شناسهٔ خبر: 71414933 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

گام دوم مولدسازی دارایی‌های دولت برای تکمیل سد هراز

ساری- ایرنا- تامین اعتبار برای طرح سد هراز به عنوان بزرگ‌ترین طرح مهار آب‌های سطحی مازندران با امضای یک تفاهمنامه برای مولدسازی املاک مازاد شرکت آب منطقه‌ای مازندران یک سال پیش وارد گام تازه‌ای شد و اکنون نیز با امضای دومین تفاهمنامه برای مولدسازی سه قطعه زمین به ارزش ۲ هزار و ۴۷۶ میلیارد ریال، امیدواری برای سرعت گرفتن عملیات اجرای این طرح افزایش یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مولدسازی دارایی‌های مازاد دولت به عنوان یکی از راهکارهای تامین اعتبار برای اجرای طرح‌های زیرساختی به ویژه طرح‌های نیمه‌تمام در ۲ سال گذشته به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و در مازندران نیز یکی از نکات مورد تاکید مدیران اجرایی به ویژه استانداری است.

برنامه‌ریزی‌ها در مازندران برای بهره‌برداری از این ظرفیت طی یک سال گذشته برجسته‌تر شده و روند اجرای طرح مولدسازی شتاب بیشتری گرفت. به طوری که بنا به اعلام استانداری مازندران برای سال آینده فروش املاک مازاد برای ۷۰ هزار میلیارد ریال در این استان قطعی شده است.

در یکی از تازه‌ترین اقدام‌ها نیز سه قطعه زمین متعلق به شرکت آب منطقه‌ای مازندران با امضای تفاهمنامه بین این دستگاه، وزارت نیرو و استانداری مازندران، با ارزش اقتصادی دست‌کم ۲ هزار و ۴۷۶ میلیارد ریال برای تکمیل سد هراز به مزایده گذاشته می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران از امضای دومین تفاهمنامه مولدسازی دارایی‌های دولت به منظور تامین اعتبار طرح‌ سد هراز خبر داد و گفت: با امضای تفاهمنامه‌ای سه‌جانبه بین این شرکت، استانداری مازندران و وزارت نیرو، سه قطعه زمین متعلق به شرکت آب منطقه‌ای مازندران به ارزش دست‌کم ۲ هزار و ۴۷۶ میلیارد ریال برای تامین اعتبار طرح سد هراز در طرح مولدسازی دارایی‌های دولت به مزایده گذاشته می‌شود.

حیدر داوودیان با بیان این‌که پیگیری برای مولدسازی دارایی‌های مازاد این شرکت به طور جدی در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: پیرو تفاهمنامه‌ای که ۳۰ بهمن پارسال بین شرکت آب منطقه‌ای مازندران، استانداری و وزارت نیرو با موضوع «بسته رونق اقتصادی» برای تامین اعتبار طرح‌های نیمه‌تمام این شرکت امضا شده بود، با پیگیری و تاکید استاندار مازندران دومین تفاهمنامه نیز چندی پیش به امضا رسید.

وی افزود: بر اساس این تفاهمنامه سه قطعه زمین به مساحت مجموع هفت هزار و ۷۷ متر مربع و ارزش ریالی ۲ هزار و ۴۷۶ میلیارد ریال در قالب «بسته رونق اقتصادی» و طرح مولدسازی دارایی‌های مازاد دولت به مزایده گذاشته می‌شود که عواید و منابع حاصل از این واگذاری طبق تفاهمنامه فقط به طرح بزرگ سد هراز اختصاص می‌یابد.

گام دوم مولدسازی دارایی‌های دولت برای تکمیل سد هراز

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: در تفاهمنامه نخست که بهمن پارسال امضا شده بود، ۱۳ قطعه زمین با مساحت مجموع ۱۷۰ هزار متر مربع و به ارزش تقریبی ۳۰ هزار میلیارد ریال برای واگذاری در طرح مولدسازی دارایی‌های دولت انتخاب شده بود که با اضافه شدن سه قطعه زمین جدید برای واگذاری، تعداد املاک قابل عرضه این شرکت در طرح مولدسازی به ۱۶ قطعه با مساحت مجموع بیش از ۲۴ هزار متر مربع و ارزش اقتصادی افزون بر ۳۲ هزار و ۴۷۶ میلیارد ریال رسید.

داوودیان اظهار کرد: طبق موازین و مقررات صددرصد منافع حاصل از فروش این زمین‌ها فقط برای طرح‌های عمرانی این دستگاه هزینه می‌شود و حتی یک ریال را در محل دیگری مانند ایجاد زیرساخت‌های اداری یا هزینه‌های جاری صرف نمی‌کنیم.

وی افزود: در تفاهمنامه نخست پنج طرح مهم حوزه آب استان شامل ۲ طرح آبرسانی، ۲ سد و همچنین شبکه آبیاری و زهکشی گلورد برای بهره‌مندی از منابع اعتباری حاصل از این مولدسازی انتخاب شده بود و در این تفاهمنامه کل عواید و منابع ویژه طرح سد هراز است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: تلاش بر این است که با پیگیری مسائل اداری مربوط به واگذاری این املاک و انجام اقداماتی برای ارزش‌افزایی آن‌ها بتوانیم در مدت مناسبی گام‌های مولدسازی این املاک را نهایی و اعتبارات به دست آمده را به طرح‌های منتخب به ویژه طرح سد هراز تزریق کنیم.

به گزارش ایرنا، «سد هراز» بزرگ‌ترین طرح مهار آب‌ و تامین آب کشاورزی و آشامیدنی از آب‌های سطحی در مازندران است، که به گفته معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای استان، پس از گذشت ۱۴ سال از آغاز ساخت آن برای تکمیل و بهربرداری نیازمند ۷۱ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

ساخت این سد ۶۵۰ میلیون متر مکعبی در دهه ۶۰ مطرح شد و عملیات اجرایی آن نیز سال ۱۳۸۹ آغاز شد، اما مشکلات اعتباری و برخی مسائل دیگر سبب شد که طبق برنامه زمان‌بندی پیش نرود.

این سد به عنوان یکی از مهم‌ترین سدهای در حال ساخت کشور طی سال‌های اخیر بارها به دلایل مختلف مورد توجه رسانه‌ها و جامعه قرار گرفته است. مباحثی مانند اثرگذاری در مهار آب‌های سطحی، ایفای نقش در تأمین آب آشامیدنی مورد نیاز مناطق پایین‌دست سد، تضمین آب مورد نیاز کشاورزی در دشت بزرگ و استراتژیک هراز، بهبود جریان زیست‌محیطی رودخانه و تولید انرژی به روش برق‌آبی نکات مهمی هستند که در ساخت این سد به عنوان اهداف اصلی مورد توجه قرار دارند. در عین حال طولانی شدن فرآیند ساخت، تأخیر در اجرا به دلیل کمبود اعتبار و بحث‌های مرتبط با دپوی زباله در نزدیکی محل دریاچه سد مسائل انتقادی مطرح شده درباره این سد هستند.

نخستین بسته مولدسازی دارایی‌های دولت در مازندران روز ۳۰ بهمن ۱۴۰۲ با امضای تفاهمنامه سه‌جانبه بین شرکت آب منطقه‌ای مازندران، وزارت نیرو و استانداری مازندران به منظور واگذاری ۱۳ قطعه زمین به ارزش تقریبی ۳۰ هزار میلیارد ریال برای تکمیل پنج طرح مهم حوزه آب استان امضا و وارد فرآیند اجرایی شد.