و دانشجویان دکتری ضروری به نظر می‌رسد.

وی ادامه داد: شکل‌دهی یک همکاری بین‌المللی علاوه بر مذاکرات و تبیین اسناد و تفاهم‌نامه‌ها نیازمند افرادی است که با علاقه به دنبال محقق کردن ارتباط علمی باشند و پیشنهاد می‌کنم که همه ما مدیران دانشگاه‌ها در مجموعه خود از اعضای هیات علمی علاقه‌مند برای همکاری ایران و روسیه به طور ویژه پشتیبانی کنیم.

تعاملات علمی ایران و روسیه از حوزه‌های علوم پایه و مهندسی فراتر برود

رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: در تعاملات علمی دو کشور تاکنون رشته‌های علوم پایه و مهندسی بیشتر مورد توجه بوده‌اند، ضمن تاکید بر اهمیت این رشته‌ها نباید از موضوعات علوم انسانی مانند فرهنگ‌شناسی، مدیریت، اقتصاد، فلسفه، علوم ادیان، تاریخ، علوم تربیتی، روانشناسی، هنر و سایر رشته‌ها غافل نشویم.

وی ادامه داد: اساتید ایرانی با اندوخته عظیم فرهنگی خود و سابقه درخشان در تلفیق آموزه‌های دینی با علوم انسانی و اساتید روسیه با داشتن مکاتب ذخایر و محققین ارزشمند علوم انسانی می‌توانند تعاملات علمی بسیار و آثار مشترک ماندگار در این علوم داشته باشند.

آقامیری گفت: در تایید رشته‌های اولویت‌دار بین ایران و روسیه، گرایش‌های علمی روز دنیا مثل نانو فناوری در دهه‌های قبل و هوش مصنوعی در دو سال اخیر مورد اشاره قرار می‌گیرند که البته نیازمند توجه ویژه هستند اما شایسته است در کنار این رشته‌های نوظهور به حوزه‌ها و منابع ثروت ایران و روسیه که هر دو در منابع انرژی مواد معدنی، منابع طبیعی و تنوع اقلیمی غنی به شمار می‌روند، توجه و همکاری پژوهشی در بهره‌برداری پایدار از این منابع و ارزش افزوده آنها انجام شود.

وی تاکید کرد: دانشگاه شهید بهشتی همواره با حداکثر توان در خدمت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های ایرانی علاقه‌مند به همکاری با روسیه بوده‌ و خواهد بود.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی به طرح ماده ۳۰ معاهده مشترک جامع راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه هم اشاره کرد و گفت: اجرای مفاد این معاهده و موافقت‌نامه می‌تواند در گسترش روابط علمی دو کشور تاثیر بگذارد و هر گونه همکاری در جهت علوم و فناوری می‌تواند در سایر رشته‌ها و حرکت‌های اجتماعی ایران و روسیه موثر باشد.

هفتمین اجلاس روسای دانشگاه‌های سطح یک ایران و روسیه با حضور حسین سیمایی؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سید حسین حسینی؛ سرپرست دانشگاه تهران، سفیر ایران در روسیه، معاونان دانشگاه تهران و سادوینچی رئیس دانشگاه لامالوسف و ۱۵ رئیس دانشگاه برتر روسیه برگزار شد.