شناسهٔ خبر: 71413943 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

در نشست تخصصی مدیران مراکز رشد دانشگاه‌های منتخب ایران مطرح شد؛

رتبه‌بندی مراکز رشد و حمایت ویژه از ۲۰ مرکز برتر در دستور کار وزارت علوم

معاون فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از رتبه‌بندی مراکز رشد کشور خبر داد و اعلام کرد که در این طرح ۲۰ مرکز رشد برتر به‌طور ویژه مورد حمایت قرار می‌گیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دکتر محمدنبی شهیکی تاش در نشست تخصصی مدیران مراکز رشد دانشگاه‌های منتخب ایران، با تأکید بر ضرورت به‌روزرسانی ساختار این مراکز، از اعمال تغییرات اساسی برای ارتقای روند‌های آنها خبر داد. وی همچنین اشاره کرد که مراکز رشدی که در سطح ۴ رتبه‌بندی شوند، نیازمند بازنگری اساسی در برنامه‌های خود هستند.

دکتر محمدنبی شهیکی تاش، معاون فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در نشست تخصصی مدیران مراکز رشد دانشگاه‌های منتخب ایران که در برج فناوری شریف برگزار شد، با اشاره به ضرورت استانداردسازی مراکز رشد و واحد‌های فناور بر اساس تحولات جدید، گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان، ظرفیت جدیدی را برای توسعه این مراکز فراهم کرده و آنها می‌توانند از این فرصت بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به نتایج ارزیابی‌های انجام‌شده از مراکز رشد، افزود: بسیاری از این مراکز هنوز با الگو‌های یک دهه قبل فعالیت می‌کنند، در حالی که برای حفظ کارایی خود باید افق‌های جدیدی برای ارتقا و تحول در مسیر فعالیت‌هایشان ترسیم کنند.

شهیکی تاش با بیان اینکه در حال حاضر ۲۹۷ مرکز رشد در کشور فعال هستند، خاطرنشان کرد: تغییر مدل‌های سنتی این مراکز و حرکت به‌سمت استاندارد‌های نسل سوم و چهارم، از اولویت‌های اصلی است که باید دنبال شود. ایجاد معماری سازمانی نوین و شبکه‌سازی منتورینگ از جمله راهکار‌هایی است که می‌تواند میزان ریسک و شکست در این مراکز را کاهش دهد.

وی همچنین از اجرای طرح رتبه‌بندی مراکز رشد خبر داد و توضیح داد که این مراکز به چهار سطح دسته‌بندی خواهند شد. به گفته وی، هدف از این رتبه‌بندی، ایجاد تغییراتی در روند فعالیت این مراکز و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های قانونی برای توسعه ساختار‌های سازمانی آنها است.

۲۰ مرکز رشد برتر حمایت خواهد شد

معاون فناوری وزیر علوم با اشاره به طرح حمایت ویژه از ۲۰ مرکز رشد برتر، تصریح کرد: این مراکز به‌طور مستقیم تحت حمایت معاونت فناوری قرار می‌گیرند. یکی از معیار‌های انتخاب این مراکز، بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی است، چرا که رشد مراکز وابسته به دولت محدود خواهد بود. در همین راستا، لازم است که مراکز رشد مدل‌های اقتصادی جدیدی را تعریف کرده و به پیوست‌های اقتصادی مجهز شوند.

وی تأکید کرد: مراکز رشدی که در سطح ۴ رتبه‌بندی شوند، نیازمند بازنگری جدی در برنامه‌های خود هستند. این مراکز باید مدل‌های جدیدی را تعریف کنند تا بتوانند به‌صورت مؤثر در اکوسیستم فناوری کشور نقش‌آفرینی کنند.

پروژه نوآفرین صنعت‌ساز اجرا می‌شود

شهیکی تاش با اشاره به اینکه ۲۰ مرکز رشد منتخب از میان ۲۹۷ مرکز رشد کشور برگزیده خواهند شد، از طراحی چهار بسته ارتباطی میان مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری خبر داد. این بسته‌ها شامل «دستیار فناور»، «پسا دکترا»، «گرنت آب و انرژی» و «طرح نوآفرین صنعت‌ساز» هستند که قرار است به‌صورت بهینه اجرایی شوند.

وی همچنین افزود: طرح نوآفرین صنعت‌ساز در ۳۱ پارک فناوری اجرایی شده و تأمین مالی برای ۲۰ مرکز رشد دانشگاهی نیز آغاز شده است.

معاون فناوری وزیر علوم در پایان تأکید کرد: ایجاد ارکان جدید در مراکز رشد، از جمله استقرار شتاب‌دهنده‌های تخصصی، تقویت شبکه منتورینگ، توسعه بازار و ارتقای مهارت‌های صنعتی، از جمله برنامه‌های کلیدی برای بهبود عملکرد این مراکز خواهد بود.