شناسهٔ خبر: 71411366 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

چین: عبور ناو جنگی کانادا از تنگه تایوان تنش‌ها را تشدید می‌کند

چین با انتقاد از عبور یک ناو جنگی کانادا از تنگه تایوان، این اقدام را تهدیدی برای امنیت منطقه دانست و اعلام کرد که به هرگونه «تحریک و تهدید» پاسخ خواهد داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ چین کانادا را به دامن زدن به تنش‌ها و تضعیف صلح و ثبات منطقه‌ای متهم کرد، پس از آنکه یک ناو جنگی کانادایی در آخر هفته از تنگه تایوان عبور کرد.

ارتش چین اعلام کرد که این اقدام، امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند. بر اساس گزارش مقامات تایوانی، این ناو کانادایی روز یکشنبه از تنگه عبور کرده است، در حالی که چند روز قبل از آن، دو ناو آمریکایی نیز از همان مسیر عبور کرده بودند.

افزایش تنش‌ها میان چین و غرب در دریای چین جنوبی

در سال‌های اخیر، ایالات متحده و متحدانش حضور و مداخلات خود را در دریای چین جنوبی افزایش داده‌اند. آن‌ها با حمایت از تایوان، که چین آن را بخشی از سرزمین خود می‌داند، فشارهای دیپلماتیک و نظامی بر پکن را تشدید کرده‌اند.

در مقابل، چین نیز فشارهای خود را بر تایوان افزایش داده و حضور نظامی خود را در آب‌های اطراف جزیره تقویت کرده است. پکن بارها تأکید کرده که گزینه استفاده از نیروی نظامی برای بازگرداندن تایوان به حاکمیت چین را کنار نگذاشته است.

واکنش ارتش چین: مقابله با تهدیدات و تحریکات

لی شی، سخنگوی فرماندهی شرقی ارتش چین، عبور ناو جنگی کانادایی را «تحریک‌آمیز و تهدیدکننده ثبات در تنگه تایوان» خواند.

او در بیانیه‌ای اعلام کرد که چین نیروهای دریایی و هوایی خود را برای نظارت بر عبور این ناو مستقر کرده است. وی همچنین تأکید کرد:«ارتش چین به‌طور قاطع با هرگونه تهدید و تحریکات مقابله خواهد کرد.»

وزارت دفاع تایوان روز دوشنبه اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۱ هواپیما و ۹ کشتی نظامی چین در نزدیکی این جزیره مشاهده شده‌اند.

پکن در هفته‌های اخیر حضور نظامی خود در اطراف تایوان را تقویت کرده است، در حالی که واشنگتن و متحدانش همچنان عبورهای منظم از تنگه تایوان را به عنوان بخشی از حق آزادی ناوبری خود ادامه می‌دهند.

حضور ناوهای آمریکایی در تنگه تایوان و واکنش چین

در ۱۰ فوریه، دو ناو آمریکایی شامل یک ناوشکن و یک کشتی تحقیقاتی علوم اقیانوسی از تنگه تایوان عبور کردند.

چین این اقدام را محکوم کرده و آن را «ارسال پیام اشتباه به طرفداران استقلال تایوان و افزایش خطرات امنیتی در منطقه» دانست.

این نخستین بار بود که ناوهای آمریکایی پس از آغاز دوره دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ در ژانویه ۲۰۲۵ از این تنگه عبور کردند.