به گزارش خبرنگار ایلنا؛ بانک کشاورزی به عنوان تنها تأمینکننده منابع مالی برای تولید گندم، نقش اساسی در حمایت از صنعت کشاورزی کشور دارد. در یک سال اخیر، به خصوص ضمن حضور مدیرعامل جدید، "وهب متقینیا"، این بانک گامهای موثری در جهت بهبود و افزایش تولید گندم برداشته است. با تأمین منابع مالی لازم، بانک کشاورزی به کشاورزان کمک کرده تا بهرهوری و تولیدات خود را افزایش دهند. این تلاشها نه تنها به تأمین امنیت غذایی کشور کمک کرده است، بلکه بهبود وضعیت معیشتی کشاورزان و توسعه پایدار صنعت کشاورزی را نیز به همراه داشته است.
کاهش ۱۰ درصدی ریسک اعتباری
بانک کشاورزی با تلاشهای مستمر در جهت افزایش انضباط مالی، کاهش ریسک اعتباری خود را از ۱۷.۷ درصد در سال گذشته به ۷.۴ درصد در سال جاری ثبت کرده است. این کاهش قابل توجه که بیشترین میزان در سه سال گذشته است، نشاندهنده مدیریت مالی موثر بانک است. همچنین مبلغ ضمانت نامههای صادره، نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۴ درصد رشد داشته است.
در راستای اجرای مصوبات هیأت مدیره و ستاد تسهیل موانع تولید، از ابتدای سال جاری، مبلغ ۶۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات غیر جاری متعلق به ۲۵ هزار نفر از خسارتدیدگان ناشی از حوادث غیر مترقبه امهال شده است.
از ابتدای سال جاری تاکنون، ۲۷۹ فقره تسهیلات راکد و بلاتکلیف به مبلغ ۲۹ هزار میلیارد ریال به چرخه تولید بازگردانده شده است. همچنین میزان تحقق اهداف در زمینه واگذاری املاک مازاد تا پایان دی ماه سال جاری به ۶۰ درصد و به ارزش ۴ هزار و ۹۷۴ میلیارد ریال رسیده است. این اقدامات نشاندهنده تعهد بانک کشاورزی به حمایت از کشاورزان و توسعه پایدار اقتصادی است.
پرداخت ۹۲ درصدی تسهیلات
بانک کشاورزی با تلاشهای مستمر و مدیریت مؤثر، نقش مهمی در تأمین مالی بخش کشاورزی و توسعه اقتصادی کشور دارد. تا پایان آبان ماه ۱۴۰۳، سهم بانک کشاورزی از کل سپردههای ریالی شبکه بانکی به ۴.۷ درصد رسیده است. این بانک به عنوان تنها نهاد مالی تخصصی بخش کشاورزی، تا پایان آبان ماه ۶۲ درصد تسهیلات پرداختی نظام بانکی به فعالان این بخش را تأمین کرده است. این سهم با احتساب منابع پرداختی بابت تأمین مالی خرید تضمینی گندم به ۹۲ درصد میرسد.
بانک کشاورزی در مجموع ۱۸۹ همت معادل ۵.۷ درصد کل تسهیلات را به بخش کشاورزی پرداخت کرده است. این نسبت نشاندهنده تعهد بانک به حمایت از کشاورزان و تأمین امنیت غذایی کشور است. علاوه بر این، بانک کشاورزی با رشد ۳۵ درصدی سرانه سپرده شعب در پایان آذرماه ۱۴۰۳ در مقایسه با پایان دیماه سال گذشته و رشد ۵۵ درصدی سپردههای مردمی، نقش برجستهای در جلب اعتماد مردم و افزایش منابع مالی ایفاء کرده است.
سرانه سپرده ارزی شعب نیز با حدود ۱۲۰ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته، نشاندهنده توانمندی بانک کشاورزی در ارائه خدمات مالی متنوع و مؤثر به کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی است.
ورود به کشاورزی صنعتی
بانک کشاورزی با استفاده از فناوریهای دیجیتال و معرفی "پلتفرم پالیز"، در جشنواره شهید رجایی به عنوان اقدام برجسته بانکها در سال ۱۴۰۳ معرفی شد. این بانک با هدفِ گذار از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی و دانشبنیان، نظام تحول دیجیتال را در خدمات بانکی مستقر کرده است. پلتفرم پالیز با حضور ۱۷ زنجیره فعال، نمونهای از موفقیتهای اخیر بانک کشاورزی است. توسعه خدمات الکترونیک، نظیر سامانه پرداخت غیرحضوری تسهیلات آسان، از دیگر اقدامات این بانک است.
بانک کشاورزی با بهرهگیری از ابزارهای نوین تأمین مالی، نظیر گواهی اعتبار مولد گام و کیف پول دیجیتال نوینکست، در تلاش است تا مشکل کمبود نقدینگی واحدهای تولیدی را حل کند. علاوه بر این، بانک کشاورزی موفق به کاهش ریسک اعتباری خود از ۱۷.۷ درصد در سال گذشته به ۷.۴ درصد در سال جاری شده است. این کاهش قابل توجه، نشاندهنده مدیریت مالی مؤثر بانک است. همچنین مبلغ ضمانت نامههای صادره نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۴ درصد رشد داشته است.
