شناسهٔ خبر: 71414929 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

حال خوب سدهای فارس پس از بارش های اخیر

شیراز- ایرنا- بررسی آخرین وضعیت ۹ سد استان فارس و میزان ذخیره آب این سدها پس از بارش های اواخر بهمن ماه امسال نشان می دهد که حال سدهای استان خوب است و ذخیره‌ای برای روزهای سخت در استان و کشور خواهند بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، استان فارس از ۹سد فعال از جمله سدهای درودزن، ملاصدرا، ایزدخواست، سلمان فارسی، سیوند، تنگاب فیروزآباد، رودبال، سد چشمه عاشق و سد خسویه بهره می‌برد که این سدها یکی از مهم‌ترین سازه‌ها برای مهار آب و توسعه پایدار استان به شمار می‌روند.

استان فارس از جمله استان‌هایی است که در حال حاضر با معضل بحران آب دست و پنجه نرم می‌کند و تنش آبی در این استان مردم را با مشکلات بسیاری به ویژه در فصل گرما مواجه می‌کند و ذخیره آب پشت سدهای استان نوید بخش گذر از روزهای سخت تابستان خواهد بود.

حجم کل مخازن این سدها حدود ۲ هزار و ۹۳۶ میلیون مترمکعب است و پس از هر بارندگی بررسی وضعیت آبگیری این سدها در دستورکار متولیان در این عرصه قرار می‌گیرد.

حال خوب سدهای فارس پس از بارش های اخیر

افزایش ورودی آب به سدهای فارس

مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت آب منطقه‌ای فارس گفت: براساس آخرین اطلاعات آماری، میزان ورودی آب به ۹ سد در دست بهره‌برداری این استان، افزایش داشته است.

سیاوش بدری با اشاره به بارندگی‌های اواخر بهمن ماه امسال در مناطقی از این استان، گفت: میانگین بارندگی استان در سال آبی جاری تاکنون ۹۶.۳ میلی‌متر ثبت شده و میانگین بارندگی استان در مدت مشابه سال آبی گذشته ۶۳ میلیمتر بوده و این آمار نشان می دهد نسبت به میانگین بارندگی استان در مدت مشابه سال آبی گذشته ۵۳ درصد افزایش را نشان می دهد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس ادامه داد: میانگین بلند مدت بارندگی مشابه استان فارس (۵۶ ساله)، بالغ بر ۲۰۰ میلیمتر و میانگین بلند مدت بارندگی سالانه استان (۵۶ ساله)، ۳۰۲.۷ میلیمتر است. میانگین بارندگی استان در سال آبی گذشته ۲۶۶.۱ میلیمتر بوده است.

وی تصریح کرد: هم‌اینک حجم آب کل سدهای در حال بهره‌برداری فارس به حدود یک میلیارد و ۱۱۵ میلیون مترمکعب رسیده که از این میزان ۶۴۶ میلیون مترمکعب حجم موجود مفید محسوب می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس تاکید کرد: مجموع ورودی آب به سدهای فارس برای صبح روز دوشنبه ۲۹ بهمن، بیش از ۱۸ متر مکعب بر ثانیه اعلام شده است.

بدری ابراز کرد: طبق آخرین آمارهای مربوط به صبح روز ۲۹ بهمن، میزان ورودی آب به سد درودزن ۸.۶ متر مکعب بر ثانیه گزارش شده است.

وی تاکید کرد: حجم امروز سد درودزن ۵۵۶ میلیون متر مکعب و حجم آب قابل استفاده آن ۲۲۶ میلیون متر مکعب است.

بیشترین بارش در ایستگاه های باران سنج استان مربوط به برغان سپیدان با ۲۸۸ میلی متر در سال آبی جاری است و شیراز با ۲۴۶ میلیمتر بیشترین و فورگ داراب با هشت میلی متر کم ترین میزان بارندگی در سال آبی جاری را داشته اند.

وضعیت آبی فارس در یک نگاه

به طور میانگین کل حجم بارندگی در این استان بیش از ۳۰ میلیارد مترمکعب است که با توجه به قرارگیری نسبت به خط استوا و موقعیت جغرافیایی فارس، ۳۰ درصد کل آن معادل ۹ تا ۱۱ میلیارد مترمکعب آن جزو آب تجدیدپذیر محسوب می‌شود.

۹۰ درصد آب تجدیدپذیر در فارس استفاده می‌شود، حداکثر این میزان در نرم جهانی ۴۰ درصد است که این امر موجب کاهش پتانسیل آب زیرزمینی در استان و تبعات ناشی از آن شده است.

مساحت کل استان فارس ۱۲۲ هزار کیلومتر مربع و دارای ۳۷ شهرستان و جمعیتی بیش از پنج میلیون نفر است.

براساس تکالیف قانونی، در افق ۱۴۲۵ باید ۵۵ درصد مصرف آب شرب از منابع سطحی و ۴۵ درصد از منابع آب زیرزمینی تامین شود؛ تا انتهای سال ۱۳۹۹ میزان استفاده از آب‌های سطحی برای تامین نیاز شرب در فارس بالغ بر ۲۰.۵ درصد بود که با بهره‌برداری از ابرپروژه خط دوم آبرسانی از سد درودزن و پوشش جمعیتی حدود ۲ میلیون نفری از این خط، این عدد به ۳۶.۵ درصد افزایش یافته است.

آب منطقه‌ای فارس ۸۲۷ کیلومتر طرح‌های در دست بهره‌برداری و ۱۲۵۲ کیلومتر طرح در دست مطالعه دارد که طرح‌های در دست مطالعه شامل آبرسانی از سد تنگ سرخ بشار به طول ۱۴۰ کیلومتر، آبرسانی به بیضا ۲۳ کیلومتر، آبرسانی به فراشبند و کازرون حدود ۱۰۰ کیلومتر، آبرسانی به کوار و روستاهای مسیر، آبرسانی به ایج استهبان و آبرسانی از چشمه عاشق به بختگان و نی‌ریز است.

علاوه بر ۹ سد در حال بهره‌برداری، سدهای هایقر، نرگسی و کوار در استان فارس در دست ساخت است.