به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست بهجای شفافسازی و تعامل سازنده با رسانهها، در برابر گزارشهای محیطزیستی و تخلفات مطرحشده، سکوت اختیار کرده است. این در حالی است که رئیس این سازمان خواستار اولویتبخشی به پاسخگویی به رسانهها است.
خانم شینا انصاری،
شما بهعنوان معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ تأکید کردید:
"در راستای شفافسازی و لزوم پاسخگویی سریع و کارشناسی به افکار عمومی، مدیران کل استانها لازم است پاسخگویی به رسانهها را در اولویت قرار دهند."
با این حال، این سخن در شرایطی مطرح شده است که عملکرد روابط عمومی های سازمان حفاظت محیط زیست در مرکز و استان ها در این حوزه نهتنها قابل دفاع نیست، بلکه نشانگر بیتوجهی به رسانهها و افکار عمومی است.
روابط عمومی های مرکز و استان ها، بهجای تعامل مؤثر با رسانهها، صرفاً در مواردی که خبرنگاران درخواست ارتباط با کارشناسان یا مدیران را دارند، شماره تماس آنها را اعلام میکند، بدون آنکه در ادامه اقدام به پاسخگویی، پیگیری یا ارائه توضیحی درباره مشکلات، تخلفات، کمبودها و بحرانهای زیستمحیطی مطرحشده در گزارشات رسانهها داشته باشند. حتی در حداقلترین سطح نیز، اعلام این موضوع که "سازمان در حال بررسی موضوع است" صورت نمیگیرد.
واکنشهای معدودی که از سوی سازمان مشاهده شده نیز اغلب در قالب جوابیههایی است که خود جوابیه ها نیازمند توضیح بیشتر بوده و در بسیاری از موارد، بهجای رفع ابهامات، بر پیچیدگی موضوع میافزاید.
خانم انصاری، جامعه امروز ایران، بیش از هر زمان دیگری نسبت به مسائل محیط زیست و حیات وحش حساسیت دارد. این حساسیت فرصتی ارزشمند است که میتواند سازمان حفاظت محیط زیست را به نهادی پویا و اثرگذار در تعامل با جامعه تبدیل کند. درصورتیکه سازمان تحت مدیریت شما بهموقع و شفاف به مشکلات، تخلفات و بحرانهای زیستمحیطی واکنش نشان دهد، مردم نیز همراه و حامی آن خواهند شد. اما متأسفانه، این فرصت مهم از سوی تیم رسانهای در تهران و استان ها نادیده گرفته شده یا بسیار ضعیف است.
اکنون زمان آن فرارسیده است که به روابط عمومیهای مرکزی و استانی دستور دهید تا از رویکرد منفعلانه خارج شوند. شرایط بحرانی محیط زیست ایران نیازمند حضور افرادی فعال و باانگیزه در سازمان حفاظت محیط زیست است.
لازم به ذکر است که در معدود مواردی که پاسخی به این گزارشها داده شده، این پاسخها نه از سوی روابط عمومی های سازمان، بلکه از سوی شخص شما و آنهم در فضای مجازی بوده است، نه در قالب یک موضعگیری رسمی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست.
در ادامه، چند نمونه از گزارشهایی که فقط در رسانه «رکنا» منتشر شده اما با سکوت و بیتوجهی روابط عمومی سازمان مواجه شده است، ارائه میشود. گفتنی است رصد گزارش های دیگر رسانه ها نیز نشان می دهد که در ادامه هیچ واکنشی از سوی روابط عمومی های سازمان چه در تهران و چه در دیگر استان ها و پیگیری مباحث به صورت جدی و موثر وجود ندارد. رسانه ها می نویسند و می گویند و مشکلات اکثرا به بقای خود ادامه می دهند!
عقاب صحرایی و لک لک های سفید ، قربانیان رهایی سایت پسماند اندیمشک / سازمان محیط زیست و وزارت کشور باید نظارت جدی تری داشته باشند + فیلم
فاجعه زیستمحیطی در هراز ؛ ورود ۵۰۰۰ لیتر فرمالین در ماه به شریان حیاتی شمال! / هراز دیگر زیستگاه ماهیان نیست! + جدول
10 گونه از ماهیهای اختصاصی ایران به شدت در خطر انقراض قرار دارند / تیلاپیا و اردک ماهی بلای جان ماهی های ایرانی شدند
شکار بی رحمانه گنجشک ها در خوزستان / تهدیدی برای گنجشک رودخانه ای، گونه ای نادر با زیستگاه محدود به غرب خوزستان و عراق
فاجعه زیر آب؛ زجر ماهی ها با تورهای مفت گیری / این تورها محل تخم گذاری ماهیان را از بین می برد / فروش تورهای نایلونی را ممنوع کنید
گورخرماهی گنو در آستانه انقراض / میراث زیستی ایران در حال نابودی
نابودی ماهی های رود ارس در سایه ساخت سد، آلودگی آب و صید بی رویه / سازمان شیلات سریعتر اقدام به تکثیر گونه های بومی کند + فیلم
خطر انقراض 50 گونه بومی با معرفی تیلاپیا به آبهای ایران / شیلات به دنبال معرفی گسترده این گونه مهاجم به آبهای داخلی کشور است !
