شناسهٔ خبر: 71411879 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

فشار ترامپ به نتانیاهو برای شروع مذاکرات مرحله دوم آتش بس

همزمان با تجمع خانواده اسرای رژیم اسرائیل که در بند مقاومت فلسطین در غزه هستند، رادیو ارتش اسرائیل فاش کرد که رئیس جمهور آمریکا علی رغم اظهارات علنی، در خفا به نخست وزیر اسرائیل برای تکمیل پروسه آتش بس و تبادل اسرا فشار می‌اورد.

صاحب‌خبر -

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، رادیو ارتش رژیم اسرائیل امروز دوشنبه مدعی شد که آمریکا به نخست وزیر رژیم اسرائیل فشار می‌آورد تا درباره مرحله دوم آتش بس و تبادل اسرا با حماس وارد مذاکره شود.

این رسانه به نقل از منابع سیاسی گزارش داد که شورای وزیران امنیتی (کابینه امنیتی) امروز دوشنبه در مورد مرحله دوم تشکیل جلسه خواهد داد؛ چرا که واشنگتن تمایل به حصول پیشرفت در مذاکرات تبادل اسرا در مرحله دوم آتش بس دارد.

شنبه این هفته ششمین دور از تبادل اسرا در مرحله اول توافق آتش بس اجرا شد؛ این مرحله شش هفته‌ای بود و با پایان آن باید طرفین مذاکره به سمت مذاکره در مورد مرحله دوم از آتش بس سه مرحله حرکت کنند که کارشکنی‌های نتانیاهو حین حضور در آمریکا از جمله تأخیر در ارسال هیئت مذاکره کننده به دوحه و تعلل در ارسال کمک‌ها و وسایل مورد نیاز مانند کانس و چادر و غیره، منجر به تأخیر در شروع مذاکرات شد که قرار بود حین اجرای مرحله اول شروع شود.

نتانیاهو با قدرت نمایی حماس در حین تبادل اسرا که روایت جنگی او در بیش از یک سال را به چالش می‌کشید، تلاش کرد به هر نحوی شده، این توافق را برهم بزند، با این حال، آتش بس همچنان علی رغم همه کارشکنی‌های طرف اسرائیلی ادامه داد و قطر به عنوان میانجی درباره این اقدامات کارشکنانه تل‌اویو هشدار داده است.

گزارش رادیو ارتش اسرائیل در حالی است که دیروز یکشنبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفت: زمانی که حماس گفت گروهی از بازداشت شدگان را آزاد نمی‌کند، به نتانیاهو گفتم هر کاری می‌خواهد انجام دهد ولی به دلیل صحبت‌های من آنها را آزاد کردند.

تظاهرات در تل‌اویو به مناسبت گذشت ۵۰۰ روز از اسارت صهیونیست‌ها

رسانه‌های عبری گزارش می‌دهند که خانواده اسرای اسرائیلی به دلیل عدم بازگشت اعضای خانواده خود دست به اعتصاب غذای کوتاه مدت زده‌اند. آنها بعد از گذشت ۵۰۰ روز از اسارت اعضای خانواده خود، در تل‌اویو دست به تحصن و تظاهرات زده‌اند.

از شش هفته پیش تبادل اسرا آغاز شد و بجز یک هفته که در آن ۶ اسیر آزاد شد، شنبه‌ها حماس سه اسیر را آزاد کرد و در مقابل آن، عمدتا با فرمول ۳ اسیر فلسطینی در مقابل یک اسیر صهیونیست، این اسرا تبادل شدند. دیروز روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت نوشت که هنوز ۷۳ اسیر اسرائیلی دیگر در غزه هستند.