صدور بیش از ۶۸۳ هزار چک الکترونیکی
بانک کشاورزی با استفاده از فناوریهای نوین، تا پایان دی ماه ۱۴۰۳ موفق به صدور بیش از ۶۸۳ هزار چک الکترونیکی شده است که این اقدام پیشرو نشان از تعهد این بانک به ارتقاء خدمات بانکی دارد. همچنین، رشد ۸۰ درصدی مبلغ و ۷۰ درصدی تعداد تسهیلات غیرحضوری، بیانگر افزایش اعتماد مشتریان به بانک کشاورزی تلقی میگردد.
در راستای جذب منابع و پرداخت تسهیلات، بانک کشاورزی بسته اعتباری گندم و تسهیلات قرضالحسنه "طرح احسان" را معرفی کرده است. این اقدامات موجب شده تا بانک کشاورزی بتواند نقش مهمی در حمایت از کشاورزان و تأمین مالی آنان ایفا کند.
بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲، بیش از ۲ میلیون خانوار یارانه نقدی خود را به ارزش بیش از ۲۹۸ هزار و ۲۴۳ میلیارد ریال از این بانک دریافت کردهاند. در سال ۱۴۰۳ نیز مبلغ ۲۵۶ هزار و ۶۲۴ میلیارد ریال یارانه نقدی توسط بانک کشاورزی پرداخت شده است.
حمایت از دانشبنیانها
بانک کشاورزی با تخصیص اعتبار برای حمایت از استارتاپها و فینتکها، گامی بزرگ در هوشمندسازی کشاورزی و تکمیل زنجیره خدمات بانکی برداشته است. این بانک با حمایت از شرکتهای دانش بنیان، به توسعه و ارتقاء سطح فناوری در بخش کشاورزی کمک کرده است.
صندوق بیمه کشاورزی نیز به عنوان تنها متولی پرداخت غرامت به خسارتدیدگان در بخش کشاورزی، با پوشش ریسک بیش از ۱۴ فعالیت این بخش، تاکنون حدود ۴۹ هزار و ۱۷۹ میلیارد ریال غرامت به کشاورزان پرداخت کرده است و این روند در سال ۱۴۰۳ نیز ادامه خواهد داشت.
این بانک خوشسابقه در حمایت از بخش کشاورزی، با توجه به نقش حیاتی خود در رشد اقتصاد غیرنفتی و تأمین امنیت غذایی، حمایتهای گستردهای از فعالان بخش کشاورزی انجام داده است. بانک کشاورزی، با تأمین نیاز مالی تولیدکنندگان از "مزرعه تا سفره"، به بهبود شرایط معیشتی هموطنان کمک کرده است.
فعالیتها و تلاشهای مستمر بانک کشاورزی در جهت تحقق اهداف کلان اقتصادی کشور و ارتقاء سطح زندگی مردم، نشان از تعهد این بانک به حمایت از بخش کشاورزی دارد. مجموع بدهی دولت به بانک کشاورزی به ۱۳۰ همت رسیده است که ۳۰ همت آن حسابرسی شده و عمده این بدهیها مربوط به پرداختهای گندم میباشد.
بانک کشاورزی امیدوار است دولت در خصوص تسویه این بدهیها نگاه ویژهای داشته باشد. این بانک با اقدامات مؤثر خود به توسعه پایدار و ارتقاء کیفیت زندگی در کشور کمک میکند.
بانک کشاورزی تنها تامین کننده منابع مالی گندم
بانک کشاورزی با افزایش سرمایه به مبلغ ۳۵۹ هزار میلیارد ریال و کاهش ۱۶۵ هزار میلیارد ریالی اضافه برداشت از بانک مرکزی، به تقویت ساختار مالی و افزایش سودآوری دست یافته است. این بانک نقش حیاتی در تأمین مالی گندم ایفاء کرده و تنها تأمینکننده منابع مالی گندم در کشور است. در سال جاری، ۱۲ میلیون تن گندم به ارزش ۲۱۱ همت خریداری شده که نشاندهنده رشد ۳۶ درصدی نسبت به سال گذشته است.
بانک کشاورزی با ابتکار خرید اوراق مالی اسلامی و انعقاد توافق بازخرید با بانک مرکزی، معادل ۵۰ همت برای طرح خرید تضمینی گندم تأمین مالی کرده است. ۵۷۱ شعبه این بانک در فرآیند خرید تضمینی گندم به صورت مستقیم فعالیت داشتهاند و بیش از ۵.۵ میلیون تراکنش مالی در این زمینه ثبت شده است.
همچنین، بانک کشاورزی با پرداخت ۴.۴ همت تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی، رشد ۲.۷ همتی معادل بیش از ۲.۵ برابر مقطع مشابه سال گذشته را تجربه کرده است. رشد ۹۴ درصدی تسهیلات قرضالحسنه نیز به ۱۲۰ هزار متقاضی واجد شرایط پرداخت شده که در راستای تحکیم بنیان خانواده، جوانی جمعیت، اشتغالزایی مددجویان نهادهای حمایتی و تأمین مسکن اقشار کمبرخوردار صورت گرفته است.
این اقدامات نشاندهنده تعهد بانک کشاورزی به حمایت از بخش کشاورزی، افزایش بهرهوری و توسعه پایدار اقتصادی کشور است؛ اقداماتی که اگر در دورهی بحرانی تحریمهایی که هنوز سایهی سیاهش بر اقتصاد کشور سنگینی میکند، نبود، خزان مزرعه کشاورز رخ میداد و سفرههای مردم از این میزانی که هست، کوچک و کوچکتر میشد.