در یک چشمه ۲۵۰ متری فارس؛ ۹ ماهی اختصاصی ایران وجود دارند که ۴ تا در آستانه انقراضاند! + فیلم
تخت جمشیدهای زنده ایران در حال نابودی هستند/خطر انقراض ماهی های آب های ایران در پی بی توجهی مسئولان شیلات!
انتقال کامیونی برف به دریاچه ارومیه راهکار نجات یا نمایش بیاثر؟ / مدیر امور استان های سابق ستاد احیای دریاچه ارومیه توضیح داد
چند دیوار و جاده در حال منقرض کردن وزغ نادر و کمیاب تالشی! + فیلم
نسلکشی پلنگهای ایرانی/ ضعف مدیریت سازمان محیط زیست در برابر گونه های در معرض انقراض / بیبرنامگی، بیتفاوتی!
امید ناپدید شد؛ پایان گله غربی درنایهای سیبری؟
مرگ تلخ پلنگ دماوند، زنگ خطر برای حیات وحش ایران / نمایی از ضعف سازمان محیط زیست در نگهداشت گونههای در معرض انقراض
کاهش جمعیت پرندگان شکاری ایران؛ از برقگرفتگی تا قاچاق گسترده به کشورهای حاشیه خلیج فارس! + فیلم
دستور عارف برای احیای دریاچه ارومیه ناکارآمد است/ تصمیمی مخالف نظر قبلی پزشکیان! + فیلم
فیلم شکار بیرحمانه پرندگان با تورهای مرگبار هوایی در گیلان و مازندران/ مهرو: استفاده از تورهای هوایی غیرقانونی است
بهنود: تعداد یوزهای ایرانی شناسایی شده در توران و یوزکنام به ۱۷ فرد رسید/ لزوم ایجاد فنس های بزرگ فراجمعیتی + فیلم
ایران در آستانه فروپاشی خاکی! / فرسایش خاک ۷ برابر میانگین جهانی و تهدید جدی برای آینده کشور
شکار غیرقانونی و گسترده پرندگان در گیلان و مازندران / شکار گروهی شکارچیان تحت حمایت دیده بان ها + فیلم
پمپ بنزینهای پرندگان استان تهران در آستانه نابودی است/ عقاب صحرایی و بالابان تهران در خطر انقراض قرار دارد
نابودی اکوسیستم های آبی خراسان رضوی در پی بسته شدن هریرود/ از بین رفتن گونه های کمیاب پرنده و ماهی/ سیاست جایگزین برنامه ریزی محیط زیستی شده است
غیبت دو ساله «امید» تک درنای گله غربی سیبری/ کاویان: امکان شکار امید در مازندران منتفی است/ هنوز برای ناامید شدن از امید زود است
آخرین وضعیت دریاچه ارومیه/ فاجعه ای که ادامه دارد!
گلایه اهالی نوکنده از تخریب محیط زیست بهدلیل پروژه برداشت شن و ماسه + فیلم
قاچاق چوب با موتورسیکلت؛ مرحله ای جدید در تخریب منابع جنگلی ایران/ قاچاق چوب بحران آب را افزایش می دهد
شینا انصاری: «بنزین بی کیفیت عامل آلودگی هواست»/ کارشناس انرژی: از 1401دارند سم به خورد مردم می دهند/توقف عجیب دوگانه سوزی!
۴۰ هزار هکتار از جنگل هیرکانی هر سال در خطر نابودی/ سالانه۵۰ هزار مترمکعب چوب غیرمجاز از جنگلها برداشت میشود + فیلم
نقشه تخمگذاری لاکپشت های پوزهعقابی مشخص شد/ بی برنامگی سازمان مناطق آزاد در برابر گردشگران در محدوده تخم گذاری + فیلم
مرگ تدریجی حیات وحش ایران؛ مسئولان در خواب غفلت، فراکسیون محیط زیست در سکوت!
و با مراجعه به سایت خبرگزاری رکنا و دیگر روزنامه ها و خبرگزاری های می توانید با انبوهی از گزارش هایی مواجه شوید که نشان از دغدغه اصحاب رسانه به مباحث محیط زیستی ایران دارد اما بی پاسخ و بی واکنش موثر مانده است.